Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın!

Fazilet Seyitoğlu

Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın! Gönderileri

Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın! kitaplarını, Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın! sözleri ve alıntılarını, Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın! yazarlarını, Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın! yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Örneğin; çevrimdışı sorumluluklara çevrimiçi eğlenceye göre öncelik verilmesi sağlanabilir. Ödevleri, bilgisayar oyunlarından ya da internet görüşmelerinden önce yapmak gibi. Beraber bir günlük plan çıkarılır ve ona uyulması şartı koyulabilir. Çocuğunuzun okul, yemek, ödev, egzersiz ve internet saatleri bu plana göre takip edilebilir.
Sıkılgan çocuklar ve Yorgun ebeveynler
Aslında ebeveynlerin korkusu, çocuklarının çevrimdışı ve çevrimiçi etkinlikler arasında sağlıklı bir denge kuramamaları. Çocuklarının sadece internette yaşamalarını, sanal dünyayı bir kaçış yeri olarak görmelerini, hayatın devam ettiğini unutmalarını, sanal dünyanın çevrimdışı katılım ve sosyal etkileşimin yerini almasını istemiyorlar. İşte tam da bu nedenle, çocuklarının "gerçek dünya/sanal dünya" karışımını yönetmelerine ebeveynlerin yardımcı olmaları gerekiyor.
Reklam
Sıkıntıdan kaçınmak için fırsatlar ne kadar ulaşılabilir ve zengin olursa olsun, kendi kendine oynama, yaratma, üretme, kendi kendine meşgul olma yeteneği, sağlıklı bir insanın gelişiminde hâlâ son derece önemli bir beceridir.
Sayfa 30 - Destek yayınlarKitabı okudu
232 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Ekran bağımlısı mıyım? Ya da çocuğum ekran bağımlısı mı? Diye düşündürüyor. Çocuğu ekrandan uzak tutmak için önce kendimiz ekrandan uzak kalmalıyız. Çocuklar söylediklerimizden daha çok davranışlarımıza bakarlar. Bence güzel bir çalışma olmuş. Çocuğa ekran dışında hangi alternatifleri sunabiliriz buna da değinilmiş.
Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın!
Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın!Fazilet Seyitoğlu · Destek Yayınları · 20227 okunma
Artık her şey internet üzerinden yapılıyor. Bu sanal dünyaya yabancı kalanın gelecekte bir başarının altına imza atması çok zor.
Sayfa 44 - DestekKitabı okudu
Çocuklarınızı “ayrıcalıklarla donatmadan” şımartmadan yetiştirin.
Sayfa 25 - DestekKitabı okudu
Reklam
A. Einstein
“Sessiz bir hayatın monotonluğu ve yalnızlığı yaratıcı zihni harekete geçirir.”
Destek Yayınları