27 Nisan 2023
Bitcoin
9786057200969

2023 46. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2023 11:26
Bitcoin'in gelişim sürecinde yaşanan olaylar, tasarım aşamasında ortaya çıkan sorunlar ve bunların çözümünü anlatıyor. 2009 2010 yıllarında insanların bilgisayar bilimi ve ekonomi üzerine bu derece derinlikli forum gönderileri beni çok etkiledi. Merkezi bir otorite olmadan eşler arası para tranfer fikri dünyayı değiştirecek. Her yenilik sancılı oluyor ve Bitcoin'in ülkemizde kötü bir namı var. Bitcoin yüzünden hayatı kararan, ailesi dağılan insanlar var. Dini yönden sakıncalı bulan insanlar da cok. Tüm bunlardan bağımsız olarak kitabı okuyun derim :)
BitcoinSatoshi Nakamoto · Ether Kitap · 202312 okunma

Satoshi NakamotoYazar · 0 kitap
Satoshi Nakamoto, Bitcoin'in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı takma isimdir. Bu uygulamanın bir parçası olarak aynı zamanda ilk blok zinciri veritabanını tasarlamış, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'in geliştirilmesinde aktif bir rol oynamıştır. Kim olduğu hâlâ bilinmeyen Nakamoto'nun, 5 Nisan 1975 doğumlu Japonya'da yaşayan bir adam olduğu iddia edilmiştir.Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto'nun; Amerika veya Avrupa'da yaşayan, Japon asıllı olmayan, kriptografi (şifreleme) uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönündedir. Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin'e sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 10 Kasım 2021 fiyatı baz alındığında yaklaşık 68,74 milyar dolara tekabül ediyor.