Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tanınma Teorisi Üzerine İncelemeler

Bizdeki Ben

Axel Honneth

Bizdeki Ben Hakkında

Bizdeki Ben konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
1 Kişi
4
Okunma
2
Beğeni
386
Görüntülenme

Hakkında

Bizdeki Ben’de Axel Honneth, daha önce yayımladığımız başyapıtı Tanınma Uğruna Mücadele’de geliştirdiği teorik çerçevesinin izinden gidiyor. Bizzat geliştirdiği ve felsefe çevrelerinde büyük etki yaratan tanınma teorisini bu kitapta yeri geldiğinde çeşitli itirazlar karşısında düzeltmek ya da netleştirmek için belli değişikliklerle yeniliyor, yeri geldiğindeyse farklı alanları kapsayacak şekilde genişletiyor. Alman felsefesi, İngiliz psikanalizi ve Fransız sosyolojisinden faydalanarak disiplinlerarası bir yaklaşım oluşturan Honneth burada, Hegel’in felsefesine dair incelikli okumalardan belirli psikanaliz teorilerinin sıkı eleştirilerine, kapitalizmin gelişimi hakkında içgörü dolu izahlardan sosyal adalet teorilerinin güçlü analizlerine uzanan düşünsel verimini yeniden gözler önüne seriyor. Honneth’in felsefi gücünü ve ilgi alanlarının genişliğini ortaya koyan bu çalışma, felsefe, siyaset bilimi, sosyoloji ve genel olarak sosyal bilimlerde derinlikli bir okuma serüveni için referans kitabı olabilecek nitelikte. “Bu kitap Honneth’in bugün eleştirel teorinin önde gelen savunucusu olarak tanınmayı hak ettiğini gösteriyor.”
Çevirmen:
Özgür Aktok
Özgür Aktok
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 344Basım Tarihi: 2018Yayınevi: İthaki YayınlarıOrijinal Adı: Das Ich im Wir
ISBN: 9786053758013Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 45.5
Erkek% 54.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Axel Honneth
Axel HonnethYazar · 3 kitap
Axel Honneth: Çağımızın önde gelen düşünürlerinden Axel Honneth, Frankfurt’ta Goethe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde profesördür ve oradaki Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde müdürlük görevini sürdürmektedir. Tanınma Uğruna Mücadele en önemli çalışması sayılmaktadır. Yakın tarihli diğer yapıtları arasında Das Recht der Freiheit. Grundriss einer demokratischen Sittlichkeit (2011) [Özgürlük Hakkı. Demokratik bir Etik-yaşam Taslağı] ve Das Ich im Wir. Studien zur Anerkennungstheorie (2010) [Bizdeki Ben. Tanınma Teorisi Üzerine Çalışmalar] sayılabilir.