✏Ümmü Gülsüm Atasoy~~Bordo
✏İren 16 yaşında ( isim doğru bu arada İrem değil ) deli dolu ,kabına sığmaz ,bütün mahalle de insanı delirtcek şakalar yapan ve hatta bu yüzden sürekli karakola düşen,annesi ve babasının artık umursamadigi ( karakoldan toplama kisminda) ama herkes tarafından çok sevilen özgürlüğüne düşkün bir kız.Bir ablası, iki abisi ve birde ikizi var.Aileleri mahallede birlikte büyüdükleri arkadaşları ile birlikte yaşamalarına izin verir hatta fikir ailelerden çıkmıştır.Böylelikle onların hayatında iz bırakacak günler başlamıştır. Uras ,Kayra,Taylan,Rüzgar, Ferit,Alen,Arel,Begüm,Levent ve İren ilk defa bu kadar kişi bir arada yaşayacak ve aile olmayı ogreneceklerdir.Yalniz tasindiklari evin lanetli oldugunu ogrenecekler. Orada yasayan cogu kisi ölmüştür.Mahallede kimse onlarla bu yuzden konusmak istemiyor yuzlerine bile bakmaya korkuyorlar.İren bu arada motoru hastası ve hayran olduğu Ertürk ailesi ile tanışıp Ali diye birine gönlünü kaptırır. Yapılan şakalar tabi bir zaman sonra kendine dönecektir. Arkadaşlarından bazıları öyle bir şaka yapar ki İren kalp krizi geçirir.Ama yine de aile olmanın ne demek.oldugunu bu evde öğrenen bu gençler bir şekilde bunun da üstesinden gelir.İren ikizine çok bağlı ikizi sarılık hastası belli zamanlarda tedavi olması gerekiyor ve bu hastalık karacigerleri etkiliyor.Bir süre sonra kanser olduğunu öğreniyorlar nakil gerekli.Büyük abinin sayesinde hayatı kurtuluyor.Diğer büyük abisi yıllar önce evi terk etmiş ne aramış ne sormuş.İren adını dahi anmak istemiyor.Sebebini bilmem okumanız lazım Bu gençler ne zorluk olursa olsun büyüklerden daha olgun davrandılar.
✏Aslında bu kitap İren diye çok tatlı bir çevresi,ailesi ve hayatı olan bir kızın hayat hikayesi. Acayip komik bir kitap ben kahkaha atarak okudum çoğu yeri. İlk