Bakışımın Biçimini Alıyor

L'espace Prend La Forme De Mon Regard

Okuyuşumun biçimini alan kitap
2026 9. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 16:21
Bu kitap için, okulumun kütüphanesinde beni buldu diyebilirim, hiç aklımda kitap almak yokken ders çalışmak için gittiğim kütüphanede masanın altındaki raftan ayağıma düştü. Kitabın yazarı Hubert Reeves'in de deyişiyle kitap gerçekten tam anlamıyla bir "kozmik dua". Kendi benliğimden ve yaşam ilkelerimden ötürü mü yoksa tam anlamlandıramadığım mistik bir yönden mi bilmiyorum ama kitap asla kitap okuyormuşum gibi hissettirmedi, iç sesimle derin bir sohbet içindeymişim gibi hissettirdi doğrusu. Sanki ben kitabı okurken etrafımdaki diger insanlar (yol arkadaşlarımız) kitabı elimde göremeyecekmişcesine. Kitap için hem üslup gereği hem konu içeriği açısından her yönüyle ele alarak bir kelime ile özetleyecek olsam muhtemelen "insani" derdim.
Duygu ve Düşünce
BoşlukHubert Reeves · Tübitak Yayınları · 200120 okunma

Hubert ReevesYazar · 14 kitap
Hubert Reeves 1932'de Montréal'de doğdu. Klasik eğitimini Jean-de-Brébeuf Koleji'nde yaptı (1950). Montréal Üniversitesi'nin Fen Fakültesi'nde fizik bakaloryasını tamamladı (1953). 1960-1964 yılları arasında Université de Montréal'de fizik dersi verdi ve NASA danışmanlığını yaptı. 1965 yılından beri Merkez Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Paris, Fransa'da yaşıyor. Genellikle televizyondan, bilimi teşvik ederek konuşuyor.