Allah Rasulu ve Hulefa-i Raşidin'den Hitabeler

Böyle Seslendiler

Ebubekir Sifil

2020 20. kitabı
Peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi ve selllem) ve 4 halifenin hutbelerini içeren farklı rivayetleri bir araya getiren kapsamlı bir çalışma. Yer yer açıklama gerektiren yerlerde dip notlarla kafa karışıklığının önüne geçilmiş. Hemen her konuda bilgi ve öğüt veren, uzak durulması gereken şeyler hakkında da uyarıların bulunduğu bir kitap. Bir solukta okunabilecek, zaman zaman peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) karşısında hutbe dinliyormuş hissi veren ve bu alanda okumayı sevenlerin kütüphanesinde mutlaka bulunması gereken bir çalışma.
2021 32. kitabı
Es-selamu aleyküm kardeşlerim Kısa bir süre önce kitap alışverişi yapmıştım o alışverişte aldıklarından biri bu kitap. Hızlı bir şekilde hemen alayım siparişi vereyim düşüncesinde olmadığından görünce sepete ekledim. Fakat içeriğine bakmak o an için aklıma gelmedi. Sipariş geldikten sonra içlerinde ilk okumak istediğim kitap oldu. Semerkand kitabı olduğundan bende daha önce hiç o yayınevinin çıkarmış olduğu bir kitabı okumadığımdan tecrübe mahiyetinde ilk seçimini bu kitaptan yana kullandım. Okudukça fark ettim ki kitap siyer yayınlarının Resulullahın Hutbeleri kitabı ile neredeyse birebir. Pişman olmadım elbette aldığına vardır bir hikmeti dedim okudum. İyi ki de aynı iştahla okumuşum diyorum. Çünkü siyersen farklı olarak bu yayınevinde hutbe sayısı daha azdı hemde hutbe başlıklarında ayrıntılar veriliyordu. Bazı hutbelerin verilme sebepleri verilmişti bunları kast ediyorum. Özellikle Hz. Osman ve Hz. Ali'nin hutbelerine gelince sebepleri anlatması o hutbeleri anlamam acısından çok iyi oldu. Okurken sanki o dönemin karisikligini icimde hissettim. Basta Efendimiz aleyhisselamın ardından Hz. Ebubekir (r)'in sonrasında Hz Ömer(r)'in hutbeleri vardı. Aslında dönemin sosyolojik ve siyasi yapısını da bu hutbelerde anlayabiliyoruz. Özellik iki sahabe döneminde hutbe içerikleri daha farklıyken Hz. Osman ve Hz. Ali dönemi de hutbe içerikleri bambaşka ve üzücü konular oluyor. Başta gayet güzel ilerlerken son iki halife döneminin hutbelerine geldiğimde için çok sıkıldı. O büyük sahabiler bu kadar sıkıntılar çekmesi beni derinden üzdü. Bu üzüntüme rağmen iyi ki okumuşum diyorum. Çünkü daha önceden halifelik dönemini siyasi anlamda okuma fırsatım olmamıştı. Bu yüzden ilk düşüncemle almamı sorgulasamda her şeyde bir hayır varmış diyerek şükrediyorum. Herkese öneririm. Malûm
·215 syf.·
2020 5. kitabı
Efendimiz'in (s.a.v) ve Râşid halifelerinin hutbelerini bir araya getiren, güzel bir çalışma.. Hutbeler farklı farklı rivayetler ile gelmiş ve sonradan birleştirilmiş. Olayların akabinde verilen hutbeleri okudukça, kendinizi Mescid-i Nebevîde hutbeyi dinliyormuş ve size nasihat ediliyormuş gibi hissediyorsunuz. Öyle olunca da hislenmemek elde olmuyor. Hayırlı okumalar diliyorum.
2021 7. kitabı
Ebubekir Sifil Hocanın, Rasûlullah s.av ve Hulefa-i Raşidin R.a Hutbelerini toplayıp çevirdiği mükemmel bir kitap... Rabbim asrı Saadetin gölgesinde kılsın. ... "Gerçekten hayır şerri getirmez. Ama derenin yetiştirdiği bitkilerden bazısı ya öldürür veya ölüme yaklaştırır. Yalnız yeşillik yiyen hayvanlar müstesna. Onlar karınları doyuncaya kadar yer, sonra güneşe karşı durup rehavet içinde def-i hacet eder, idrarlarını yaparlar. Sonra yine otlarlar." Sallallahu Aleyhi Ve Sellem
Düşünceler
2022 6. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2022 03:19
Halifelerimizin hutbelerine yer veren bu eser kesinlikle kendi hayatımda uygulamaya sokacağım bir çok olayı ve ayeti barındırmakta. Not alaraktan bitirdiğim bu kitabı tekrar tekrar okuyacağıma eminim :)
2021 5. kitabı
Öğüt almak isteyen bu kitabı mutlaka okumalı.Her satırı ayrı güzel her satırı ayrı anlamlı bir kitap.Hele ki içinden çıkarılan öğütler hayatımıza yansırsa o zaman hakiki olarak kitap bizi değiştirmiş olur.
Allah onlardan Razi olsun Sefaatlerine nail olmak duasi ile
2026 32. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 00:42
Böyle Seslendiler – Allah Resûlü ve Hulefâ-i Râşidîn’den Hitabeler” adlı eseri, Semerkand Yayınları’ndan çıkan naif bir çalışma olarak büyük bir huzurla okudum. Ebubekir Sifil hocamızın tercüme ve derlemesiyle güven içinde ilerlemek benim için ayrıca kıymetliydi. Kaynakların dipnotlarla açıkça belirtilmiş olması beni en çok sevindiren detaylardan biri oldu. Efendimizin hutbelerini ve dört büyük halifenin hitabelerini okurken, sanki onların yanındaymış gibi bir hisse kapıldım. Anlatım o kadar etkileyiciydi ki, elimden gelse tüm satırların altını çizmek isterdim. Sayfa kalitesi ve kapak tasarımı da oldukça başarılıydı. İçerik ise bizler için öğütlerle, nasihatlerle dolu; yol gösterici bir rehber niteliğinde diyebilirim. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz, kesinlikle tavsiye ediyorum.
·215 syf.·
2023 2. kitabı
Peygamberimizin ve dört halifesinin toplum içerisinde yaptıkları ve kayda geçmiş olan konuşmaların (ekseriyetle namaz sonrası verilen hutbelerin) her sayfasına işlediği, derleme bir kitap. Emeği geçen Ebubekir Sifil Hoca da, bildiğiniz üzere ehli sünnet bir akademisyendir. Sayfa altlarında kaynak gösterilmiştir. İslam şuurunu yakalama noktasında okunması gereken, faydalı ve güzel bir eserdir. Tavsiye ederim.
2023 48. kitabı
Okunma: 11 Mart 2023 22:09
Peygamberimizin (s.a.v) yolculuk sırasında veya namaz sonrası ve öncesinde yapmış olduğu hutbeler mevcut. Bunu dışında da râşid halifelerin yapmış oldukları hutbeler var. Kitap uzun tutulmamış ve konuşma havasında okunuyor. Hutbeyi kitaptan okumuyor da canlı olarak dinliyor hissiyatı oluşuyor.
2022 29. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2022 16:17
Yine çok güzel bir eser okudum. Efendimiz ﷺ ve Dört Halife’nin hutbelerine yer verilmiş içeri dolu dolu bir kitap. Vefatlarına kadar olan hutbelerinden derlenmiş yer yer hüzünlendiğim yer yer öğüt aldığım bir eserdi. Günümüzde de o gün olduğu gibi yolumuzu aydınlatan o mübarek sözler.. Ebubekir Sifil hocamızın her eseri gibi bu eseri de okunmaya değer. Bir solukta okuyacağınız ama size birçok nasihat olacak bu kıymetli eseri mutlaka okumanızı isterim..

Ebubekir SifilYazar · 27 kitap
25.12.1960 tarihinde Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Sarıkamış’ta, Lise’yi Kars İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. 1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü’ne (şimdiki adıyla Eğitim Fakültesi) girdi. 1980 yılında bu okuldan ayrıldı ve aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’na (şimdiki adıyla İletişim Fakültesi) girdi. 1984-85 öğretim yılında bu okulun Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılına kadar serbest çalıştı. Bu arada kısa bir süre bir özel şirkette Arapça mütercimlik yaptı. Aralık-1986 – Nisan-1987 tarihlerini kapsayan askerlik dönüşü bir süre yine serbest çalıştıktan sonra 1989 yılından 1993 yılı sonuna kadar Türkiye Diyanet Vakfı’nda yayın editörlüğü yaptı. 1993-1996 arası Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde (Van) ve 1998-1999 arası Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde (Eskişehir) Araştırma Görevlisi olarak çalıştı; her iki görevinden de kendi isteğiyle ayrıldı. Hadis Bilim Dalı’nda yaptığı Yüksek Lisansını (Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) 1996, Doktorasını 2006 yılında bitirdi. Halen Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nde Prof. Dr. olarak görev yapmaktadır. 1999-2000 arası Yeni Mesaj gazetesinde, 2000-2013 yılları arasında Millî Gazete‘de günlük yazılar yazdı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Arapça ve İngilizce bilmektedir.