Brecht'li Günler

Arnolt Bronnen
Mitos Yayınları

Puan vermedi·112 syf.·
2024 163. kitabı
Alman şair, tiyatro yazarı ve yönetmenidir. 20. yüzyıl Alman şiirinin ve tiyatrosunun en önemli isimleri arasında kabul edilir. Eserleri uluslararası alanda da saygı ile kabul görmüş ve ödüllendirilmiştir. Bertolt Brecht İki güzel güçlü dostluğun gecırdıpı zorluklara rağmen bozulmamış haliyle, yıllar sonra ayrı olan ıkı yabancı dostun hikâyesini okuduk. ' Bertolt Brecht' in Kaleminden okuduk bu dostluğu "Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra, Hitler Almanya'sından hemen önce grevler, gösteriler, yürüyüşler ve enflasyonla sarsılan bir dönemde, iki genç adamın, A. Bronnen ve B. Brecht'in, dostluklarını, tiyatroya başlangıç çabalarını ve aşklarını anlatmakta. Bu ilginç ilişkide Brecht, Bronnen'i dostu, yandaşı, iş arkadaşı olarak görür; Brecht'li Günler Bronnen ise Brecht'e hayrandır; ona "bağımlı"dır, taparca sevdiği bu adama hizmet ve yardım etmek için çırpınır. Bronnen, 1920'li yıllarda Almanya'da ortaya çıkmaya başlayan "Nasyonal Sosyalist" akıma giderek bağlanır. Bu görüş farklılığı, arkadaşlıklarının sarsılmasına neden olur. 1920'lerin magazin basınına geçen bu yarım kalmış, "değişik" arkadaşlığın öyküsü, Brecht'in gençlik günlerine küçük bir pencere açıyor. Arka Kapaqın bilgisiyle Brecht'li Günler Yolumuz gercek dostluklara olsun, gönlümüzü, elimizi güzel dostlarımız tutsun
Tarih siyaset politika edebiyat
Brecht'li GünlerArnolt Bronnen · Mitos Yayınları · 03 okunma