4 Haziran 2024
Elpis Yayınları
Orijinal Adı:

2024 63. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 17:16
Selam! Tüm kitapsever dostlarıma kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Bu kitap anoreksik bulimik bir genç kızın yaşadıklarını anlattığı otobiyografik bir roman. Psikolojik bir yeme bozukluğu, zayıflık hastalığı gibi adlarla bilinen bu hastalığın ve bizzat yaşayan kişinin yaşadıklarını, hissettiklerini, düşündüklerini, psiko-sosyal durumunu okuyoruz kitapta. İlkokulu bitirdikten sonra ailesi ile birlikte İstanbul'dan Antalya'ya ya taşınan Ceren İstanbul özlemi ve Antalya'ya alışamama travmaları ile kendisini farkında olmadan bir çocukluk dönemi depresyonun ortasında buluyor. Beraberinde davranış bozuklukları ve dikkat dağınıklığı problemi yaşıyor. Ergenlik döneminin başına rastlayan bu dönem Ceren için oldukça zorlu geçiyor. Kaygı bozuklukları, takıntılar, obsesif kompulsif bozuklukkar, bağımlılıklar kendisini gösteriyor. Yaşadığı duygusal durumları hazmedemeyen, dışarıya yansıtmayan Ceren kilo vererek bu kaygıdan kaçmaya sığınıyor. Kitapta samimi bir dille yaşadıkları, hastalık ve tedavi süreci anlatılıyor. Oldukça kısa bir roman olmasına karşın dolu dolu bir okuma sunuyor. Ayrıca kitabın son sayfalarında yer alan yazarın notu, annemin mektubu, bulimik mektupları, medya, tedvi süreci için tavsiyeler ve hastalık hakkında bilgilendirme kısımları da kitaba değer katmış Psikolojik bir roman olarak gördüğüm bu kitabı öncelikle alanda çalışan meslektaşlarına, alan öğrencilerine, sonrasında da bulimia nevroza yaşayanlara ve yakınlarına tavsiye ediyorum Ece Ceren Gültepe ile birlikte okuduk.
2024 265. kitabı
Bulimik Ceren Doğu Bir zamanlar kendisinin bulunduğu durumu yaşayan bulimiklere ve ailelere yardımcı olmak adına bu eseri tüm samimiyetiyle kaleme alan Ceren Hanım,tedavi sürecinde hiçbir zaman “Bu hastalıktan kurtulamayacağım”gibi olumsuz düşünceleri aklına getirmemiş .Başaracağına tüm kalbiyle inanıp,pozitif düşünmüş ve kazanmış. Ceren Hanım a yaşadığı bu hastalık,sağlıklı yaşamın önemini,mutlu olmayı,sağlıklı beslenmeyi öğretmiş.(Her şerde bir hayır vardır sözü ne kadar doğru) Hayatında ters giden bir şeyler olduğunda insanoğlu bu durumu ilk başlarda kabullenemez.Ceren Hanım da ilk etapta #bulimik olduğunu kabul edemediği gibi #obsesif olduğunu da kabullenememiş. #anokreksiya ve #bulimia nın etkisiyle hayatında ciddi problemler yaşamış Her zaman ki gibi yine bir sabah yediklerini kusmak için banyoya girdiğinde annesinin zorla kapıyı açtırması sonucu,annesi içinde bulunduğu durumu öğreniyor ve tüm aile Ceren in ruhsal ve bedensel sağlığı için seferber oluyor. Ömründen giden beş yılı şimdi hüzünle kaleme alan yazarımız,üç hastalığı bir arada yaşamasına rağmen önce kendisinin hasta olduğunu kabullenip,tedavi olmayı reddetmediği için sonrada kendisine maddi manevi her türlü desteği sağlayan ailesi olduğu için kesinlikle çok şanslıymış. Eseri kaleme alma sebebi kendisinin durumunu yaşayan insanlara yardımcı olabilmek.Ders niteliğinde olan bu kıymetli eseri ısrarla #tavsiyeediyorum Kalın sağlıcakla Ece Ceren Gültepe @elpisyayinlari #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
Puan vermedi
Merhaba Sizlerle Tanıştırmak İstediğim Kitap Bulimik Ama önce kitabı bana tavsiye eden Ece Ceren Gültepe ve @elpisyayinlari ‘na Sonsuz teşekkürler. Kitabımız Bulimik hastalığı bulunan bir genç kızın hayatını anlatıyor bize ancak yaşanılanlar kurgu değil tamamen gerçek bir otobiyografik kitap. Hastalığımız işte bir psikolojik yeme bozukluğudur. Okulunu bitirip ailesiyle birlikte yaşayan baş karakterimiz Ceren İstanbul a çok özlem duyar ve Antalya’da yaşamaya alışamaz bunun içerisine çocukluk travmaları da yüklenir . Yaşadıkları ile birlikte artık depresyonlar travmalar ve sonuç olarak Bulimik hastalığına yakalanır . 5/3
Puan vermedi
Gençlik,sevda ve okul yılları arasında sıkışıp kalan Ceren bir de ailesi Antalya'ya taşınınca kendisini daha kötü hisseder ve #bulimiyanevroza hastalığına yakalanır. Sebepleri ,sonuçları ve çareleri ile kaleme alınan kitap sayfa sonlarında soru-cevap eşliğinde okuyucuya bilgi veriyor. @elpisyayinlari ndan çıkan bu güzel eseri Ece Ceren Gültepe ile birlikte okudum. Sağlıkla kalın efenim #tavsiyekitap #okudumbitti
2024 28. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere büyük küçük herkesin bir anlık özenti veya daha çok toplum baskısı ile başına gelebilecek bir rahatsızlıktan bahsetmeye geldim. Üzülerek söylüyorum ama toplum olarak öyle bir yere geldik ki güzellik algısı aşırı makyaj, zayıf olmak yada sıfır beden olmak gibi düşünülmeye başlandı, yine üzülerek söylüyorum pek çok kişi karşısındaki insanın karakterinden ziyade dış görünüşü ile ilgileniyor, en önemlisi de bu algı bazen o kadar ileri gidiyor ki travmalara hatta BULİMA NERVOZA ve ANOREKSİYA NERVOZA gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerimizin ve ebeveynlerin daha çok dikkat etmesi gerekiyor, çünkü yanlış arkadaş seçimi kişinin hayatının tamamen değişmesine sebep olabiliyor. Bu dönemde aile ve çocuklar arasındaki diyaloglar çok önemli çünkü aynı şeyleri bizlerde yaşadık. Hepimiz ergenlik döneminde bir parça hırçınlaşıp hayattan şikayet etmeye başladık. Bu sebeple bu dönemde çocuklarımıza karşı daha anlayışlı olmalıyız. Hayatımıza giren iyi veya kötü herkes fark etmesek de bize çok fazla şey katıyor ve bunun farkına vardığımızda daha güçlü bireyler haline geliyoruz, Ceren'in de yaşadığı buydu aslında. Ceren sessiz sakin bir genç ve çalışkan bir öğrenciydi, ne zaman ki ailesi İstanbul'dan Antalya'ya taşınmaya karar verdi işte herşey o zaman değişti. Ceren hayatının bu döneminde başına gelen olayları, verdiği yanlış kararlar sonucunda yaşamının nasıl değiştiğini ve Bulima Nervoza hastalığı ile nasıl mücadele ettiğini anlatıyor bizlere Bulima herkesin başına gelebilecek bir rahatsızlık ve kişinin bu rahatsızlığı tek başına atlatması mümkün değil mutlaka destek almalı, eğer gerekli destek sağlanamazsa maalesef bu hastalığın sonuçları çok daha kötü olabiliyor. Kitabin sonunda Bulima hastalığı belirtileri ve