Saklı Dünya'ya Yolculuk

11 Kasım 2024
Ren Kitap
Sıralamalar

2024 162. kitabı
EGE DEMİRBÜKEN~BÜYÜCÜLER DİYARI SAKLI DÜNYA’YA YOLCULUK ~ Selam.Bugün sizlere renkitap ‘dan, ege.demirbuken kaleminden güzel bir kitapla geldim.Kitabı önce ben sonrada oğlum okuduk.Genç fantastik severler ve fantastik okumaya yeni başlayanlar için bu kitap güzel bir tercih olacaktır.Yazarın kaleminin akıcılığı, kurgunun işleyişi ve anlatım şekliyle benim de severek okuduğum bir kitap oldu.Her ne kadar genç kurgu desem de okurken acaba ne olacak diye merak etmeden de duramadım.Güzel bir fantastik serinin başlangıç kitabı olan kitabımız öyle bir yerde bitti ki açıkçası devamında neler olacak merak ediyorum.İki evren arasında neler yaşanacak, kahramanlarımız kötülere karşı mücadelelerini kazanabilecekler mi? Büyücüler Diyarı’ndaki okula gidebilecekler mi?Ve daha bir çok şey ilk kitapta gizli kaldı. O yüzden ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyor olacağız. #konusu Caner Bey başarılı bir astrofizikçidir.Yıllar önce bir arkadaşı kendisine bir defter vermiştir ve bu defter farklı bir alfabeyle yazılmış,gizemli şekillerden oluşmaktadır.Bunu çözmek hiç de kolay değildir.Yıllardır,eşi ve babasıyla birlikte,bir de yakın arkadaşı Tolga Bey’in de yardımıyla defterin sırrını çözmeye çalışmaktadırlar.Ama ne yazık ki çok da fazla yol kat edememişlerdir.Diğer taraftan da meraklı ikizleri Arya ve Aras da bu defterden haberdardır.Onlar da arkadaşlarıyla birlikte defterin gizeminin peşine düşerler. Caner Bey Londra’da bir toplantıya katılacaktır ve buraya gittiği zamanda kendisine defterle ilgili bazı bilgiler verecek biriyle görüşecektir.Ama işler hiç de beklenildiği gibi ilerlemez.Caner Bey’in bindiği Londra uçağı bir türbülansa girer ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Caner bey şifreli defteri ile birlikte kendisini Büyücüler Diyarın’da bulur.Burada öğrendikleri onu çok
2024 91. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 11:17
Türkler de fantastik yazabilir mi? Sorusuna güzel bir cevap olmuş. O kadar akıcı bir kitaptı ki bir sayfa daha diyerek sonuna geldim. Resmen kitap okumayıp film izledim. Kitap başarılı bir bilim adamı olan Caner bey ve ailesini anlatıyor. Caner Bey gizemli bir defterin içindekileri anlamak için yurt dışına giderken uçağı tribülansa geçerek bambaşka bir dünyaya geçiş yapıyor. Büyücüler diyarının kapıları böylece aralanıyor. Favori karakterim korkusuz, soğukkanlı Aras oldu . Bu kitap ortaokuldan itibaren her yaş grubuna hitap ediyor. Fantastik sevenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
2024 14. kitabı
Sana anlatılanların yalan olduğunu öğrenseydin ne yapardın? Güzel hayatına kaldığın yerden devam mi ederdin yoksa hayatını mahvedecek bile olsa gerçeklerin peşinden sonuna kadar koşar mıydın? Kitap, Caner Bey'in iş gezisi için bindiği uçağın başka bir evrene geçiş yapmasıyla başlıyor. Ve Büyücüler Diyarı böylece açılmış oluyor. Kitapta sırlarla dolu gizemli bir defter, güzel dostlukları olan çocuklar, büyücü çeteler ve sihirle dolu keşfedilmesi gereken yerler var. Yeni bir yazar ve yeni bir fantastik kitap. Özellikle Türk yazarlar genellikle fantastik yazma taraftarı değiller ama kitap oldukça başarılı. Serinin ilk kitabı olan Büyücüler Diyarı'nın okuması oldukça keyifliydi. Çok kısa süre içerisinde bitti ve bence film tadındaydı. Favori karakterim de Profesör Mudin oldu. (tabiki şimdilik). Kitap her yaştan okuyucuya hitap ediyor. Olumsuz hiçbir davranış yoktu. Ben aşırı beğendim. Diğer kitapları da merakla bekliyorum. Özellikle Kanvol'u... Ve seriye ait harita eklenmesini de ayrıca isterim! Efffsane olur!
2025 9. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 00:00
Büyücüler Diyarı ~ Ege Demirbüken . Her yaştan okuyucuya hitap edecek bir fantastik arıyorsanız buraya doğru alalım sizi Anlatılanların bir yalan olduğunu düşünün. Ve tüm bu anlatılanların gerçek halleri için tehlikelere atlamak mı yoksa hayata kaldığımız yerden devam etmek mi? Akıcı bir kurgu, biraz gizem biraz macera ve bolca heyecanla süslü bir kitaptı. Caner bey ve ailesiyle başlıyoruz. Ve ortada bir defter konusu olunca kitabın gizem kilidi açılıyor. Arkadaşının yıllar önce ona verdiği defter bizi nasıl bir yola sürükleyebilirdi ki? Bir uçakla çıkılan yolculuğun bizi götürdüğü bambaşka diyar, büyü çeteleri ve kime güveneceği asla bilemediğim bir kurguydu. İki farklı dünya ve defterin sırrıyla merakla çevirdim sayfaları. Kitabın sonu ise işte her şey şimdi başlıyor temalıydı merak ettim Büyücüler diyarı ve oradaki olaylar karakterler aşırı ilgimi çekti özellikle profesör Mudin benim için bayağı özel bir yere yerleşti. Tabii bu evrende her şey olabilir o ayrı Devamını heyecanla bekliyorum! “Büyüyü yapabilmek için çok çaba sarf ettim. Nasıl yapabildim ben de bilmiyorum. Sanırım büyü yapmak için değil de büyüye gerçekten ihtiyacımızın olduğunu hissettiğimizde başarılı olabiliyoruz,”
2024 79. kitabı
#17aralık Büyücüler Diyarı Saklı Dünya'ya Yolculuk.. Herşey gizemli yazılar ile dolu bir defter ile başladı.. Caner Bey'in sahip olduğu bu defter, hem ailesini hem de yakın çevresini çok büyük bir macera ile etkileyecekti. Ama Caner Bey tüm bunlardan habersiz bindi Londra uçağına. Uçak birden büyük bir türbülansa girdi ve artık ölüyoruz diye düşünen tüm yolcular kendilerini birden farklı bir boyutta buldu. Aslında tanıdık ama bilmedikleri bir dünyaya adım attılar. Büyücüler Diyarı.. Burdan çıkıp kendi dünyalarına döndüler ama bu sefer daha büyük bir tehlikenin içine girdiklerinin hiç farkında değillerdi. Şimdi sırada Caner Bey ve çocuklar için bir görev vardı. Ve bu görevi başarıyla tamamlayamazlarsa işte o zaman dünyaları tehlikenin gerçek boyutu ile yüzleşecekti.. Genç okurlar için harika bir fantastik kitap bırakıyorum sizlere. Ben severek okudum kitabı. Akıcı bir dili ve güzel inşa edilmiş bir kurgu yapısı var. Özellikle benim çocukluğumda hayran olduğum Harry Potter'i anımsattı. O mücadeleyi hissettim okurken. Bir kaç yıl sonrası için kızlarımın okuyacağı harika bir kitap eklendi kitaplığıma. Özellikle 16-20 yaş arası için tavsiyemdir kitap. Genç okurlar bu kitabı çok sevecek. Bu kitapta büyük bir macera yaşadılar ve tam kurtulduk, başardık derken kötü büyücülerin ağına takildilar. Bana kalırsa dananın kuyruğu asıl ikinci kitapta kopacak
2024 167. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2024 21:01
#kübranınkitabı merhaba kitap dostlarım size bugün çok güzel fantastik bir kitapla geldim, kitabı ile geldim, kitabımızın adı #büyücülerdiyarı (saklı Dünya ‘ya yolculuk) bu arada yoruma geçmeden şunu belirtmek istiyorum yazarımız kitabın devamını bir an önce yazmalı yoksa ben gibi devamını bekleyenler meraktan ölebilir ,kitap öyle bir yerde bitti ki…) Kitabımız 300 sayfa ama başına oturabildiğinizde heyecandan yarım günde bile bitecek bir kitap ben sayfaları nasıl çevirdiğimi bilemedim bazı yerlerde. Şimdi biraz kitabımıza gelelim; Yazarımız kitaba başlarken çocukluğumdan beri kafamın içinde yaşayan fantastik bir evren nihayet raflarda yerini aldı demişti yani hayal gücünüz bu kadar genişse sizi gerçekten tebrik ederim heleçocukken ,çocukluğunuzdan bu yana düşündüğünüz muhteşem fantastik yolculuğa bayıldık. Caner bey çok başarılı bir astrofizikçidir , en yakın arkadaşı Tolga bey ile beraber çalışır. Caner beye yıllar önce bir arkadaşı bir defter hediye ediyor, defter farklı bir alfabede ve farklı şekillerle yazılmış, caner bey yıllardır bu defteri eşi, babası ve Tolga Bey’le çözmeye çalışır bir çok kişiye de danışmıştır ama kimse defterin sırrını bulamamıştır ve bu defterden meraklı çocukları Arya ,Aras ve meraklı arkadaşlara da haberdar oldu . Caner Beyin bir gün sonra iş için Londra’ya gitmesi gerekiyordu ve orada da bir profesorle konuşup bu defteri gösterecekti bu sefer onun okuyabileceğini düşünüyorlardı, heyecanlılardı fakat daha heyecanlı şeyler geldi başlarına Uçak birden büyük bir türbülansa girdi uçaktaki yolcular öldüklerini sandılar fakat başka bir boyuta geçmişlerdi yanlışlıkla ,Büyücüler Diyarına . Çıkıp dünyalarına döndüler fakat baştan daha heyecanlı şeyler geldi bu sefer sırada Caner Bey ve çocuklar için tehlikeli ve heyecanlı bir görev vardı. Eğer