Seçme Öyküler 3

Buzların Çözülüşü

Maksim Gorki

Buzların Çözülüşü Gönderileri

Buzların Çözülüşü kitaplarını, Buzların Çözülüşü sözleri ve alıntılarını, Buzların Çözülüşü yazarlarını, Buzların Çözülüşü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Elime bir kitap alarak divana uzanıp yatmak, kitaptaki kahramanların becerikliliklerine ya da gözü pekliklerine şaşıp kalmak, suçlulardan farklı olduğumu hissetmek, şansı yaver gitmeyenlere acımak, eğlenircesine acılar çektirdikten sonra kader bu insanlara gülümsediğinde sevinmek hoşuma giderdi."
Sayfa 215 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
"Yahudi İsa ve Yunan Platon, bir Hindu veya Çinli Lao-Tze. Rousseau, Tolstoy, aynı ruhun ve aslında aynı dilin insanlarıdır. Kahramanlar, önderler, kitlelerle hemen hemen hiçbir ortak yanı olmayan bir kişilikler kabilesidir."
Sayfa 214 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
Reklam
"Deha halktan bağımsızdır," diyordu Novak. “Büyük dâhimiz Puşkin, bir Arap’ın soyundan geliyordu, Jukovski yarı yarıya Türk'tü. Lermontov İskoçyalıydı, evet! Anlıyor musunuz? Deha ulus dışıdır, ulustan daha üsttedir, daima daha üsttedir!"
Sayfa 214 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
"Rabelais, Descartes, Voltaire olmasaydı Fransa; Goethe, Wagner olmasaydı Almanya nasıl olurdu?" diye soruyordu. "Esin kaynağı olan, her birine kendine özgü bir çehre kazandıran şairler ve düşünürler olmasaydı Avrupa ulusları nasıl olurdu? Siyah Afrika kabilelerine, Kalmuklara, Kırgızlara, Başkırtlara bir göz atınız..."
Sayfa 213 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
"Korkunç İvan ve Büyük Petro, Alman prensesi Yekaterina, Puşkin, Gogol, Dostoyevski olmasaydı dünya Rusya'yı tanımaz ve hissetmezdi. Tarih her zaman bireylerin işi, kahramanların yarattığı eserlerin sonucudur. İtalya’yı Dante ve Petrarca, İngiltere'yi Milton, Yum ve Gobbs yaratmışlardır..."
Sayfa 213 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
"Soğuk, ezici bir güçle, alçak ama inandırıcı bir sesle halk kitlelerinin esas itibariyle kişiliksiz, ruhen ilkel ve tekdüze olduğunu söylüyordu; bu kitlelerin istediği tek şey vardı, yaşamın görünürdeki kolaylıklarını artırmak. Ancak yaşamın gizlerini anlama isteği yabancısı oldukları bir istekti, yaratıcılık da onlar için belirsiz, düşmanca bir şeydi. Hatta içinde bulundukları kaba ve ağır yaşam koşullarını iyileştirmek bile ellerinden gelmiyordu. Kitleler bir şey yaratmayı, icat etmeyi beceremiyordu. Yaratan, icat eden, yasaları koyan her zaman yalnızca insandı, bireydi, kişiydi."
Sayfa 213 - Yordam Edebiyat, Bir Kahramanın Hikâyesi adlı hikayedenKitabı okudu
Reklam
79 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.