Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çağımızın Bilimleri

Michael Albert

Çağımızın Bilimleri Gönderileri

Çağımızın Bilimleri kitaplarını, Çağımızın Bilimleri sözleri ve alıntılarını, Çağımızın Bilimleri yazarlarını, Çağımızın Bilimleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
122 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
4 farklı konu üzerinden şekillenmiş bilimsel bir eser. Eserin ilk bölümü “dilbilim” e ayrılmış. Burada dilin ve konuşmanın kültürler arasındaki ilişkisi ve doğuştan olup olmayacağı incelenmiş. İkinci başlıkta Mikro ve Makro ekonomi incelemesi var. Bu bölümde özellikle neoklasik denge kuramına karşı çıkılır. Bunun nedeni neoklasik yapının haddinden fazla önkabuller içermesi olarak gösterilir. Arz-Talep üzerine oluşturulan dengeden burjuvazinin kazançlı çıktığı da araya sıkıştırılmış. Üçüncü kısım evrim kuramı üzerinden hareket eder. Mutasyonların gerçekleşmesi üzerine ağırlık verilen bölümde, evrimin birikimli mi yoksa sıçramalı mı olduğu irdelenir. Paleontologların bu husus üzerine belirttikleri görüşler değerlendirilir. Ayrıca fosil kalıtların incelenmesi sonucu ortaya çıkan sıçrama durumlarının soru işareti oluşturduğu ifade edilir. Dördüncü bölüm ise kaos kuramı üzerinedir. Hava tahmininden kalp atışına, zihnin çalışma prensibinden, kızamık hastalığına varıncaya dek çoğu sistemde kaotik bir durumun söz konusu olduğu belirtilir. Fizikte başlangıç koşullarına hassas bağlılık olarak ifade edilen bu durumun ön görülemez sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekilen bu bölüm gayet verimli. Zihinde kalın.
Çağımızın Bilimleri
Çağımızın BilimleriMichael Albert · BGST · 20084 okunma
Ekonomist-kral çıplaktır ve hatta bunun da farkındadır; ama yine de arsızca kasıla kasıla yürümektedir.
Reklam
Bir yüzyıllık düşünce, sayısız kitap, sonsuz sayıda ihtimamlı matematiksel analiz, bilmem kaç öğrencinin hayatında "Üstat" Paul Samuelson ve arkadaşlarını okumakla geçen bir sürü saat... Ve tüm bu puslu havanın bilgi birikimine nihai katkısı, ekonomik eyleyicilerin "kendi yararlarına" uygun gördükleri şekilde davranma eğiliminde oldukları iddiası.