Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çatışma Yönetimi

Joseph P. Folger

Çatışma Yönetimi Hakkında

Çatışma Yönetimi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
2 Kişi
8
Okunma
Beğeni
365
Görüntülenme

Hakkında

Çatışma konusundaki çalışmaları güncelleyerek ve bugüne kadar yapılanları harmanlayarak sunan bu kitap, ayrıca uygulamaya giriş kitabı olarak da pratik bilgiler vermektedir. Elinizdeki kitabın yalnızca iletişim uzmanları için değil herkesin yararlanacağı bir kaynak olduğu görülmektedir. Belki de kitabın en genel ve temel mesajı; çatışma yaşanmasının kaçınılacak bir şey olmaması, üstelik problemlerin üstünün örtülmesinin sakıncalı olması, çatışmanın da bir çözüme doğru ilerlemek için gerekliliğidir. Yapıcı bir biçimde yönetildiği takdirde belki de çözülemeyecek bir sorun bile olmayacaktır. Bu mesajın bizim kültürümüz bakımından çarpıcı olması söz konusudur ama üzerinde düşünerek değerlendirmekte de yarar vardır. Bizler acaba hiçbir çatışma olmasın diye mi büyütüldük? Hiç çatışmadan yaşayabiliyor muyuz? Bu mümkün mü? çatışıyorsak neden adını açıkça koyarak, oturup bunu birlikte çözmeye yönelmeyelim?
Çevirmen:
Füsun Akkoyun
Füsun Akkoyun
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 54 dk.Sayfa Sayısı: 314Basım Tarihi: 2013Yayınevi: Nobel Akademik YayıncılıkOrijinal Adı: Working Throguh Conflict
ISBN: 9786051335582Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 63.6
Erkek% 36.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Joseph P. Folger
Joseph P. FolgerYazar · 2 kitap
Joseph Folger, Philadelphia Pennsylvania’daki Temple Üniversitesi’nde Yetişkin ve Organizasyonel Gelişim Profesörüdür. Çatışma Dönüşüm Çalışmaları Enstitüsü kurucu ortaklarından biridir. Enstitü’ndeki çalışmaları arasında Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi REDRESS arabuluculuk programının tasarlanması ve sunulması, ayrıca çok sayıda kuruluş ve arabuluculuk kurumu için değerlendirme ve kıyaslama araştırması yapılması da yer aldı. Örgütsel, topluluk, mahkeme ve küçük grup anlaşmazlıklarında üçüncü taraf müdahaleci olarak çalıştı. Ayrıca, Temple Üniversitesi öğrencileri için bir akran arabuluculuk programı olan Temple Üniversitesi’nin Çatışma Eğitimi Kaynak Ekibi’nin kurucu ortağıdır. Folger, Peacemaking ve Uyuşmazlık Çözümü Ulusal Konferansı için danışma kurulu üyesiydi ve 1993’te konferansın Program Başkanı idi. 1993 yılında Arabulucu Enstitüsü, Mediation UK, İngiltere’deki Aile Arabulucuları Akademisi tarafından düzenlenen konferanslarda açılış konuşmaları yaptı. Avustralya Ulusal Arabuluculuk Konferansı, Evrensel Kültür Forumu (Barcelona Spain), Congreso Mundial de Mediacion (Meksika ve Santiago Şili) ve Congreso International de Mediacion (Sevilla İspanya). 2006 yılında New York Eyalet Uyuşmazlık Çözüm Derneği’nden Barış Uzmanı ödülünü kazandı. Profesör Folger, iletişim ve çatışma, arabuluculuk ve üçüncü taraf müdahale süreçleri alanlarında geniş çapta yayınladı. Arabuluculuk ve Getirileri altı farklı dile tercüme edilmiştir.