Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11

Çelimli Çalım Dergisi

Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11 Gönderileri

Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11 kitaplarını, Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11 sözleri ve alıntılarını, Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11 yazarlarını, Çelimli Çalım Dergisi Sayı 11 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kutlu Doğum Haftası
Paskalya İsa'nın dirilişini dile getiren, Huristiyanlığın en büyük bayramı sayılır. Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart'ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü'nün tarihi değişebilmekle birlikte, genellikle Paskalya tarihi için Nisan ayının ikinci pazarı önerilir. Paskalya, perhizle geçen beş haftalık (büyük perhiz) bir hazırlık dönemi ile son haftayı (kutsal hafta) kapsar. Paskalya Günü'nde (Paskalya pazarı) sona erer. Pentekostes (hamsin) yortusuna kadar süren 50 günlük döneme, Paskalya dönemi (hamsin dönemi) adı verilir. Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan dönemdir. Katolikler (Batı) için Paskalya Bayramı tarihi 5 Nisan 2015, Ortodokslar (Doğu) için de 12 Nisan 2015 olarak belirlenmiştir. 2014 yılındaki Pastalya Bayramı'nı Katolikler ve Ortodokslar 20 Nisan 2014 tarihinde aynı günde kutlamışlardır. "Aaa, ne ilginç bizimkiyle aynı değil mi?"
Sayfa 7 - Mustafa Tosun
Küfür, hakikatin üstünü örtmektir. Şirk ALLAH'a ortak veya ortaklar koşmaktır. Münafık ise nifak çıkarandır. İslâm ise âlemlerin rabbi olan ALLAH'a (c.c.) teslim olmaktır. Gayrisine ise "lâ" diyerek teslim olmayı reddetmektir. Türklük, modernleşen küfür ve şirk saldırısına karşı ALLAH'ın "kün/ol" emriyle yarattığı bir millet olarak verilen cevaptır. "Ehl-i sünnet ve'l-cemaat" vasfının inşa ettiği bu Türke kâfirle çatışmayı göze alan Müslüman denir. Irk ve etnisiteye dayanmaz. Kâfire ve küfre aman vermez. Ahlâk yoksa Türk de yoktur.
Sayfa 6 - Mustafa Tosun
Reklam
Ne tarafta durduğunu söyle, sana Türk olup olmadığını söyleyeyim.
Günümüz dünyasında Türklük bir şekilde belli olacaksa göz ve ten rengiyle, kafatası ölçüsüyle, soy ağacıyla belli olmaz. Olur diyenler varsa onları pek acı bir hüsran bekliyor. Bir insanın Türklüğünü belli eden onun tuttuğu taraftır. Toplum değerleri itibariyle içinde yer aldığı, tarih oluşumu içinde kabullendiği, iyileşmesine yol açan tedbirler bakımından sorumluluğunu üstlendiği "taraf". Ne tarafta durduğunu söyle, sana Türk olup olmadığını söyleyeyim. Türklük benimsenen bir nitelik olarak söz konusu edildiğinde tutulması vacip olan tarafın "gayr-i müslim" taraf olmadığı aşikârdır.
Sayfa 6 - İSMET ÖZEL
Hangi açıdan bakarsak bakalım biz Türkleri diğer insanlardan ayıran temel vasfın Müslümanlık olduğunu göreceğiz. Türk dili Müslüman dünya görüşü ve ona bağlı bir hayat tarzı sayesinde yüksek diller arasına girme üstünlüğüne ermiştir.
Sayfa 6 - İSMET ÖZEL
"Benim ümmetim 72 fırkaya ayrılacak, onların biri hariç hepsi ateştedir. 'Kim o kurtulacak fırka Ey Allah'ın Rasulü?' Benim ve sahabemin yolu üzere olanlardır." (Hadis-i Şerif)
Sayfa 6
Halihazırdaki Hıristiyan takvimine göre çoğunlukla nisan ayına denk gelir paskalya kutlamaları. Kutlu Doğum haftasını da yine Hıristiyan takvimine göre nisan ayına raptettiler biliyorsunuz. Baktılar ki paskalya ay takvimine göre belirleniyor, yani her sene farklı bir pazara denk geliyor, Kutlu Doğumu her sene paskalyaya denk getirmenin güç olacağını düşünüp nisanın bilmem kaçıyla kaçı arasına raptettiler. Zaten bu sene (2015), tarihler tam denk gelmemesine rağmen Türkiye'de birçok yerde hem paskalya hem Kutlu Doğum kutlamaları beraberce yapıldı. Hıristiyan takvimini esas almakla kalmayıp bir de Kutlu Doğumu paskalyaya denk getirmeye çalışanların ne mal olduğu ayan beyan. Peki, biz ne yapıyoruz, bizim bir takvimimiz var mı? Gâvurların elimizden aldığı Kur'an-ı Kerime tekrar kavuşabilmek, bir Türk hayatı tesis edebilmek için bir takvimimiz var mı? "İstiklâl Takvimi" neyimiz olur?
Sayfa 4 - Gökhan Göbel
Reklam
Geri13
39 öğeden 31 ile 39 arasındakiler gösteriliyor.