Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Minhacü'l-Âbidin

Cennete Doğru - Yedi Geçit

İmam Gazali

Cennete Doğru - Yedi Geçit Gönderileri

Cennete Doğru - Yedi Geçit kitaplarını, Cennete Doğru - Yedi Geçit sözleri ve alıntılarını, Cennete Doğru - Yedi Geçit yazarlarını, Cennete Doğru - Yedi Geçit yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Engeller
Zahiren insanlarla ol, kalben onlardan uzaklaş.
Tevbe geçidi tehlikeli, aşılması güç, bir an önce geçilmezse büyük zararlara sebep olan bir geçitdir.
Reklam
Tevbenin Dört Şartı Vardır
Birincisi: Bir daha asla günah işlemeyeceğine kalbiyle kesin olarak karar vermek. İkincisi: Hangi günah için tevbe ediyorsa, önceden onun aynısını işlemiş olmalıdır. Üçüncüsü: Daha önce işlediği günah, bundan sonra yapmamağa azmetdiği günah derecesinde olmalıdır. Dördüncüsü: Tevbe sırf Allah'a tazim için yapılmalı; onun öfkesi, azabının acısı gözönüne getirilmelidir.
Geçmiş günahlarına tevbe ederek bir daha işlememeğe azmetmedikçe yapacağın ibadetler makbul sayılmaz.
Tevbe
Günahlarına tevbe etmezsen, ibadete muvaffak olamazsın. Çünkü günahların getirdiği uğursuzluk, manevi mahrumiyet ve perişanlığa sebep olur.
Hz. Ali'nin de şöyle dediği söylenir: Eğer ben, büyüyüp Rabbımı tanıma çağına gelmeden ölerek cennete konulsaydım, sevinmezdim. Zîra Allah'ı en iyi bilenler, O'ndan en çok korkanlar, en çok ibadet edenler ve en çok nasîhatda bulunanlardır.
Reklam
Herkesin bir mıkdâr öğrenmesi gereken ilimler üç kısımdır: 1- Tevhid ilmi 2- Kalbi ilgilendiren bâtınî ibadetler ilmi 3- Şerîat ilmi
Allah, namaz, oruç v.s. gibi zahiri ibadetleri emrettiği gibi, bu ayetlerden anlaşıldığına göre tevekkül, şükür, sabır ve ihlas gibi kalbin yapması gereken ibadetleri de emretmektedir.
İlim
Yapılacak her doğru hareket, ancak bilmekle olur.
Geçmişte yapılmayan işlerin hasreti ve gelecekte olacak işlerin tasası, insanın içinde bulunduğu vaktin bereketini alır, onu hakkıyla değerlendirmesine engel olur! -Şakîk-i Belhî-
Sayfa 190Kitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.