Suskun Kelimelerin Çığlığı

Nisan 2025
Memphis Yayınları

Yazmak, sadece anlatmak değil aynı zamanda bulmaktır.
2025 31. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2025 13:12
Dr.Hikmet Kızıl hocamın ,kalemiyle bu kitap sayesinde tanıştım."Çerağ"deneme türünde yazılmış bir kitap. Öncelikle şunu söylemeliyim ki baş ucu kitaplarınız' dan biri olacak. İlk sayfadan itibaren insana huzur veren bir eser ayrıca kelimelerin hatta harflerin dahi size verdiği anlam ve derinlik dikkat çekici. Kitaplardan alıntı yapmayı çok severim fakat bu kitabın her kelimesi her cümlesi o kadar değerli ve anlamı büyük ki seçemedim .Eğer bir kitap sizi hayata dair sorgulatabiliyorsa , özlediğiniz değerleri hatırlatıyorsa, hayal kurmanızı teşvik ediyorsa ve sayfaları çevirdiğinizde şöyle oh be diyorsanız o kitap çok şeyi başarmıştır zaten.
ÇerağHikmet Kızıl · Memphis Yayınları · 202512 okunma
Puan vermedi·203 syf.·
2025 745. kitabı
Çerağ ne demek? Anlamı "ışık, lamba, kandil" olan bu kelime, özellikle karanlık ortamları aydınlatmak için kullanılan aydınlatma araçlarını ifade eder. "Bir avuç toprak, biraz da suyum ben, Neyimle övüneyim, işte buyum ben!..” Asya ortalarından Anadolu’ya uzanan bir aydınlanmanın hikâyesidir “Çerağ”… Her biri insanoğlunun yoluna bir ışık, bilinmezlerine bir cevap, “aşk” ateşine bir kıvılcımdır. Bu kıvılcım, yüzyıllar öncesinden bugüne Hoca Ahmed Yesevî, Hacı Bektâş-ı Velî, Tapduk Emre, Yûnus Emre, Ahî Evran Velî, Nasreddin Hoca, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Hacı Bayram Velî, Akşemseddin ve Pîr Sultan Abdal gibi isimlerle uzandı."Belki bir bahar sabahında unutulmuş bir söz, belki de bir gece yarısı suskun bir yürek, buradaki kelimeleri yeniden çağıracak.  Peki kıtap
Çerağ
bize ne diyor   Zira insan, okudukça derinleşir, derinleştikçe anlar ve anladıkça susar.    Ve kim bilir, belki de gerçek hikâye, bu son cümleden sonra başlayacaktır."" Çerağ'ı
elinden okuduk..
Deneme, İnceleme, Edebiyat
ÇerağHikmet Kızıl · Memphis Yayınları · 202512 okunma

Hikmet KızılYazar · 8 kitap
1979 Adıyaman Kahta doğumlu olan yazar, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi, yüksek lisansını Yeni Edebiyat alanında yaptı. Daha sonra Radyo TV programcılığı bölümünü okudu, bu bölümü bitirdikten sonra Medya İletişim bölümünü de mezun oldu . Bir TV de program yapımcılığı yapan yazar, çeşitli dergilerde deneme ve şiirler yazdı. Çeşitli edebiyat dergileri ve gazetelerde yazmaya devam eden Kızıl, halen eğitim alanında çalışmaktadır. Ve Eylül Bir Ayın Adıdır Aslında, Meczup Müntehir onun eserleridir.