Ömer'le Bir Kutu Macera

Ayşegül Sözen Dağ
Elinizdeki kitapta sibernetiğin kurucusu olan Cezeri'nin bilimsel çalışmalarına tanıklık edeceksiniz. Dünya tarihinin en büyük dahilerinden biri olarak kabul edilen ve fizik alanındaki çalışmaları ile ün yapan Cezeri, robotların ve otomatik makinelerin mucididir. Türkiye topraklarında yaşamış olan Cezeri, suyla çalışan yüzlerce makine ve robot tasarlamıştır. Öncü Bilim İnsanı Cezeri'yi ve asırlar önce yaptığı robotları daha yakından tanımak için heyecan dolu bir zaman yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?
40 sayfa

Puan vermedi
Öncü bilim insanları serimizde Ömer'le bu haftaki yolculuğumuzda yolumuz büyük insan Cezeri ile kesişti. Sizde Cezeri'yi ve asırlar önce yaptığı robotları daha yakından tanımak için heyecan dolu bir zaman yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? . Elimizdeki kitapta sibernetiğin kurucusu olan Cezeri'nin bilimsel çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Dünya tarihinin en büyük dahilerinden biri olarak kabul edilen ve fizik alanındaki çalışmaları ile ün yapan Cezeri, robotların ve otomatik makinelerin mucididir. Türkiye topraklarında yaşamış olan Cezeri, suyla çalışan yüzlerce makine ve robot tasarlayarak gelecek nesillere harika icadlar bırakmıştır.
10/10 puan verdi
Her hafta olduğu Ömer'le geçmişe yolculuk yaparak bilim insanlarını tanımaya devam ediyoruz. Bu haftaki yolculuğumuz Şırnak'a olacak ve Cezeri''yi tanıyacağız. Cezeri 1136 yılında Şırnak /Cizre'de doğmuştur. Fizik ve mekanik alanlarına ağırlık vererek eğitimini tamamlamıştır. Dişliler ve hidrolik mekanizmalar kullanarak ilk su dağıtım sistemini kurmuş, bilgisayarın ve sibernetik biliminin temelini atmıştır. Televizyonlarda robot görünce şaşırıyoruz oysa Robotikle ilgili en eski kayıtlar Cezeri'ye aittir. 10 kısımdan oluşan "Kitab-ül Hiyel " ile geleceğin icatlarına yön verecek buluşlarını yazmıştır. Ülkemizdeki ilk yerli ve milli uçan araca ismi verilen Cezeri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız kitabı okuyun derim. Seri çocuklara yönelik diye düsünmeyin çünkü yetişkinlerinde öğreneceği bilgiler içeriyor. Tavsiye kitap lütfen okuyun, okutun.
10/10 puan verdi
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, küçük Kaşif Ömer ile son yolculuğumuza çıkıyoruz.Bakalım bu sefer ki durağımız neresi olacak?Yoruma bekliyorum. Ömer,arkadaşları ile birlikte maç oynayıp eve dönmüştür.Annesi her maç dönüşü Ömer'e meyve suyu hazırlıyordur.Ama bugün Ömer masada meyve suyunu görememiştir.Annesi dedesi ile birlikte bahçe
Puan vermedi
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Ömerin serüveninin 10.kitabındayız bakalım bu kitapta bizi neler bekliyor.12.yüzyılda yaşamış olan Cezeri. . . Ülkemizde üretilen ilk uçağa "Cezeri" ismi verilmiştir.1136 yılında Cizre'nin Tor şehrinde dünyaya gelmiştir.Otomasyon sistemlerinin kurucusu olarak bilinir.Cezeri dişliler ve hidrolik mekanizmalar kullanarak ilk su dağıtım sistemini kurmuştur. . . Ömerin serüveni devam ediyor bakalım diğer kitaplarda hangi maceralara yelken açıyor ömer.
10/10 puan verdi
Fırat ve Dicle arasındaki bölgeye verilen isim ile anılan CEZERİ kimdir, neler yapmıştır kitabımızın konusudur. Ömer'in rüyası aracılığı ile Cezeri hakkındaki bilgileri okuyoruz. Sibernetiğin, bugün ki robotiğin kurucusu olan bilim insanını, dünya tarihinin en büyük dahilerinden birini tanımak büyük bir onurdu. Bir çocuk kitabı olan cezeri keyifli, eğlenceli bir kitap olarak hafızamda yer edindi.
10/10 puan verdi
🍂Ömer'le Bir Kutu Macera Da Durak Yerimiz Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde yer alan Cizre şehri. 🍂Asıl adı Ebû el-İzz b. İsmaî'l b. el- Rezzâz' dır. 🍂Kitab-ül Hiyel eseridir. 🍂1136 yılında Cizre'nin Tor mahallesinde dünyaya geldi. Lakabını yaşadığı şehirden alan El Cezerî, öğrenimini Camia Medresesi'nde tamamlayarak, fizik ve mekanik alanlarında yoğunlaştı ve pek çok ilke ve buşula imza attı. 🍂Fillli su saati ile zamanı hesaplanmıştır. 🍂12.yy içerisinde yaşamış ve otomasyon sistemlerinin kurucusu olarak bilenin kişidir. 🍂Robotlar, saatler, su makineleri, şifreli kilitler, kasalar, termos, otomatik çocuk oyuncakları, otomatik yüzden kayık, su tulumbaları gibi çok sayıda buluşa imza attı. 🍂Dişliler ve hidrolik mekanizmalar kullanarak ilk su dağıtım sistemini kurmuştur. 🍂Bilgisayarın dayandığı sistemin ve sibernetik biliminin temellerini atan büyük bir mühendis ve sanatkardır. 🍂Robotikle ilgili bilinen en eski yazılı kayıt, Cezerî'ye aittir. 🍂Çok güzel bilgiler öğrenmeye devam ediyorum. Çocuklar için çok faydalı bir seri önerisi bırakıyorum sizlere
10/10 puan verdi
✔Merhaba sevgili kitap kurtları bugün Ömer'le Bir Kutu Macera serisinde onuncu kitap olan Cezeri ile birlikteyiz. ✔Cezeri Artuklular zamanında yaşamış bir mühendistir. Robotik ve sibernetiğin kurucusu olarak bilinir. Otomasyon sistemlerinin kurucusudur. Yaptığı bazı eserler : Filli su saati, hisarlı su saati,müzikli kayık ve daha fazlası. Bunların neredeyse hepsi su ile çalışıyor. ✔Bilgisayarcı olduğum için Cezeri her zaman dikkatimi çekmiştir. Robotik alanındaki çalışmaları gerçekten takdire şayan. Şimdilerde ise ilk yerli ve milli uçan araca ismi verildi.
CezeriAyşegül Sözen Dağ · Kaşif Çocuk Yayınları · 201919 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.