Küle Dönüşen Kalp

Türler:
Sıralamalar

2024 8. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 10:55
Eğer Chopin hakkında araştırma yapmaya başlıyorsanız başlangıç olarak okunabilecek çok güzel bir kitap. Genelde çocuk kitabı olarak geçse de müziği seven ve merak eden her yaş grubuna hitap edebilir. Yazarın dili çok sade ve çok akıcı okurken hiç sıkılmadım.
ChopinGöknil Özkök · Can Çocuk Yayınları · 201082 okunma
En sevdiğim biyogrofilere bir yenisini ekledim.
2023 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 00:00
Chopin'i dinlemeyi çok severim. O müziği gerçekten yazarın da dediği gibi şiir alıntısı gibi gelir. Biyografisini ilk defa okudum ve o kadar güzeldi ki bitsin istemedim. Yazarın kalemi de o kadar romantikti ki bayıla bayıla okutturdu kendini kitap. Ahhh Chopin neden sevgilini terkettin ki, sevgili Aurore asla seni unutmamıştır eminim ki.
Kitaplarım ve Ben
2021 7. kitabı
bu kitabı okuyalı epey zaman oldu ama bir yazı yazmamışım ya da herhangi bir alıntı paylaşmamışım. kitabın akışı, duygusu, bilgilerin okura aktarılışı çok etkileyiciydi. okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamadım. kitap öncesinde de hayatımda var olan Chopin sevgisi bu eserden sonra bağımlılık gibi oldu. iyi ki okumuşum, herkese tavsiye ederim.

Göknil ÖzkökYazar · 14 kitap
1977 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı Viyola bölümüne girdi. Edebiyata duyduğu ilgi, çok küçük yaşta dedesi gazeteci yazar Ali Kemal Meram'la birlikte başladı. İlkokul yıllarından itibaren, çeşitli masallar, hikayeler ve denemeler yazdı. J.S.Bach ve W.A.Mozart'ın yaşamını konu alan iki küçük masalı, 2004 yılında BebeKlasik albümlerinde yer aldı. 2004 yılında çalışmalarını tamamladığı, 'Mozart - Küçük Dahinin Sihirli Notaları' adlı bir çocuk oyunu bulunmakta. Viyola çalışmalarına, 1989 yılında İ. Ü. Devlet Konservatuvarı'nda Ani İnci ile başladı. 1997 yılında 25. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler dizisi kapsamında, 1997 - 2000 yılları arasında düzenli olarak; İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Afife Jale Sahnesi, Atatürk Kültür Mekezi, İş Sanat gibi salonlarda, resital ve oda müziği konserleri verdi. 1999 yılında Ruşen Güneş'le, iki master class çalışması yaptı. Aynı yıl konservatuvarın lisans devresinden Pekiyi derece ile mezun oldu. 2000 yılında, Tatiana Maurenko'nun master class'ına katıldı. 2002 yılında, Almanya'ya giderek, Hoch Schule für müsik Detmold'de Prof. Nobuko İmai ile çalışma fırsatı buldu. Mezun olduğu yıl katıldığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndaki görevini 2012’ye dek sürdürdü. Almanya’da başlayan yüksek lisans eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda tamamladıktan sonra, aynı konservatuvarda öğretim görevlisi olarak viyola eğitmenliğine başladı. 1997’den bu yana yurtiçi ve yurtdışında resital, oda müziği ve orkestra konserleri vermeyi sürdürüyor. Edebiyata küçük yaşta, gazeteci-yazar olan dedesi sayesinde adım atan Özkök, ilkokul yıllarından itibaren yazdığı çeşitli hikâyeler, denemeler ve kısa oyunların ardından, ilk biyografik romanı Sihirli Mozart’la yazın yaşamına başladı. Aynı kitaptan oyunlaştırdığı Mozart Küçük Dâhi: Gençlik Müzikali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 2013-2014 sezonunda sahnelendi. Klasik müzik bestecilerinin yaşamlarını konu alan biyografik romanlarının dışında ilk okuma kitapları da yazan Özkök, konserler vermeye ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’ndaki viyola eğitmenliğine devam ediyor. Kızı Yaz’la İstanbul’da yaşayan yazar, farklı yaş grupları için yeni öyküler, romanlar kaleme alıyor.