Temmuz 2017

2020 95. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2020 08:23
·182 syf.·
2019 12. kitabı
Eveeet, Ocak ayının son kitabı Çığlık olduu. Sanırım aylık okuma rekorumu da bu kitapla kırmış bulunmaktayım. (12) Ben Green'in kitaplarını polisiye tarzı sanıyordum , o yüzden set halinde aldım. Ama polisiye değilmiş:( Hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Siz hayal kırıklığına uğramayın diye peşin peşin söylemek istedim;) Ama merak etmeyin kitapta bir cinayet konusu var , birileri bir şeyleri çözmek için uğraşıp duruyor yani, her ne kadar bir dedektif çözmesede. Aslında aşk konusu işlenmiş gibi gelebilir ama bence aşktan daha cok zenginlik ve ün sebebiyle yapılan büyük bir hata var. Kitabın sonlarına doğru birazcık aşk göreceksiniz ama:) Çok efsane bulmadım fakat yine de sürükleyiciydi. Green' in diğer kitaplarını da merak etmiyor değilim yani. Onları da okuyunca incelemelerimi paylaşırim. Bakalım en güzel kitabı hangisiymiş? Keyifli okumalar dilerim:))
2019 53. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2019 00:01
Bir ceviri ancak bu kadar kotu olabilirdi. Anlatim zaten yeterince karmasik editor hatası ceviri hatasi hepsi birleşince kabus gibi bir roman olmuş. Çok gerekli değil olmasa da olur.
2024 417. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 03:54
Anna Katherine Green, sevdiğim bir yazardır. Eser sürekli hikaye içinde başka hikayelere giren, bazen kimin ağzından anlatıldığı belli olmayan ya da okurken kolaylıkla karıştırılabilecek bir anlatımla kaleme alınan, dikkatli okunmasında fayda bulduğum, başlarda biraz gizemli sahnelerin bulunduğu ama ilerleyen sayfalarda sonunu tahmin edebildiğim, muhteşem diyemeyecim ama okunabilecek türde bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitapları genel olarak polisiye grubuna girse de biraz daha farklı bir anlatımı var bence. Fakat anlatım tarzı ciddi anlamda hoşuma gidiyor ve bence hayal gücü de gayet güzel yazarın. Bu kitabını gerçekten keyifle okudum.
Polisiye Roman Edebiyat
2023 11. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 22:39
yayından mı kaynaklıdır bilmem ama çevirisi berbattı. o kadar kötüydü ki dinlene dinlene okudum. kitabın konusu da çok sarmadı. basit bir polisiyeydi aslında. çok az heyecanlı yer vardı. bunun yerine daha iyilerini okuyabilirsiniz. ayrıca yazım kurallarına da dikkat ediyorsanız (bazı yerlerde cümleyi anlamadım bile) hiç tavsiye etmem.

Anna Katharine GreenYazar · 16 kitap
11 Kasım 1846'da Brooklyn , New York'ta doğdu. Amerikalı şair ve romancıdır. Amerikalı ilk kadın polisiye yazarlarından biridir. Edebi olarak ilk girişimi romantik şiirler yazmak oldu. Bu konuda Ralph Waldo Emerson ile mektuplaştı ama şiirleri o dönemde maalesef pek tanınmadı. Edebiyat dünyasında 1878 yılında yazdığı Leavenworth Case kitabı ile tanındı. Wilkie Collins bu kitaptan övgü ile söz etti. 40 yıl boyunca 37 polisiye - gizem romanı yazdı. Yazdığı romanların olay örgüsünde yenilikçi ipuçlarına yer verdi. Yazar, polisiye edebiyatının annesi olarak da kabul edilir. Romanlarındaki karakterlerden en ünlüsü Dedektif Ebenezer Gryce'dir. Bu karaktere üç romanında meraklı sosyetik bekâr Amelia Butterworth eşlik etti. Benzer bir diğer karakteri ise sosyetik bir genç kız ve gizli bir dedektif olan Violet Strenge'dir. Ayrıca yazdığı ikonik karakterlerden biri olan Dedektif Caleb Sweetwater'ın maceralarına yer verdiği üç kitap yazmıştır. Yaşadığı dönemde erkek yazarların egemen olduğu bir türde başarılı oldu ve kitaplarında kadın karakterlere yer verdi ancak kadınların oy kullanma hakkına karşı olduğu için çağdaşı olan feminist yazarlar tarafından eleştirildi. 11 Nisan 1935'te 88 yaşında New York, Buffalo'da öldü