Nisan 2013
Tutku Yayınevi
Sıralamalar

2023 34. kitabı
Polisiyenin öncülerinden biri olan yazarımız Sir Arthur Conan başta olmak üzere bir çok kişiyi etkilemiş biri ama ben iki bölümden oluşan kitabın olaylarını ve sonuçlarını o kadar beğenemedim daha doğrusu diğer okuduğum polisiye romanlarına göre daha az beğendim. Olaylar çetrefilliydi ama buna rağmen katili bulmada zorlanmadım. Dil sadeydi. Polisiye okumaya yeni başladıysanız gayet uygun bir kitaptı.
2021 1. kitabı
Bir suçu çözmenin ilk prensiplerinden biri, her ne kadar önemsiz görünse de hiçbir ayrıntıyı atlamamaktır. İnsanların göz ardı ettiği şeyleri görmek, sonuca ulaşmanın ilk kuralıdır
Polisiye
2022 9. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2022 22:26
Okudum evet ama sorun neden okudum? Nasıl okudum? Okumaya nasıl karar verdim? Alırken aklım neredeydi. Hayatımda böyle ucuz kandırmaca görmedim. Kitabın kapağında Sherlock Holmes ve kitabın adı Saplantı kocaman harflerle yazıyor. Resmen kandırıldım. Ihanete uğradım. Ama kitabın konularını beğendim. Konular diyorum kitapta 3 ayrı hikaye var. 3 ü de çok güzel. Fakat uzuuuun betimlemelerden sonra bu kitap çocuklar için yazılmış gibi hissettirdi. Yani okumak size kalmış.
2019 4. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2019 10:30
Zaten isteksizce okumuştum. Kapağı bile hiç güven vermiyordu. "sherlock holmes" ismini büyük yazıp devamındaki yazıyı (hayranlarının mutlaka okuması gereken bir kitap) daha küçük yazmışlar. Kapağı da zaten sherlock holmes kitaplarına benziyor. Hatta kitabı bana veren arkadaş sherlock holmes diye vermişti. (Bu ismi ne kadar çok kullandım öyle:) ) İçinde 3 ayrı hikaye var, ama içindekiler kısmına bakınca bununla alakalı bir şey anlayamayız. Alt yazısı uyumsuz bir film izliyormuş gibi hissettim kitabı okurken. filmi anlamadan izleriz ya, aynen öyle sadece betimlemelere takıldım. Hiç kendimi bulamadım okurken. Maalesef düşük puan veriyorum. Polisiye açıdan da (yazıldığı zamandan da olabilir.) basit konular vardı. bence okumaya değmez.

Anna Katharine GreenYazar · 16 kitap
11 Kasım 1846'da Brooklyn , New York'ta doğdu. Amerikalı şair ve romancıdır. Amerikalı ilk kadın polisiye yazarlarından biridir. Edebi olarak ilk girişimi romantik şiirler yazmak oldu. Bu konuda Ralph Waldo Emerson ile mektuplaştı ama şiirleri o dönemde maalesef pek tanınmadı. Edebiyat dünyasında 1878 yılında yazdığı Leavenworth Case kitabı ile tanındı. Wilkie Collins bu kitaptan övgü ile söz etti. 40 yıl boyunca 37 polisiye - gizem romanı yazdı. Yazdığı romanların olay örgüsünde yenilikçi ipuçlarına yer verdi. Yazar, polisiye edebiyatının annesi olarak da kabul edilir. Romanlarındaki karakterlerden en ünlüsü Dedektif Ebenezer Gryce'dir. Bu karaktere üç romanında meraklı sosyetik bekâr Amelia Butterworth eşlik etti. Benzer bir diğer karakteri ise sosyetik bir genç kız ve gizli bir dedektif olan Violet Strenge'dir. Ayrıca yazdığı ikonik karakterlerden biri olan Dedektif Caleb Sweetwater'ın maceralarına yer verdiği üç kitap yazmıştır. Yaşadığı dönemde erkek yazarların egemen olduğu bir türde başarılı oldu ve kitaplarında kadın karakterlere yer verdi ancak kadınların oy kullanma hakkına karşı olduğu için çağdaşı olan feminist yazarlar tarafından eleştirildi. 11 Nisan 1935'te 88 yaşında New York, Buffalo'da öldü