Cihat İlmihali

Balgat Eğitim Merkezi
Türler:

2021 9. kitabı
Okunma: 07 Mart 2021 13:04
Selamun aleyküm öncelikle. Bu kitap Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın dizinin dibinde yirmi beş yıl yetişen yazarımız, onun konferans, seminer vs. aldığı eğitimlerden oluşan ve kısaltılarak cihadla alakalı meseleleri, neden niçin önemli olduğu, buna engel olacaklar vs. anlatılan konuyla ilgili ayetler, hadisler yada sözleri de konu arasına eklenmiş, teşkilatlanma, fert, cemaat vs. konularla alakalı yine ayet ve hadislerden önemini, bunları yaparken müslüman ahlakı, çalışması kısaca yapması ve yapmaması gerekenler kitapta anlatılmış. Kitap üslup bakımından ele alınınca bana biraz sıkıcı geldi ama içindeki bilgilerde hafife alınacak gibi değil diye düşünüyorum.
Din
Cihat İlmihaliM. Hamdi Yıldırım · Balgat Eğitim Merkezi · 201682 okunma
Cihat İlmihali
2021 20. kitabı
Cihad hakk’ı üstün ve hakim kılmak için gayret sarf etmek, islam davası yolunda gücün son noktasına kadar çalışmak ve bu dava için bütün imkan ve kaynakları seferber etmektir. İslam’da cihad farz bir ibadettir ve müslümanların dünya ve ahiret saadetleri cihad üzere olmalarına bağlıdır. Bir başka tarafıyla da cihad; kendimizi kötülükten, şeytani kuvvelerden, sahte ilahlardan, putlardan temizlemektir.
Cihat İlmihaliM. Hamdi Yıldırım · Balgat Eğitim Merkezi · 201682 okunma
Konuşulacak Değil, Yaşanacak Bir İbadet: Cihad İlmihali
2026 11. kitabı
Okunma: 25 Mart 2026 22:33
Cihad İlmihali Aslında bu kitabın bendeki hikayesi oldukça özel; teyzem bayramda hediye olarak kitap dağıtırken şansıma bu eser çıkmıştı. O dönem nefis terbiyesi noktasında belki de ağır geldiği için okuyamamıştım, demek ki bugüne kısmetmiş. İncelememe gelecek olursak; Kitap benim için oldukça akıcıydı. İçerisinde yer yer farklı ve aşina olmadığımız kelimeler barındırsa da genel anlamda gayet anlaşılabilir bir dille kaleme alınmış. Tabii kitabın isminden de tahmin edileceği üzere, Arapça kökenli birçok yeni kelimeyle karşılaştım ve dağarcığıma eklemiş oldum. Eserin en güçlü yönü, günümüz Müslümanlarının yaptığı hatalara ve toplumsal eksikliklere cesurca değinmesi. Özellikle "birlik olma" bilinci üzerine çok kıymetli dersler barındırıyor. Örneğin 199. sayfadaki şu tespit, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilafları dışarıya taşımaması gerektiğini çok net özetliyor: "Cihad ibadetini hep birlikte yapan Müslümanların içinden bir grup insan; İslam düşmanlarıyla gayriresmî olarak, gizlice görüşüp Müslümanlara karşı anlaşmalar yapmamalıdırlar. Veya Müslümanların birliğini bozacak şekilde emirin istişare ile aldığı kararları tartışma konusu yapamazlar. Müslümanların kendi aralarındaki herhangi bir ihtilafı sebep gösterip kâfirlerle birlik olamazlar. Müslümanlar arasındaki ihtilaflı konuları kâfirlere götürüp, şikâyet edip onları hakem tayin etmemelidirler." Beni en çok etkileyen kısım finaldeki o net uyarıydı: "Unutmayalım ki, burada yazılanlar birbirimize konuşup anlatılmak için yazılmıyor. Hocamızın tabiri ile cihad konuşulacak bir şey değil, yapılacak bir ibadettir. En doğrusunu Allah (cc) bilir." Gerçekten de teoride boğulup pratiği unutuyoruz bazen. Bu cümle, kitabın başından beri anlattığı her şeyi bir "karar anına" bağladı. Bu bir bilgi yarışı değil;
Cihad İlmihaliM. Hamdi Yıldırım · Ravza Yayınları · 201882 okunma

M. Hamdi YıldırımYazar · 2 kitap
Muhittin Yıldırım, 1958 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. 1980 yılında Medine-i Münevvere'deki Uluslararası İslam Üniversitesine kaydoldu ve 1987'de mezun oldu.