Dikkat! Dünyayı Yeniden Keşfedeceksiniz

Yusuf Asal
2013
Nesil Genç Yayınları

2018 2. kitabı
Bu kitapta tarihteki kaşiflerin, coğrafyacıların hayatları, keşfettiği yerler, gezdikleri yerler v.b anlatılıyor. Marko Polo, Vasco da Gama gibi birçok kaşifden söz ediliyor.Bu kitabı elime ilk aldığımda, zaten tarih ve harita merakım olduğu için sevdim. Biraz da sömürgeliciğe değinmiş. Mesela Hindistan'da V. da Gama için her yıl tören düzenlenecekmiş fakat halk bunu sömürgeliciğin bir parçası gördüğü için iptal edilmiş.Mesela coğrafyaya birçok terim getiren Humboldt var.Üzücü ve şerefli bir hikayesi olan Kaptan Scott var.Adam Antarktika'yı keşfetme yarışında yenilse bile yenildiği adamın ematine , mektubuna sahip çıkıp, bunu Norveç kralına götürmeye çalışmış.Ama ekibiyle birlikte ölmüşler. Kitap denizcilikten de bahsetmiş. Ordaki hastalıklardan gibi şeyler.Kitabı gerçekten sevdim.Tavsiye ediyorum.
2017 50. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2017 20:19
Dünyamıza güzel şeyler katan derslerde en az bir defa karşımıza çıkmış kaşifleri güzel bir dille anlatmış. Günlük hayatımızda da işimize yarayan bilgiler barındıran güzel bir kitab. Size de tavsiye ederim. İyi okumalar.
2017 23. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2017 15:28
Bu kitap adında da belirtilmek üzere kaşifleri anlatıyor.İçinde kaşiflerin yaptığı keşifler buldukları veya yaptıkları harita vb. şeyler yer alıyor.Okurken içinde üzüntülü,mutlu ve sinirli anlarım oldu.Bence kitap çok güzeldi okumanızı tavsiye ederim
Öğretici, eğlenceli, dengeli
2019 24. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2019 08:40
Bu kitap ortaokul çağındaki çocuk ve gençlere bilgi ile eğlenceyi güzel ve dengeli bir şekilde harmanlayarak aktaran bir kitap olacak şekilde yazılmış. Belli bir dünya görüşünü rahatsız edecek şekilde öne çıkarmayan, coğrafi keşiflerin sömürgecilik vb. amaçlarından bahsedeceği noktalarda dahi ölçüyü ve dengeyi koruyan, gençlerin bilime olan meraklarını güzel bir şekilde destekleyecek bir eser... Tavsiye ederim.
ÇILGIN SERİ
2020 101. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2020 13:26
Bu kitap serisinin daha ikinci kitabındayım .Serinin okuduğum ilk kitabı çılgın deyimler idi, şimdi bu kitaba başladım. Bu güzel kitapların yazarı Yusuf ASAL' ı tebrik ediyorum.
2024 37. kitabı
Okunma: 11 Mart 2024 19:01
Çılgın Kaşifler” kitabı, Yusuf Asal tarafından yazılmış ve Nesil Genç Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Kitap, tarihi kaşiflerin ve coğrafyacıların hayatlarını, keşfettikleri yerleri ve gezdikleri ülkeleri anlatıyor. Örneğin, İbn-i Batuta’nın 125.000 km yol kat ederek dünyanın çevresini Ekvator’dan başlayarak 3 defa dolanması gibi ilginç bilgiler içeriyor1. Kitap, komik bir üslupla yazılmış ve okuyucuyu keşiflere davet ediyor1.
Çılgın Kaşifler (Ciltli)Yusuf Asal · Genç Nesil Yayınları · 2021156 okunma

Yusuf AsalYazar · 114 kitap
01/08/1973’te Ceyhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. Orta okul yıllarında tanıştığı şiirle, dost oldu. İlk şiir kitabını, üniversitede öğrenciyken yayımladı. Üniversite yıllarında katıldığı bir şiir yarışmasında birincilik aldı. Erzincan ve Iğdır’da “GÜL PEMBE ” adı altında, kültür ve edebiyat konulu radyo programlar yaptı. Öğretmen olarak Siverek , Iğdır ve İstanbul’da görev yaptı. 2001 yılında “BAL ARISI” adlı bir tiyatro grubu kurdu. Şiirleri : Türk Edebiyatı, Otağtepe, Yaklaşım, Dil ve Edebiyat dergilerinde yer aldı. Araştırma yazıları, röportajları, makaleleri yerel ve ulusal gazetelerde, dergilerde yer aldı. Altın Turaç ödülleri kapsamında 2012 yılında, YILIN YAZARI seçildi. Şiir kitapları : ANNEYE (1995) ve GÖZLERİNE YAZDIĞIM ŞİİRLER (2001) 100’e yakın kitabı bulunan yazarın tiyatro kitaplarında yer alan oyunları, okullarda sahnelendi, yarışmalarda derece aldı. Masallar, öyküler, Gençlik romanları, Mizahi romanlar ve eğlenceli bilgi kitapları yazdı.