2021
Poesis Kitap

sevdiğim başka... sevenim başka...
2022 25. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2022 11:15
" Sevdim sevilmedim, seveni sevemedim canımdan böyle bezdim amaaaan..." çok sevdiğim Candan Erçetin şarkılarından birinde geçer bu söz. Dönün arkanıza bir bakın hele bu söze uyan bir hikâyeniz yok mu ? İlla bir vakit olmuştur, deli gibi sevdiğimiz bizi görmemiştir, duymamıştır, yok saymıştır.. Ve muhakkak bizim görmediğimiz, duymadığımız görmezden geldiğimiz olmuştur. Acıttıklarımız ve acıdığımız anılar zaman zaman gelir bizi bir maziye götürür. İşte kitapta anlatılan hikâye de böyle bir yaşanmışlığın üzerine yazılmış. Yazarın kendi hayatından bir kesiti başarılı bir üslup, farklı insan hikâyeleri ile zenginleştirilmiş anlatımını bize aktarımını sevdim. Sevdim evet ama bazı noktalarda tekrara düşülmesini, birçok yerde gereksiz tedaya girildiği için zaman zaman sıkıldığımı söylemeden geçmek istemiyorum. Ben her zaman bu yolun çok başında olan, ilk kitabını henüz çıkarmış yazarları okumayı seviyorum. Zaman kaybı olarak asla görmüyorum. Sen okumazsan ben okumazsam yepyeni değerler nasıl ortaya çıkar? diye düşünüyorum. Velhasıl; eksiği gediği ile keyifli bir kitaptı benim için. Nuri Bülent Aytemiz belli ki bu yol sizin için uzun ve başarı öyküleri ile dolu bir yol olacak.. Yolunuz ışık dolu olsun...
2022 5. kitabı
Farzedin ki Çim Adam yıllardır görüp konuşmadığınız,en yakınlarınızdan biri... Hani o, ne kadar zaman geçerse geçsin, bir araya geldiğinizde,daha dün berabermiş gibi kaldığınız yerden devam ettiğiniz... Tek fark, Çim Adam 'ın size,yokluğunuzda yaşadığı her şeyi tek tek kaleme aldığı günlüğünü emanet etmesi... Umutlarını,hüzünlerini,hayal kırıklıklarını,ne olursa olsun verdiği mücadeleyi okurken, sizi içine sürükleyen,merakınıza yenik düştüğünüzden ara dahi vermek istemeyip elinizden bırakamadığınız günlüğü Çim Adam 'ın... Kendi adıma, içselleştirip çok benzerlerini yaşadığımı düşündüğüm yerleri gözlerim dolu dolu okudum. Yeri geldi kızdım Çim Adam 'a,yeri geldi kıyamadım,yeri geldi "o ne güzel sevmektir be Adam! " dedim :) Yaşadığı fırtınalı yıllarını anlatırken size de bir duygu fırtınası yaşatmıyor değil hani Çim Adam ... :) Bütün bunların yanında, o sade,samimi anlatımı, kitap boyu olayları imgelememe olanak sağladı,ki bu da ayrı bir keyif kattı okumama.. Ne denir ; "İyiki tanımışım.." Yüreğine sağlık Çim Adam ...
Çim AdamNuri Bülent Aytemiz · Poesis Kitap · 202164 okunma
Kendinizi hayatımızı ve yaşadıklarınızı tekrar yaşamaya ne dersiniz?
2021 14. kitabı
Kitabın taslak halini okuma şansım oldu. Yazarın ilk kitabı olmasına ve Taslağını okumama rağmen Bir çok okuduğum kitapdan çok daha iyi bir kurgu, betimleme ve sürükleyicilik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Benim en çok sevdiğim ise kitapta kızdığım, güldüğüm, hüzünlendiğim ve hayata karşı sorgulayıcı bir bakışla kendimi dakikalarda bulduğumdur. Bir çok ana karakterden oluşan ve rüzgar gibi nereye savrulduğunuzu anlamadan bir hayatın içinden geçiyorsunuz bu kitapta. Ben çok zevkle okudum. Şimdi ise son halini okuma şansım olduğu içinde heyecanlıyım. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Hadi okuyalım.
Çim Adam
2022 26. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2022 16:42
İlk defa bir yazarın ilk kitabını okuma fırsatım oldu. Bu konuda yazarın bu platformda gösterdiği çabayı taktir ediyorum. Kitapta yazar kendi üniversite yıllarında yaşadığı aşkı kaleme almış. Tabi olaylar sadece yazar üzerinden ilerlemiyor. Yazarın ailesi ,arkadaşları, komşuları ,selam verdiği ve hatta dolmuşta tanımadığı bir kadını bile anlatan hikâyelerle dolu. Tabi yazar aynı zamanda bir şair. Duyguları anlatma şekli şiir gibi. Bu durum bazen hoşuma gitse de bazen fazla buldum. Ama konu sıcak ve samimi. Bildiğimiz ve tanıdık gelen bir tarafı var. Tabi kitabın bitme şekli "eee sonra ne oldu " dedirtti bana:) Ben zevk alarak okudum. Başarılar diliyorum.
2021 87. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2021 18:52
Kitap başlar da beni sıksa da sonradan içine çekti çok güzel bir kitap okudum. Herkesin hayatında yaşadığı şeyleri Bülent Bey ne güzel anlatmış sade bir dille herkesin anlayacağı şekil de. Bazı kitapları okurken hissedersiniz bir kelimesini bile kaçırmak istemezsiniz bu da öyleydi. Ama düşündüm de genel olarak hayatımıza baktığımda sen başkasını çok seversin, bir başkası da seni çok sever sen, seni seveni sen görmezsin, senin sevdiğin de seni görmez. Halk arasında kaçan kovalanır diye tabir edilse de bu, ben bazı insanları beynimizde çok büyüttüğümüz kanısındayım. Bu durumu yaşamayan yoktur sanırım. Ama maalesef bizler bizi sevenleri bir türlü sevemiyoruz sevgi sözcükleri çok söylendiğinde büyüsü bozuluyor ya da psikoloji de başka terimleri vardır bilemiyorum. Lafı uzatmadan kitabı mutlaka okuyun pişman olmazsınız kesinlikle kendinizden cok şeyler bulacaksınız.
2021 16. kitabı
Kitabı Balat'ta kuzenimle gezerken yerde buldum şaka değil gerçekten :) Ne hoş bir sürprizdi benim için :) Parlak bir edayla, hoş bir yazım üslubuyla sürüklendim kitapta. Ne güzel seviyor Çim Adam - yani Bülent - Ruhsal kurtuluşu için ne güzel mücadele ediyor. Kitabı okurken, yazarın otobiyografisinde Şiir Beril adında bir kızı var, yazdığı hep aklımdaydı. Büyümüş, baba olmuş Çim Adam ve yaşamını okuyacak olan kızının gururunu hissettim. Her kız çocuğundan daha fazla şanslısın Şiir Beril. Gerçek bir kahraman ancak kendini bu kadar açıkça yazabilirdi. Ve senin baban, Çim Adam yani Bülent gerçek bir kahraman. Son olarak Çim Adam'ı bana babamı hatırlattığı için çok sevdim. Şimdiden hayatımın önemli bir sürprizi ve değerli parçası oldu diyebilirim. Sevmeyi gerçekten bilen adamlara, babalara gelsin :)
2022 8. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2022 00:08
Çok sevdim kitabı, Çim Adam'ı, Bülent'i... Neden mi? Çünkü özel bir yetenekle yazılmış kitap. Anda bulunan, kendi varlığının farkında olan bir yazarın kaleminden üstelik cesurca çıkmış. Yaşamış, yazmış ve ikisini aynı anda bize hissettirmiş. Sadece onun hayatını değil, kendi yaşamımızın da içine çekiliyoruz. Onun için, kendimiz için ve hepimiz için kibirlerimizden arınıyoruz. Çim Adam'a dönüşme serüvenine ortak oluyoruz. Dipsiz bir gizem yığınından kurtuluyoruz. Neden mi? Çünkü gerçek. Devam niteliğinde kitabını da merakla bekliyorum. Bayağı şeylerin sihirbazı ve edebiyatın çıplak kralı Çim Adam'ı tanıdığıma memnun oldum.
Çim AdamNuri Bülent Aytemiz · Poesis Kitap · 202164 okunma
Çim adamlarımıza gelsin :)
2022 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2022 17:24
Kitabı okumaya başladığınız ilk andan itibaren sıcacık ve samimi cümleler sizi etkisi altına alıyor. :) Sıradan bir aşk hikayesi okuyacağınızı düşünürken, yazarın zaman , mekan , geçmiş ve şimdiki zaman tasvirleri, sıradanlığın aksine profesyonel cümleleri kitabı fazlasıyla ciddiye almanız için yeterli oluyor :) Çoğumuzun yaşayıp şimdilerde özlemle andığı üniversite yaşantısını , aşk zannedilen hissin insanı ne durumlara maruz bıraktığını içtenlikle ele alan yazarımız , sizden , bizden, benden birisi. Değişik psikolojide ,karakterde birsürü insan tanıdığınız kitapta kimi zaman taraf tutup hak verip, kimi zaman deli gibi kızabiliyorsunuz. :) Ferah, yaz kitabı tadında bir eser okumak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir.. Nuri Bülent Aytemiz Çim Adam
2022 75. kitabı
Herkese merhaba. Otobiyografik bir eserle devam ediyorum yeni hesabımı canlandırmaya. . Şuana kadar okuduğum diğer otobiyografik eserlere benzemiyor, belirli bir olay örgüsü etrafında gidiyor ve sıkıcı değil. Akıcı değil ama kesinlikle sıkıcı da değil. Herkesin sevebileceği bir kitap elbette değil ama otobiyografi okumayı seviyorsanız bence sevebilirsiniz. . Şuana kadar okuduğum otobiyografi eserlerinin hiçbirinin ikinci kitabı olmamıştı fakat bu kitabın var. O daha da ilginç. . Bu tür eserlerde içeriğini nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum çünkü söylediğim her şey spoiler olabilir gibi hissettiriyor. . Sevgiyle, saygıyla kalın kitap dostlarım <3
2021 13. kitabı
İncelememe; Merhaba Çim Adam sanırım seni anlayabiliyorum, diyerek başlamak istedim nedense. Yazım tarzı ile bir anda kendinizi içinde bulduğunuz, kurgusu ile heyecan veren, karakterleri ile kendinizden, sevgilinizden, arkadaşlarınızdan paylar çıkarttığınız ve sürüklendikçe hiç bitmesin istediğiniz özel bir kitap Çim Adam. Yazarın aralarda kendi kitaplığından sunduğu kitap önerileri, yaşam felsefesi üzerine sunumları ve genç yaşamının gelgitlerle dolu o ruh hali beni gerçekten etkiledi. Sanırım yıllar sonra yeniden bu kitabı okuduğumda şimdiki hislerimi oldukça net hatırlayacağım. İyi okumlar dilerim herkese.

Nuri Bülent AytemizYazar · 2 kitap
Nuri Bülent Aytemiz 1980 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul ve çocukluk dönemleri sırasıyla, Adıyaman ve Bursa'da geçti. Trabzon Lisesinden mezun olduktan sonra aynı şehirdeki Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Üniversite döneminde yerel basında ve üniversite çatısı altında çıkarılan dergi ve gazetelerde şiirleri, öyküleri yayınlandı. Özel bir bankanın çeşitli departmanlarda sekiz yıl çalıştı. Bu dönemde "ORAdergi" ismiyle çıkan fotoğraf, keşif ve gezi dergisinde editörlük yaptı, yazılar yazdı. Psikoloji ve sosyolojiye artan ilgisi sebebiyle sosyoloji eğitimi aldı. Şiir Beril adında bir kızı var