2023
Luna Yayınları

2024 76. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2024 19:02
Şimdi size bir baba kız hikayesi anlatacağım. Ama bu sıradan bir baba kız hikayesi değil.Çünkü ne babamız Yaman sıradan bir adam ne de kızımız Lena. Önce biraz Yaman‘ı tanıyalım mı? Yaman yakışıklı, istediği gibi yaşayabilecek maddi imkanlara sahip, kusursuz bir sükunetle ve sakince hayatın ona sunduklarını kabul etmiş, nazik, kibar, çekici, etkileyici, huzur veren bir auraya sahip şahane bir adam üstelik bekar. Yaman’ı anlatışımdan anlamış olmalısınız. Kitap boyunca azıcık gönlümü kaptırmış olabilirim kendisine. Bekar kısmına özellikle dikkat çektim ama kendim için değil. Hani baba ya Yaman, e bekar bir adam nasıl baba olur? Boşanmıştır diyeceksiniz ama hayır. Yaman hiç evlenmemiş. Ama baba olmayı her şeyden çok istediği için ülkede bir ilki gerçekleştiriyor ve yalnız bir erkek olmasına rağmen bir çocuğu evlat edinmeyi başarıyor. Çok da kolay olmuyor elbette bu onları kendiniz okuyunca Yaman’ın bu çocuğu ne kadar çok istediğini zaten anlayacaksınız. Gelelim Lena‘ya. Yaman ile tanıştığında dört yaşındaydı bu güzel kız çocuğu. İlk gördüğü anda yüzüne oturttuğu gülümsemesi ile tuttu babasının elini ve sonra Yaman‘la beraber büyüdüler gözümüzün önünde. Yaman’ı baba yapmıştı Lena ve kendi de her geçen gün gelişen mutlu bir çocuk büyütmüştü içinde. Şimdi buraya kadar her şey kulağa şahane geliyor da bu baba kız hikayesini daha da sıra dışı hale getiren bir unsur var bu kitapta.Ne mi? Elbette ki bu kitabı yazan Nuri Bülent Aytemiz. Bülent’in üçüncü kitabı Lena ve ilk iki oto biyografik romanın üzerine kalemine hayranlığımı katlayan nefis bir kitap yazmış yine.Yaman ve Lena ikisi de kendi ağzından anlatıyor olan biteni. Yaman 33. bölümden geriye doğru sayarak iniyor merdivenleri Lena ise birden başlayıp 33’e tırmanıyor adım adım. Hem bugünü hem dünü beraber adeta bir kedi
2025 1. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 12:57
Lena benzer bir kaderi paylaşan baba-kız hikayesi. Her baba-kız ilişkisi özeldir ama bu hikayede Lena ve Yaman’ı özel kılan bazı noktalar da var. Yaman nazik, istediği hayatı yaşayabilecek güce sahip bekar bir adamken bir çocuk evlat edinmeye karar veriyor. Tabii bunun için bir sürü testten geçmesi, bir sürü şartı sağlayabiliyor olması gerekiyor. Zorlu bir süreçten sonra 4 yaşında minik bir kızı oluyor Yaman’ın: Lena. Lena ile el ele bir hayat yolculuğuna atılıyorlar ve bu yolculukta çok da güzel dostları var -Gölge’yi de unutmamak lazım tabii- . Lena ile Yaman hem ilaç oluyorlar birbirlerine hem de umut. Yaman’da bir huzursuzluk var ve bu tüm kitap boyunca kendini belli ediyor. Bir süre sonra Lena’nın babasına çok kızgın olduğunu da okuyunca nedenini merak etmeden duramıyorsunuz. Kitabın akıcı olmasını sağlayan özelliklerden biri de bu “merak” idi bence. Bölümlerin numaraları çok farklı ilerliyor. Yaman’da geri saran bölüm numaraları Lena’nın bölümlerinde normal seyrinde. Yaman geçmişten alıp anlatırken Lena “sonra”yı anlatıyor. İki taraftan da kuşatıyor hikaye okuyucuyu Kitapla ilgili tek eleştirim Yaman’ın duyguları tüm samimiyeti ve detayları ile anlatılırken Lena’nın hissetiklerinin biraz daha yüzeysel anlatılması olabilir. Yaman’ın hissettiği babalık duygusu, Lena’nın ona hissetirdikleri çok samimi, çok sıcak anlatılmıştı gerçekten. Kitabın dili  de gerektiği kadar sanatsal gerektiği kadar samimiydi. Sade ama özenli… duyguları okuyucuya hissettirebilen kararında bir edebi dil. Kısacası bittikten sonra aklımın bir köşesine bir parçasını bırakan, keşke bitmeseydi dediğim kitaplardan oldu Lena @lunayayinlari #lena
2024 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2024 11:13
Evin her yerine şekerler saklayan bir çocuk, birlikte aynı manzaraya bakıldığında görebilmek için ıhlamur fidanı diken bir adam. İşte Lena ve Yaman'ı farklı nesnelerle birbirine bağlayan gerçekler. Nuri Bülent AytemizNuri Bülent Aytemiz kalemi bu sefer muhteşem bir zamansal kurguyla karşımıza çıkıyor; insanların değil zamanın fotoğrafını çekmiş. Sanki sinema filmi izliyor ve sonunda "hadi be!" diyoruz. Avuçlarımızdan kayıp gidenlere rağmen umutla yaşamamız gerekiyor. İşte bu yüzden Lena, yüreğimize yara bandı yapıştırılsın diye yazılmış bir metin.

Nuri Bülent AytemizYazar · 2 kitap
Nuri Bülent Aytemiz 1980 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul ve çocukluk dönemleri sırasıyla, Adıyaman ve Bursa'da geçti. Trabzon Lisesinden mezun olduktan sonra aynı şehirdeki Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Üniversite döneminde yerel basında ve üniversite çatısı altında çıkarılan dergi ve gazetelerde şiirleri, öyküleri yayınlandı. Özel bir bankanın çeşitli departmanlarda sekiz yıl çalıştı. Bu dönemde "ORAdergi" ismiyle çıkan fotoğraf, keşif ve gezi dergisinde editörlük yaptı, yazılar yazdı. Psikoloji ve sosyolojiye artan ilgisi sebebiyle sosyoloji eğitimi aldı. Şiir Beril adında bir kızı var