Çin Mitolojisi

2021
Mitoloji Tarihi Yayınları

2026 12. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2026 14:43
Kadim bir ejderhanın nefesi gibi… Çin Mitolojisi beni tanrıların ve ruhların gölgesinde dolaştırdı. Gökyüzü ile yeryüzü arasındaki o ince çizgide, insanın küçüklüğünü ama hayal gücünün sınırsızlığını hissettim. Mitoloji seviyorsanız, bu evrenin atmosferi sizi içine çekiyor.
Çin MitolojisiYuanji C. Liyuan · Mitoloji Tarihi Yayınları · 087 okunma
2019 12. kitabı
Okunma: 02 Mart 2019 01:48
Tüm incelememi okumak için bloguma göz atabilirsiniz; adastraperaspera2.wixsite.com/adastraperasper...̇nceleme-yuanji-c-liyuan ... Kitap 5 ana bölümden oluşuyor. Bunlar sırasıyla Çin mitolojisinin analizi, Çin mitolojisinde yaradılış efsaneleri, Çin mitolojisini şekillendiren inançlar, Çin mitolojisinde semboller ve antik Çin efsaneleri. Bu bölümler de kendi içerisinde birçok bölüme ayrılıyor ve temel bir şekilde Çin hakkında birçok bilgiyi öğreniyorsunuz diyebilirim. Kitabın kazandırdığı bu genel yetkinliğin Çin hakkında daha derin okumalarda güzel bir birikim olacağı kanaatindeyim. ...
Din
Çin MitolojisiYuanji C. Liyuan · Mitoloji Tarihi Yayınları · 087 okunma
2025 6. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 02:04
Kitabı okurken oldukça keyif aldım aslına bakarsanız çin mitolojisini Taoizm ve Budizm dönemlerine göre ayrı ele almak lazım çünkü hikayelerinde iki döneme göre farklılıklar var tanrıların bir çoğunun ismini aklımda asla tutamasamda beni en çok şaşırtan bu mitolojiye göre dünyanın oluşumu oldu Pangu isminde bir mitin dünyayı bir yumurtadan çıkararak yeri ve göğü ayırıp ölmesiyle vucudununda yeryüzü dağlar ve yıldızlara dönüşmesi oldu insanları yaratan tanrıçayada Nü Wa adı verilmiş heleki ben Mulan karakterinin bu mitolojiye ait olduğunu bilmiyordum veya anka kuşlarına Feng isminin verilmesinin nedenini veyahutta Kilin adlı hayvanın bu mitolojiye ait olduğundan bir habermişim üzerine makaleler yazılacak kadar uzun bir mitoloji değil fakat yöresel halkın değerlerini anlamak ve dönem tarihinin ve mevcut halkın sıkıntılarını (özellikle sel baskınları ve kuraklık) görebilmenin en kolay yolu oldu birde porselenlerimizin üzerindeki sürekli rastladığımız 8 kişilik insan topluluğunun yine bu mitolojiye ait 8 ölümsüzler olarak anılan mitler olduğunu öğrenmiş oldum özellikle farklı farklı efsaneleşmiş hikayeler ve kısada olsa net ve güzel olması çok hoşuma gitti
Çin MitolojisiYuanji C. Liyuan · Mitoloji Tarihi Yayınları · 202187 okunma
2021 100. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2021 00:00
Çin Mitolojisi üzerine ülkemizde yayınlanan en iyi kaynaklardan biri. Özellikle Çin mitolojisini bu kadar ayrıntılı başka yerde bulmak mümkün olmamaktadır. İkisi arasında zaman zaman karşılaştırmalar yapılmaktadır. Bir çok noktada birbirlerine benzerlikler olduğunu görüyoruz. Mitolojik öykülerin en önemlileri anlatılıyor. Metin resimlerlede zenginleştiriliyor ve destekleniyor.
Çin MitolojisiYuanji C. Liyuan · Mitoloji Tarihi Yayınları · 202187 okunma