Çevirmen:
1 Şubat 2019
Kuraldışı Yayınevi

Puan vermedi·32 syf.·
2021 32. kitabı
Biraz da çocuk kitaplarına göz atalım; ÇIT ! “Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil yok, mavi, mo.. derken durdu, boyadığı renklere hayretle baktı. Sanki sihirli bir dokunuşla bir şeyler değişmişti.” Müthiş! Bir boya kalemleri üzerinden hayat ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Öyle yalın ve net bir anlatımı var ki yazan ve çevirene hayran kaldım.
Çıt!Dusan Petricic · Kuraldışı Yayınevi · 20197 okunma

Dusan PetricicYazar · 3 kitap
Sırp illüstratör ve karikatüristtir. Çok sayıda çocuk kitabı resimlemiştir ve karikatürleri Politika'dan The New York Times, The Wall Street Journal ve Toronto Star'a kadar çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmıştır. Petričić, Tim Wynne-Jones'un On Tumbledown Hill adlı eserindeki çizimleri için bir IBBY Onur Sertifikası, Alberta Kitap Ödülü ve daha birçok ödül de dahil olmak üzere çalışmalarıyla çok sayıda ödül aldı. 1989'da Guliver med pritlikavci (Gulliver Lilliput'ta) adlı eserinin çizimleriyle Slovenya'da Levstik Ödülü'nü kazandı. 2001'de çizimlerini ürettiği The Longitude Prize adlı kitap, Robert F. Sibert Bilgilendirici Kitap Ödülleri'nde onur ödülü kazandı. 1993-2013 yılları arasında Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Toronto şehrinde yaşadı ve çalıştı.