Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları

Ahmet Mahmut Ünlü

Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları Sözleri ve Alıntıları

Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları sözleri ve alıntılarını, Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları kitap alıntılarını, Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Enes ibni Mâlik (Radyallahu Anh)'dan "Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hususta şikâyetlendiği (rahatsızlandığı) zaman, bir avuç çörek otunu eline alıp (ağzında çiğneyerek) kuru kuru yutardı, sonra üzerine su ve bal (şerbeti) içerdi."
Sayfa 15 - Taberânî, el-Mu'cemü'l-evsat, no:109, 1/109)Kitabı okudu
"Rahu'l-beyân Tefsîri"nde zikredildiğine göre; sözlerin en doğrusu Allah-u Te'âlâ'nın ve Rasûlünün ﷺ sözleridir. Allah-u Teâlâ ve Habîbî ﷺ birtakım vaadler ve imdatlarda bulunmuştur. O halde insan imânını ve yakînini kuvvetlendirmelidir. Şeyh Muhyiddin ibni 'Arabi (K.s) "el-Fütûhât"ının
Sayfa 18 - (İsmâ'il Hakkı, Rûhu'l-beyân, 3/319)Kitabı okudu
Reklam
İdris (Aleyhisselâm)'a bildirilen Esmâ-i İdrîsiyye'nin onikinci ismi şerîfi olan يَا بَارِئَ النُّفُوسِ بِلَا مِثَالٍ خَلَا مِنْ غَيْرِهِ. "Ey başkası tarafından daha önce geçmiş bir örneği bulunmayan bir sûretle canlara iyilik veren!" ism-i şerîfi okunur. İmam-ı Sühreverdî (Rahimehullah)'ın beyânına göre hastalıklara mübtelâ olan kişi gece gündüz bu ismi çokça okursa bütün hastalıklardan iyileşir. Bu ismi okumaya devâm edene makbûliyet ve yüce mertebe verilir, kendisinden gam ve keder uzaklaşır, rızık ve bereket başından aşağı akıtılır.
Sayfa 91 - Şihabuddin es-Sühreverdi, Şerhü'l-Esmâi 'l-erba'in Süleymaniye kütüphanesi,Ayasofya, kayıt no:3358, varak: 144Kitabı okudu
Ebû Hureyre (Radyallahu Anh)dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Çörek otunda kendisine şifa bulunmayan hiçbir hastalık yoktur, ancak ölüm müstesnâ." (Müslim, Selâm:29, no:2215/89, 4/1736)
Ebû Hureyre (Radyallahu Anh) dan rivâyet edilen bir hadîs-i şerîfte Rasûlullâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) söyle buyurdu: "Şüphesiz ki şu siyah dânede ölüm hâriç her derde şifâ vardır!" (İbni Mâce, Tıbb:6, no: 3447, 2/1141)
Çörek otu yağıyla başı yağlamak soğuk algınlığından meydana gelen baş ağrısına iyi gelir.
Reklam
Buhara meşâyıhından olan Medîne’li Muhammed ibni Zekeriyyâ el-Buhârî (Kuddıse Sirruhû) çörek otu hadîs-i şerifine karşı kuvvetli bir îmâna sâhipti. Kendisi doksan yaşlarındayken ayağı kırıldığında doktor tedâvisini kabûl etmedi ve sâdece çörek otuyla iyileşti. Medîne ehlinden onu tanıyanların hemen hemen hepsi buna şâhit olmuştur. Bu büyük velî tâze öğütülmüş çörek otu­ nu, iki öğün her yemekten sonra bir tatlı kaşığı suyla yutardı.
Nezle ve soğuk algınlığı için şifâ olması: Çörek otu kavrulup koklandığı zaman si­nüsleri (ve bronşları açıp) temizler, balgam söktürür, akıntıyı keser ve böylece nezle ve so­ğuk algınlığını giderir.
“Çörek otunda kendisine şifâ bulunmayan hiçbir hastalık yoktur, ancak ölüm müstesnâ.” (Müslim, Selâm: 29, no:2215/89, 4/1736)
Sayfa 3 - Arifan Yayınları
Rasûlullah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bir hususta şikâyetlendiği (rahatsızlandığı) za­man, bir avuç çörek otunu eline alıp (ağzında çiğneyerek) kuru kuru yutardı, sonra üze­rine su ve bal (şerbeti) içerdi
Reklam
Çörek otuna “Şevnîz”, “Şûnîz” ve “Şînîz de denilir. Bâzı âlimlere göre; hardal, bâzısına göre de çitlenbik olduğu söylenmiştir.