Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cumhuriyet'in Acı Meyvelerinden Kürt Meselesi

Süleyman Uğurlu

Cumhuriyet'in Acı Meyvelerinden Kürt Meselesi Sözleri ve Alıntıları

Cumhuriyet'in Acı Meyvelerinden Kürt Meselesi sözleri ve alıntılarını, Cumhuriyet'in Acı Meyvelerinden Kürt Meselesi kitap alıntılarını, Cumhuriyet'in Acı Meyvelerinden Kürt Meselesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam'ı en çok savunan ve sahiplenen Kürtleri elbette ki rahat bırakmayacaklardı. Onlara İslam'ı yaşama ve yaşatma fırsatı verip yeniden İslam devletini gündeme getiremezlerdi. Bu yüzden Kürtleri 4 ayrı ülkeye dağıtıp İslam ümmetinin her yerine bu milliyetçilik tohumunu ektiler. Maalesef ki bizde bunlara alet olduk. Allah bizi eski izzetli birlik içindeki günlerimize kavuştursun
“Duydum ki Ankara’daki zındıklar hilafeti kaldırmışlar “ Şeyh Said için günümüzde birçok yakıştırma yapılmaktadır. Onun kaldırdığı bayrağı indirmek için bir kıyamın “kürt ayaklanması olduğunu”, “İngilizlerin desteklendiğini” söyleyenleri görmek mümkündür. Bu kıyamın gerçek sahipleri olan Müslümanlar ise maalesef Şeyh Said’i anlamakta zorluk çekmemektedir
Sayfa 41
Reklam
3 Mart 1924 Hilafet'in ilgası ile birlikte başlayan süreçte 1925 yılındaki Şeyh Said kıyamından sonra devlet ilk iş olarak Takrir-i Sükûn kanunu çıkartmış ve ülkedeki tüm muha- lefete aynı zamanda Kürtlere karşı bu kanunu kullanmıştır. Aynı zamanda kurulan istiklal mahkemeleri ile binlerce insan idam sehpalarında sallandırılmıştır.
Sayfa 45 - Köklü değişimKitabı okudu
Kürtlerin sosyal yapıları, İslam'a olan bağlılıkları ve Hilafet'in ilgasına ilk tepki veren halk olmaları, Kemalist kadro için Cumhuriyete en büyük tehdit olarak görülmüştür.
Sayfa 39 - Köklü değişimKitabı okudu
M. Kemal'in kurduğu bu Cumhuriyet, katliamlarla, insanları ahırlara toplayıp yakarak, zehirli gazlar kullanarak, bu halka işkence ve sürgün hayatı yaşatarak yükselmiştir. Ondan sonra gelen Kemalistler de aynı çizgiyi uzun yıllar takip etmişlerdir.
Sayfa 43 - Köklü değişimKitabı okudu
Kurtuluş Savaşı'nda hedef olarak gösterilen "Misak-ı Milli" sınırları içerisinde olan Musul ve Kerkük'ten neden vazgeçilmiştir? Musul ve Kerkük alınmadan bu savaş nasıl mutlak bir zaferle sonuçlanmıştır? Üstelik de, Musul ve Kerkük 5 Haziran 1926 Ankara Antlaşması ile masa başında satılmışken...
Sayfa 30 - Köklü değişimKitabı okudu
Reklam
Çünkü milliyetçiliği ortadan kaldıracak yegane düşünce islam'dır.
Sayfa 74 - Köklü değişimKitabı okudu
İslâm birleştirir.
Arap, Kürt, Türk ve daha niceleri asırlar boyu İslam kardeşliğiyle birbirlerine bağlanmış, izzet ve şerefin doruklarına ulaşmış ve üzerlerine İslam'ı tatbik eden ve âleme bu risaleti bir hidayet ve nur kaynağı olarak taşıyan bir devletin tebaası olarak beraberce yaşamışlardır.
Sayfa 22 - Köklü değişimKitabı okudu
1 Kasım 1922'de Saltanatın kaldırılmasıyla İstanbul Hükümetinin yani Halife'nin sulta/otorite yetkisi elinden alınmıştır. Ardından 24 Temmuz 1923'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı Lozan Konferansı yapılmıştır. 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve 3 Mart 1924 tarihinde Hilafet resmen kaldırılarak Müslümanların birliği parçalanmış ve ümmet fiilen sömürgeci kâfirlerin kucağına atılmıştır.
Sayfa 28 - Köklü değişimKitabı okudu
Kürt sorunu konusunda şiddete başvurmaksızın siyasi partilerin kurulmasına izin verilmeli ...
35 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.