Puan

910 üzerinden
607 kişi
2023 39. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2023 21:44
Selahattin Demirtaş'ı birçoğumuz yalnızca siyasi görüşü ile tanıyoruz ve siyasi görüşümüz ya da ideolojimize göre seviyor veya sevmiyoruz. Ama ben burda size biraz "yazar" olan Demirtaş'tan bahsetmek istiyorum. Demirtaş'ın Dad ile beraber okuduğum 5. Kitabı, Leylan, Efsun, Devran ve Seheri Okurken, müthiş bir zevk almıştım o yüzden bu kitabını da çok merak ediyordum. Sonuç beklediğim gibi, içerdiği kelime oyunlarıyla okuyucusunu şaşırtıyor, mizahi ögeleri ile güldüren ve güldürürkende düşündüren bir kitaptı. Kitap 9 hikayeden oluşuyor ve beni en çok etkileyen kısımlar ise Kader ve Uçurum'du. İnce ince işlenmiş bir eser, Ben çok beğendim. keyifle okumanızı dilerim. Kitapla kalın.
2023 10. kitabı
Okunma: 15 Mart 2023 20:16
Selahattin Demirtaş Edirne'den bize seslendiği 5.kitap olan; DAD Kürtçede Adalet demektir. Adalet talebini her zaman her şekilde dile getirmiş ve şartlarından dolayı kitap yazarak daha görünür hale geliyor. 9 farklı öyküden oluşuyor bu kitap. Her biri mizah yönü ve toplumsal değerlerle birlikte güncel sorunları da ele alıyor. Jina Amini gibi.. Benim ise en beğendiklerim DAD ve Haydar Haydar öyküleridir. Zindanda daha önce kalmış biri olarak diyebilirim ki günceli takip etmek ve "dışardakilerin" göremediği küçük ayrıntılardaki sırrı görme gibi yetenekler kazandırıyor. Demirtaş da bu yeteneklerden oldukça kazanmış diyebilirim. "İzahı olmayan şeylerin mizahı olur" söylemi kitabı okurken aklıma sık sık geldi. Çünkü o kadar ince alaylar var ki gülmemek ve sinirlenmemek elde değil. Daha önce her kitabını şahıslara armağan etmişken bu kitap kimseye armağan edilmemiş halbuki basım süreci "Deprem" nedeniyle 1 ay öteye alındı. Bence depremzedelere armağan edilebilirdi. Son okumaları yapıp yardımcı olan Aslı Erdoğan'ın katkısı Aslı Erdoğan'ı tanıyanlar için zor olmayacaktır. Devran kitabının devamcısı olmuş ve tarzda devam edeceği gözüküyor. Son olarak küfür ve cinsellik fazla işlenmiş ve üslup konusunda daha uygun kelimeler tercih edilebilinirdi. Demirtaş'tan ise biraz da Politik kitaplar beklemek sanırım hepimizin hakkı çünkü kendisi Siyasi Rehinedir. Sürekli roman ve öykü yazarak siyasi kimliği biraz göz ardı ediliyor. Tek tek öyküleri yorumlamak uzun ve spoiler olacaktır ama Haydar Haydar gerçekten baya güldürdü ve tam Dersimli kişiliğini güzel yansıtmış, baya güldüm. DAD ise adaletin nasıl sağlanacağını göstermektedir. Öz Savunma yöntemlerini oldukça başarılı anlatmış. Tebrik ediyorum. Okuyucusunun bol olmasını diliyor ve anlaşılıp mücadeleye güç olmasını istiyorum. Tüm
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Bu arada "DAD" Kürtçe de Adalet demektir.
2024 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 01:37
Selahattin Demirtaş 'ın okuduğum 4. kitabı. Bu kitapta da Selo başkanın ironik/trajikomik anlatımı mevcut. Demirtaş'ın ironik anlatımını çok seviyorum yazıların da zekası ağır basıyor. Ama bu hikayede hem dram hem ironi vardı. En beğendiğim kitabı Devran kadar olmasada bu kitaptaki bir çok hikayeyi soluksuz okudum. Kitapta en çok beğendiğim ve okurken şaşırdığım, hatta gözlerimin dolmasına neden olan hikaye "uçurum" oldu. Uçurumun anlatım tarzından ziyede olaylar ve çevresinde oluşan durumlar beni baya etkiledi. Hatta sarstı sanırım:( Selahattin Demirtaş 'in çok zeki bir siyasetçi olduğunu biliyorum. Yazılarını okurken zekasına ve ironik anlatımına hayran kalmamak elde değil. Kendince yorumladığı çoğu hikaye aslında normal hayatta karşımıza çıkan ve çıkabilecek şeyler. Kitaplar hayata bakış acımızı değiştirdiği gibi olaylara ve insanlara da bakış acımızı değiştirir. Bu kitapta benim gönlümü alan hikaye 'uçurum' da şöyle bir söz geçiyor. "Kabulenmeniz kolay değil bilmiyorum ama gerçekle yüzleşmeden de iyileşmeniz mümkün değil" gerçekle yüzleşmek! Evet tüm mesele bu. Gelin bir kaç dakikalığına Selahattin Demirtaş 'in bir suçlu değil, bir siyasi tutuklu olduğu ile yüzleşelim ne dersiniz? Neyse bir çoğunuzun buna yanaşmayacağınıda biliyorum. Bu kitabı sadece için de geçen " uçurum " hikayesi için bile okumanız gerek. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Daha adaletli ve özgür yarınlara Her biji Demirtaş:)) Sevgiyle....
2023 1. kitabı
Okunma: 24 Mart 2023 00:44
Bir çok hikayeden oluşan Demirtaş'ın bu öykü kitabı olağanüstü bir dille ve üslupla yazılmış adeta, okurken kendimi bulduğum ve içimdeki ruhu taşıyan o kadar çok fazla yer buldum ki.. Duygularıma ve adalet anlayışıma hitap eden bir kitap olmuş diyebilirim. En çokta yaşadığımız hayatın o kadar çok güzel ifade etmiş ki, bir çok şeyi daha derinden sorgulama şansı buldum diyebilirim. Dad çok güzel bir kitap mutlaka okunması gerekenler arasında olmalı
2023 21. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 01:08
Selahattin Demirtaş siyasetçi, hukukçu, yazar, çok iyi bağlama çalıp türkü söyler ve 6 yıldır tutsak. Dad; birbirinden bağımsız dokuz öyküden oluşuyor.Hepsi birbirinden güzel ve sürpriz sonlarla bitirilmiş. Çok güldüm çok hüzünlendim. Olay kurguları , mizahla birleştirilmiş. O hücresinde yazmaya devam ediyor biz de okumaya.. bazı okurların beklentisi politik kimliğinin öne çıkartılması olabilir ancak ben bu halini çok seviyorum. Okuru bol , kalemi daim olsun.. … Dad Hayat sizin olsun, gülmeler sizin; çirkeflikler, rezillikler, sevişmeler, cinayetler, ağlamalar, aldatmalar, mutluluklar, pespayelikler, ucuz yaşananlar hep sizin olsun . Syf.146