Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dava Gönderileri

Dava kitaplarını, Dava sözleri ve alıntılarını, Dava yazarlarını, Dava yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendilerine bu kadar çok güvenmeleri aptallıklarından.
Yalnızca biraz konuşmak istemiştim, o kadar...
Reklam
Aslında kendilerinin de hiç anlamadıkları şeylerden konuşuyorlar. Kendilerine bu kadar çok güvenmeleri aptallıklarından. Benimle aynı düzeyde olan insanlara söyleyeceğim bir kaç söz,bunlarla yapacağım en uzun konuşmalardan daha etkili olacak ve her şeyi aydınlatacaktır.
Sayfa 6 - Türkiye İş Bankası
En önemsiz konularda bile ufacık bir belirsizlik insanı üzer.
Kadın eli herşeye sessizce çekidüzen verir.
Ve kimin için veriyorum bu güç savaşını?
Reklam
"Haa," dedi kapıya kadar gitmiş olan şef, "siz beni yanlış anladınız. Siz tutuklusunuz, bu kesin ancak bu işinize devam etmenize engel değil, normal yaşamınızı sürdürmenize de engel değil."
Sayfa 13 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Size dava edildiğinizi söyleyemem, ya da daha fazlasını, sizin o kişi olup olmadığınızı bilmiyorum. Siz tutuklandınız, bu doğru, daha fazlasını bilmiyorum.
Sayfa 11 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bu yargıya varmamın nedeni de şu; dava edilmiş olmakla birlikte, dava edilmemi gerektirecek bir suçum yok. Fakat bu da önemsiz, önemli olan beni dava eden kim?
Sayfa 10 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
K. bir hukuk devletinde yaşıyordu, her yerde barış hüküm sürüyordu, tüm yasalar işliyordu, böyle olduğu halde ona evindeyken baskın yapmaya kim cesaret edebilirdi?
Sayfa 4 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Size bunu açıklama yetkimiz yok, odanıza dönün ve bekleyin. Soruşturma başlatıldı ve siz her şeyi zamanı geldiğinde öğreneceksiniz, sizinle böyle samimi konuşarak aslında görev sınırlarımı aşmış oluyorum.
Sayfa 3 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Biri Josef K.'ya iftira atmış olmalıydı, çünkü kötü bir şey yapmadığı halde bir sabah tutuklandı.
Sayfa 1 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Tehlikeden ancak korkmak istediğimde korkarım.
Bu sistemin saçma sapanlığı karşısında, memurların yolsuzluk yapması nasıl engellenir?
224 syf.
8/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
Josef K. mı demeliyiz yoksa gerçek adını sen mi söylemek istersin Franz Kafka
“Önemli olan yolun yarısında pes etmemesiydi, sadece iş alanında değil, her alanda yapılabilecek en saçma şey durmaktı.” . “Ne kadar da karamsar bir görüş,” dedi K. “ Yalan, dünyanın düzenine dönüşüyor.” . Bir sabah uyandığında odasında tanımadığı adamların hakkında dava açıldığını bildirmesiyle kendini bir keşmekeşin içinde buluyor karakterimiz Josef K. Bir bankada dişiyle tırnağıyla kazıyarak elde ettiği başarılar sonucu şef olarak çalışan K. hukukla da ilgili olduğu için masumiyetine güvenerek ne hakkında olduğunu bilmediği ve tüm çabalarına rağmen kimsenin tek kelime etmediği davasını kazanacağını ve “ gerçek beraatine” kavuşacağına inanıyor. Çünkü adalet sistemine güveni tam. Adalet çarklarının nasıl çatırdadığını bilmeden o terazinin nasıl sallandığını görmeden önce davayı hiç umursamadan gündelik yaşamına devam ediyor. Ta ki herkesin her şeyi bilip kimsenin hiçbir şey anlatmadan K.yı öğrenilmiş çaresizliği kabul etmeye zorlayana kadar. Arka planda dönen dolapları, mış gibi yaşamları gördükçe kendisi de fark ediyor ve diyor ki “Adalet rahat olmalı, yoksa terazi sallanır ve adil bir hüküm verilemez.” sonrasında olanlar size kalsın tabi. . Kitabın giriş kısmı itibariyle dönüşümü anımsattı bana Josef K. mı demeliyiz yoksa kendi Kafka mı dememizi ister bilemedim lakin Gregor Samsa nın yalnızlığı, ötekileştirilmesi, karamsarlığı Josef K. ya da yansımıştı. Distopik bir dünya betimlemesinde ne kadarda günümüzden parçalar vardı. Kitabın sonunda umut dolu uzattığı elleri kendi kurtuluşu için miydi yoksa yargıçların pençelerinde can çekilen adalet sistemi için mi?
Dava
Dava
Franz Kafka
Franz Kafka
Dava
DavaFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202153,3bin okunma
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.