Puan

7.310 üzerinden
13bin kişi
2024 70. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 22:35
Dil olarak anlaşılır bir dili var. Ama çok hızlı okuyamıyorsunuz, çünkü konu ağır. Belirsizliklerle dolu. Ve fakat iyi ki okudum. Resmen beynim açıldı. Anladıklarım ve sonrasında yazılan değerlendirmelerden okuduklarımla tam bir edebiyat şöleni yaşıyorum. Canım Franz Kafka
2023 7. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2023 23:05
(spoiler) Bir gün ansızın tutuklanan Josef K. ile birlikte adaletin nasıl ayaklar altında olduğunu görürüz aslında bu kitapta. Bir çırpıda okunabilir bir kitap, bazen konuşmalar uzasa da. Kitabın son iki bölümünde tüm kitabın açıklamak istediği yargıyı gösterir yazar. Kitap boyunca Josef K. hukuki düzensizliğe başkaldırır, ancak tek katkısı bugün okuyan bizleredir. Son bölümde tanımadığı iki adam tarafından bıçak darbeleriyle öldürülmeden önce gözü kanatları ansızın açılan bir pencereye takılır, ve bir adam kollarını uzatıp aşağı sarkar. Yazar buna ilişkin bir açıklama getirmez, belki bu kollar düzene karşı gelen yeni bir Josef'in göstergesidir.
DavaFranz Kafka · Kırmızı Kedi · 202164bin okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2023 5. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 02:10
Üzücü bir sonla biten, suçunun ne olduğunu ne kadar çabalasa da öğrenemeyen bir adamın davasını anlatan bir Kafka klasiği.Adamın sorguları ve çaresizliği güzel ve net anlatılmış bir kitap.Sabırla ve sakin kafayla okunması gereken bir kitap.İyi okumalar dilerim.
2023 5. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2023 01:05
Dava sürecine giren Josef K.'nın son bir yılını kaleme alan Kafka, bölümler arasında hiçbir bağlantısı olmasa da bölümleri kendi içerisinde akıcı bir olay örgüsü ile okuyucuya sunmuş. Okumanız dileğiyle...
Dava
2025 9. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2025 16:40
Kafka’nın Dava adlı romanı, suçsuz olduğunu bilmesine rağmen yargılanan Josef K.’nın absürt ve karanlık hikâyesini anlatır. Ne ile suçlandığını asla öğrenemeyen K., giderek karmaşıklaşan bir hukuk sisteminin içinde kaybolur. Kafka, bu romanla bireyin sistem karşısındaki çaresizliğini, adaletin belirsizliğini ve modern insanın yalnızlığını derin bir şekilde işler. Karanlık atmosferi ve sorgulatan anlatımıyla Dava, insan varoluşunun anlamına dair güçlü bir eleştiridir.