Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ekim – Kasım 2020

Defence Turk Dergisi - Sayı #1

Defence Turk

Defence Turk Dergisi - Sayı #1 Gönderileri

Defence Turk Dergisi - Sayı #1 kitaplarını, Defence Turk Dergisi - Sayı #1 sözleri ve alıntılarını, Defence Turk Dergisi - Sayı #1 yazarlarını, Defence Turk Dergisi - Sayı #1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ve TF-X'i bekleyen masum Turco.
Güney Kore havacılık ve savunma şirketi KAI, Nisan 2021’de Korean Fighter eXperimental (KF-X) çok rollü avcı uçağının ilk prototipini hazır etmeyi planladığını açıkladı.
Türkiye, Akdeniz başta olmak üzere denizlerde haklarını daha etkin savunmaya başlamıştır. Özellikle gemi ve uçakların yanında yeterli düzeyde hava savunma sistemlerinin üretimi, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya için bir zorunluluktur.
Reklam
Mızrak mı attınız n'aptınız?
1509 yılında Hindistan sahilinde bu bölgenin hükümdarları 100’den fazla gemiyle 18 Portekiz gemisine saldırdığında üstün ateş gücü ile Portekizliler bunları paramparça ettiler.
Kullandığınız teknolojinin başarısı, sizin imkan kabiliyetleriniz, düşmanın imkan kabiliyetleri, savaşın cereyan ettiği coğrafya ile de yakından ilgilidir. Tabiidir ki hiçbir teknoloji ya da o teknolojiyi icat edenler, tek başına bir savaşı bitirmeye muktedir olamazlar.
Teknolojik gelişimin gerekliliği Karabağ'da tekrar görüldü.
Savaş, maddi ve manevi kazanç ve kayıpları olan, bazen dünyevi bazen de uhrevi gerekçeler ile ülkelerin harp sahasında karşı karşıya gelmesidir. Başarının tek anahtarı ise orduların gücü (savunma bütçesi, toplam askeri personel, toplam hava envanteri, toplam kara envanteri, toplam donanma envanteri, kurmay becerileri vd.) ve kullandığı teknolojidir.
Modern anlamda askerliğin zorunlu hale gelmesi ise Fransız Devrimi’nin (1789) hemen sonrasına rastlar. Devrim hükümeti ile karşı devrimciler arasında yaşanan devrim savaşlarında, ulus-devlet ve halk egemenliği fikirlerinin etkisiyle, modern askerî seferberlik halinin örnekleri görülmüştür.
Reklam
İlk günkü acı kayıpların ardından Azerbaycan Ordusu zırhlı birlikler özelinde ciddi bir toparlanma kaydetti ve gelişen süreçte Bahar Kalkanı Harekâtını andıran bir süreç oraya çıktı. Azerbaycan Ordusu, Türk SİHA’ları ve İsrail yapımı Kamikaze İHA’lar ile Ermeni birliklerine yönelik adeta sürek avı başlattı.
İlk hafta çok kayıp verildi. Sonra tersine döndü bu durum.
Çatışmaların ilk gününde Ermenistan savunan taraf olma avantajlarını kullandı. Taarruza kalkan Azerbaycan birlikleri çeşitli noktalarda pusuların hedefi oldu.
Rusya günümüzde devlet ihracat kredileri sağlamak suretiyle Ermenistan Ordusunun silah ve askeri teçhizatında en büyük tedarikçisi konumunda.
Reklam
Dünya silah ithalatındaki payı %1,5 olan Azerbaycan’ın payı 2015-2019 döneminde %0,8’e geriledi. Bu dönemde Azerbaycan’ın en büyük tedarikçisi %60’lık devasa pay ile İsrail olurken onu %31’lik pay ile Rusya takip etti. Türkiye ise %3,2 ile üçüncü sırada yer aldı.
Fırat Kalkanı Harekâtında 71 kahraman askerimiz şehit olurken, 245 askerimiz yaralanarak gazi oldu. Cerablus - Çobanbey- El Bab hattında toplam 217 gün süren operasyonda TSK ile birlikte harekâtta yer alan SMO birlikleri yaklaşık 600 şehit verdi.
Haşere temizliği
TSK, 2017 yılı Şubat ayında yaptığı açıklamada; Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 2 bin 288’i ölü olmak üzere toplam 2 bin 705 DEAŞ mensubu, 322’si ölü olmak üzere toplam 344 PKK/PYD mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgesel kaynaklar, operasyon kapsamında öldürülen toplam terörist sayısının 3 bini aştığını belirtti.
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.