Delilik Salgını

Aralık 2024
Sayfa 6 Yayınları
Sıralamalar

2025 29. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #deliliksalgını adlı eserin incelemesi ile geldim. Zihninde bir kıymık gibi duran sessizlik… İşte Delilik Salgını, tam da o kıymığın kanattığı yerden başlıyor. Mevlüt Soysal, pandemiyi bir arka fon değil, iç dünyaların infilak noktası olarak kuruyor. Kitapta virüs değil, düşler bulaşıcı. 30’lu yaşlardaki bireyler, kontrollü bir deney için karantinaya alınırken, gerçekliğin kumaşı sökülüyor ve her karakter, kendi zihninin karanlığına doğru akıyor. Bu romanın karantina merkezleri dört duvarla çevrili değil; bilinçle çevrilmiş labirentler gibi. Beden hastalanmadan önce ruh çözülüyor. Sanatla ilgilenen karakterler gerçekliğin dışına taşarken, “delilik” yavaşça bir tanı değil, bir özgürlük biçimi haline geliyor. Yazarın dili, ne tamamen rasyonel ne de bütünüyle düşsel. Her cümlede mantıkla hayalin bileği güreşiyor. Zaman içe kıvrılıyor, eşyalar konuşuyor, karakterlerin aklı birer harita gibi kıvrım kıvrım önümüze seriliyor. Delilik Salgını, bir kriz romanı değil; bir zihin kırılması. Ne tam anlamıyla distopya, ne tamamen gerçek… Ama kesinlikle unutulmaz bir bilinç deneyimi. @inkilapkitabevi
2025 36. kitabı
Merhabalar sevgili kitap sever dostlarım! Bugün sizlere #deliliksalgını kitabı ile geldim. Okuyucuyu etkisi altına alacak, sınırları zorlayan bir distopya. Okurken zihninizi esir alacak, son sayfasına kadar düşündürecek bu kitap, delilik ile gerçeğin birbirine karıştığı bir dünyayı gözler önüne seriyor. Bir sabah uyandın ve dünya, bildiğin dünya değil artık. Sessizlik, sokaklara sinmiş ama bu sessizlik huzur değil. İnsanlar içeride, zihinleri dışarıda. #deliliksalgını tam da bu kırılma anını anlatıyor. İnsanın kendini bulduğu ya da kaybettiği noktayı. Pandemiden çıkışın, yeni bir başlangıç mı yoksa toplu bir çöküş mü? Gençler üzerinde yapılan deneyler, salgından korunma değil,kontrollü delilik yaratıyor. Kimin gerçekten hasta, kimin yalnızca sistemi kırmaya çalıştığını kimse bilmiyor. Bu kitap, aklın sınırlarını sorgulayan ve zihnin karantinasını bize hatırlatan bir kurgu. Soysal, distopyayı gerçekliğin kıyısında gezdiriyor, seni içine çekiyor, düşündürüyor. Delirmek mi, delirmemek mi? Okuyanları içine çekip, son sayfasında bile sorgulatacak bu kitap, cesur bir zihin deneyine kapı açan eseri okurken zihninizi esir alacak, her sayfasın da düşündürecek bu kitap, delilik ile gerçeğin birbirine karıştığı bir dünya sunuyor. Tavsiye ederim... Biraz delilik hepimizde var, değil mi? Peki, delilik gerçekten bir hastalık mı? Yoksa bazen en büyük özgürlüğümüz mü?
2025 84. kitabı
Delilik Salgını #okudumbitti Pandeminin sadece bir sağlık krizi değil, aynı zamanda zihinsel bir eşik olduğunu yüzümüze çarpan bir roman. Soysal, öyle bir kurgunun içine alıyor ki seni, gerçekle
2025 56. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 00:00
DELİLİK SALGINI & MEVLÜT SOYSAL Yaşam sadece çabalamayı vaat etti insanlığa! Doymak için çabalamak, üşümemek için çabalamak, hayatta kalmak için çabalamak... 2019 Covit salgınının dünyanın her yerinde etkisini gösterdiği, Türkiye'de baş göstermesiyle Sağlık Bakanlığı toplumsal bağışıklığı sağlamak ve salgının ekonomik, psikolojik, sosyal boyutlarının etkilerinin önüne geçmek için bir uygulama başlatır. Uygulamaya göre 30 ile 40 yaş arasındaki gençlere virüs enjekte edecek ve karantina merkezlerinde kontrollü bir şekilde virüsü atlatmalarını sağlayacaktı. Böylelikle virüse karşı bağışıklıkları artarken ekonomik olarak da topluma katkı sağlamaya devam edeceklerdi. Bu yöntem tahmin edilenin aksine beklenmeyen sonuçlara sebep olmaktaydı. Karantina merkezinde sanatla ilgilenen hastalar yoğun sorgulamalarının ardından, deliliğin kıyılarında dolaşmaya başlar. Sonuçlarının ölüm olmasını hiç beklemeden!!! Delilik Salgını, ülkemizde ve tüm dünyada yaşamış olduğu pandemi sürecini detaylarıyla ele alırken psikolojik açıdan etkilerini de oldukça gerçekçi ve bir o kadar da trajik şekilde bizlere sunmuş. Yaşanılan onca şeye rağmen bu virüsü atlaşmış olmak tekrar mutlu ve güzel günlere dönmek paha biçilemez. Akıcı bir üslub ile yazılmış derinlikli, kendimizden bir şeylerin bulacağı, bir okuma olacaktır. Kitapla ve sağlıkla kalın
2025 39. kitabı
Pandemi sürecinin toplumsal, ekonomik etkilerinden sıkça bahsedildi. Mevlüt Soysal ise bu romanda insan zihninin derinliklerine inip, salgının psikolojik boyutunu aktarıyor okura. Deliliğin sınırlarında gezinen; gerçek ve hayalin iç içe geçtiği sanrılı bir süreci okuyoruz. Kurguda, Sağlık Bakanlığı toplumsal bağışıklığı sağlamak, salgının ekonomik etkilerinin önüne geçmek için bir uygulama başlatıyor. 30, 40 yaş arasındaki sağlıklı erkeklere virüs enjekte ediliyor. İki haftalık karantinadan çıkanlar çalışma ve normal hayatına dönebiliyor. Farklı bakış açılarından o iki haftalık sürecin psikolojik etkilerini okuyoruz. Karantina merkezinde virüs enjekte edilen sanatçıların sanrılarla karışan zihni ve evde eşlerini bekleyen veya kapanma sürecini yaşayan kadınlar, çocuklar. Tabiki bir de insanlık bundan nasıl etkilendi sorusunun cevabı... Okurken, bu bir kurgu değil, bunlar yaşandı düşüncesi yokluyor sık sık okuru. Farklı ve özgün bir bakış açısı. Konu ilginizi çektiyse inceleyebilirsiniz.