Denizaltı

Orijinal Adı:
Submarine

2020 4. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2020 17:05
Bir kitabı yarım bırakmayı sevmediğimden dolayı maalesef kitaba sıkılarak devam etmek zorunda kaldım. Beklentimin çok altında bir kitap, okumadan önce düşünmenizi tavsiye ederim, zamanınızı boşa harcamayın. :)
2020 13. kitabı
Okunma: 14 Mart 2020 12:50
Okurken çok eğlendiğim bir kitap olduğunu söylemekle başlamak istiyorum yorumuma. Edebi yönünün muhteşem olduğunu söyleyemem fakat kafa dağıtmak için okunabilecek çok eğlenceli bir kitaptı. Tam bir ergen olan Oliver, 15 yaşındadır ve ebeveynlerinin ruhsal hallerinden oldukça endişe duymaktadır. Babasının dönem dönem depresyona girdiğini ve annesinin de babasını aldattığına inanmaktadır. Anne ve babasını biraraya getirmek için çabalayan Oliver, aynı zamanda kendi aşk hayatıyla da ilgilenmelidir ve çözmesi gereken bir mesele vardır: bekâret.
DenizaltıJoe Dunthorne · Ayrıntı Yayınları · 201938 okunma
Rahatsız edici bir ergenin hikayesi
2025 1. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2025 22:26
Kendini yetişkin zanneden ama aşırı ergen bir çocuğun hikayesi. Kitabın başlarındaki zorbalığı ve pedofili davranışları o kadar rahatsız etti ki kitabı bırakmayı düşündüm. Ancak bir yandan da elimden bırakamadım. Çünkü bu hikaye evriliyor ve Oliver’ın planlarının etrafında şekilleniyordu. Jordana ile olan tuhaf ilişkisi ve bunu sürdürmeye çalışırken takındığı tavır ve hareketleri, aslında ne kadar liseli bir ergen olduğunun kanıtı. Ergenler sadece ilişki düşünen, tek hücreli canlılarmış gibi lanse edilse ve Oliver’la ilgili düşündüğümüz şey bu olsa da ailesinin geleceğini kurtarmak konusunda en çok o adım atıyor. Kendi ebeveynlerini yüzleştiriyor ve bu yüzleştirme ailesine gerçekten iyi geliyor. Kendi aldığı aksiyonlar ve yaptığı planlar çok özgüvenli ama Jordana’nın annesi hastayken ona gerekli özeni gösteremeyip kendi ailesiyle ilgilendiğini Jordana’ya söyleyemiyor. “Benim aile içi meselelerim var” diyemiyor. Her şeyi kendi sırtlanmak zorunda. Okulunda iyi notlar almak ve ailesini kurtarmak. Amacı bir zaman sonra buna dönüşüyor. Zoe’yu aşırı zorbaladıkları bölümde, kitabın başlarında, içim cız etti. Sonrasında Zoe’nun karakter dönüşümü de oldukça ilginç olmuş aslında. Güzel gelen kısım Oliver’ın zamanın aktığını fark etmesi. Bazen insanları bıraktığımız yerde kalır sanırız ama işin aslı öyle olmaz. İyi ya da kötü Zoe da kendini eski kimliğinden kurtarmış ve aksi yöne geçiş yapmış. Bu durum Oliver’ı üzüyor, çünkü kurban olanın kurban kalması gerektiğini savunuyor. Bir ergen bunu neden savunur? Ailesiyle olan ilişkisinde annesinin Graham ile ilişki yaşamasını önlemek için elinden geleni yapıyor ve babasının daha aktif biri olması ve duygularını ifade etmesi için zorluyor. Bu durum sanki ailesinin üstündeki bariyeri kaldırıyor ve annesi de Graham ile artık görüşmüyor ve
Hayata Dair
2021 50. kitabı
"Gerçekler çoğunlukla kafiyelidir." "Seni kelimelerden bile çok seviyorum. Ve ben kelimeleri gerçekten seviyorum." #maykileheraybirayrinti etkinliğine katılmak istedim, elimde beklemede olan Ayrıntı'lardan Denizaltı ile karşınızdayım. Kitap aynı isim ile 2010 yılında sinemaya da uyarlanmış. Aslı Perker' in şahane çevirisine söz yok zaten. Meraklısına tavsiye ederim. Keyifli okumalar. #readingismycardio #aslihanneokudu #okudumbitti #bookstagram #okumakiptiladır #kimneokudu #kitapyolda #ayrıntıyayınları #okugönder #2021okumalarım #okuryorumu #denizaltı #joedunthorne #submarin

Joe DunthorneYazar · 2 kitap
Galler gölgesinde yer alan Swansea’de doğup büyüdü. İlk romanı olan Submarine (Denizaltı) Curtis Brown ödülüne layık görüldü ve kitap on dile çevrildi. İçinde şiirlerinin yer aldığı bir kitapçık Faber and Faber yayınevi tarafından yayımlandı. Kısa öyküleri ve gazete yazıları Guardian, Independent, Financial Times, Sunday Times, Vice gibi mecralarda yayımlanıyor. Şu an Londra’da yaşıyor.