Tam anlamıyla eğri olan adam:
O en büyük haksızlıklarda bulunurken en büyük doğrulukla gelen şöhrete bürünebilmeli; eğer yanılacak olursa, telafiye gücü yetmeli; yaptığı haksızlıklar başkalarınca duyulursa, herkesin gözünü boyayıp kandırabilecek derecede güzel konuşmasını bilmeli; zor kullanmak icap ettiğinde, cesareti, gücü, sahip olduğu dostlar ve servetinin yardımıyla, zor kullanmaktan çekinmemelidir.
Felsefe
Eğriliğin en üst derecesi, doğru olmadığı halde doğruymuş gibi görünmektir.
Felsefe
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
Bir şeye karşı sevgi duyan bir insanın doğasından dolayı sevdiği nesneye dahil olan veya benzer olan her şeye karşı da sevgi duyması salt bir zorunluluktur.
Körler
Aslında her şeyin gerçekliğinin bilgisinden edimsel olarak uzak olanlar, ruhlarında sade herhangi bir örnek olmayanlar ve aynı ressamlar gibi gerçekliğin derinlerine bakmayıp şeyleri onunla açıklayamayan ve en sağın olanın farkında olmayanlar, yeryüzünde şayet zorunluysa güzel, iyi ve doğru olan üzerine yasama yapma ve bunları koruyup savunmaya yeteneği olmayanlar - Böyle yaşayanların, merak ediyorum, durumları körlerden daha mı iyidir?
Sağın: doğruluk kuralına uygun olan, yanlışı, eksiği olmayan, doğru.·Kitabı okudu
Felsefe
"Kentimize de, köpeklerin çobanlara baş eğmesi gibi, yöneticilere baş eğen yardımcılar koyduk."
Felsefe
Bilgi olmadan görüş veya sanıların bütünüyle çirkin olduklarını kavramış olmalısın.