Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Devr-i Mahzuni

Ali Öztunç

Devr-i Mahzuni Gönderileri

Devr-i Mahzuni kitaplarını, Devr-i Mahzuni sözleri ve alıntılarını, Devr-i Mahzuni yazarlarını, Devr-i Mahzuni yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yakın kaldı, yakın kaldı zaman İşte gidiyorum kaşı kemanım Benim sevgiydi dinim imanım Sevenlerim beni böyle bilsinler
Sayfa 131Kitabı okudu
Parsel parsel eylemişler dünyayı Bir dikili taştan gayrı nem kaldı Dost köyünden ayağımı kestiler Bir akılsız baştan gayrı nem kaldı Padişah değilem çeksem otursam Saraylar kursam da asker yetirsem Hediyem yoktur ki dosta götürsem İki damla yaştan gayrı nem kaldı Nice dertler gördüm derman çıktılar Çok Aliler gördüm Osman çıktılar Eski dostlar bize düşman çıktılar Birkaç türlü uftan gayrı nem kaldı Mahzuni Şerifim çıksam dağlara Rast gelsem de avcı vurmuş marala Doldur tüfeğini beni yarala Bir yaralı döşten gayrı nem kaldı
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
Verecekseniz yaşarken değer verin insanlara.
İnsan hayattayken bir değerdir. Öldükten sonra bana yüz bin kere gözyaşı dökülse buradayken verilen bir selamın karşılığı olmaz.
Sayfa 129Kitabı okudu
Äşık Mahzuni Şerif, hayata gözlerini yumduğunda arkasında 20 bin civarında şiir, 453 plak, 71 kaset ve 11 kitap bırakmıştı. Anadolu'yu kucaklayan ozan Mahzuni, sağcı solcu, Alevi Sünni, Türk Kürt toplumun tüm kesimleri tarafından çok sevildi. Çünkü onun kaynağı her zaman halktı. Halkının dışında hiçbir yere sığınmadı, hiç kimseye güvenmedi ve halkı dışında kimseden bir şey beklemedi.
Sayfa 127Kitabı okudu
Birkaç saat sonra tüm dünyaya, halkın ozanının Hakk'a yürü­düğü haberi verildi. Yıkılan, üzülen sadece Mahzuni ailesi değildi; milyonlarca Mahzuni sevdalısı bu habere çok üzüldü. Bir devir artık bitmişti. Anadolu'nun Pir Sultanı Mahzuni artık yoktu. Se­si, türküleri, felsefesi, insanlığı akıllarda yüzyıllarca yaşayacaktı.
Sayfa 126Kitabı okudu
Reklam
Ne derseniz deyin saygısızlık.
Akbayram ile aynı tarzda okuyan Sel­da Bağcan ise Mahzuni Şerifin zaman zaman hışmına uğramış­ tır. Gerekçesi ise Bağcan'ın "Mahzuni" mahlasını kullanmamasıdır. Oysa bir halk ozanı için olmazsa olmazı mahlasının kullanıl­masıdır. Çünkü mahlası hem onuru hem de alın teridir.
Sayfa 121Kitabı okudu
Mahzuni Şerif eşsiz bir deryadır. 20 bin civarında şiir yazan Mahzuni'nin yaklaşık 3 bin eseri türkü haline gelmiştir. Türk Halk Müziği camiasında neredeyse her sanatçı Mahzuni'nin eserlerini okumuş; bu sayede üne, şana, şöhrete ve büyük paralara sahip ol­muştu.
Sayfa 121Kitabı okudu
Bunca yıldır emek verdim bana buhtan gerekmez Gölge etmesinler yeter gayri ihsan gerekmez
Sayfa 121Kitabı okudu
203 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.