Ekim 2012
İletişim

2024 130. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2024 15:56
Puanım 4/5 (%75/100) Yavaş yavaş okuduğum ve keyif aldığım 3. Murat Başekim kitabı oldu. Anadolu korku öyküleri diye tanımlayabileceğim (çok yeterli olmasa da) yedi farklı hikayeden oluşuyor DG. Hepsinin ortak noktası da DG yani en çok Deli Gücük olarak bilinen birçok isme cisme sahip bir mahlukat. Yazarımız "Düğümler" ile çok sağlam bir başlangıç yapmış ve benim favorim de bu olabilir. Onun dışında daha önce herhangi bir Türk yazardan (ben hariç :p) adını bile duymadığım Czernobog'u bir öyküsünde kullanmasıyla tekrardan kalbimi kazandı. Murat hocamın İskandinav mitolojisi sevgisini bilirim öykülerde de etkisini görmek mümkündü. Bir yerde Odin'in kuzgunlarını beklerken en sonda bahsettiğini de gördüm. Zaten kapağıyla da çok ilgimi çekmişti. Murat Başekim kesinlikle favori Türk yazarlarımdandır. Dili, mizahi ve zeki tonu, işlediği konular ve genel olarak her konuda bilgi sahibi olmasıyla diğerlerinin arasından sıyrılıyor.
DGMurat Başekim · İletişim · 201223 okunma
2020 30. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2020 15:01
Murat Başekim öyle güzel yazıyor ki hiç bitmesin istiyorsunuz.DG 108 sayfalık mini bir kitap olmasına rağmen içinde barındırdığı doyurucu hikayelerle size harika bir Anadolu Korku Hikayeleri okuma fırsatı sunuyor. Yedi farklı hikayeden oluşan DG 'de ortak olan nokta yedi kargasıyla karşımıza çıkan ve kitaba da adını veren Deli Gücük.
DGMurat Başekim · İletişim · 201223 okunma

Murat BaşekimYazar · 6 kitap
MURAT BAŞEKİM Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu.Çevirmenlik, çizgi-roman senaristliği yaptı. İlk kitabı DG, 2012’de İletişim Yayınları’ndan çıktı. Türkiye Bilişim Derneği’nin Bilimkurgu Hikâye yarış- malarında 2011 ve 2012’de iki yıl üst üste, ayrı öykülerle birinci seçildi. Sonrasında ilk romanı İSKİT yayımlandı (2014, KRP Yayıncılık). Soyadında ‘H’ harfi bulunmadığı ve tıp eğitimi almadığı konusunda, bir gün, dünyayı ikna edebileceğine inanıyor