Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm

Uğur Cumaoğlu

Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm Gönderileri

Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm kitaplarını, Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm sözleri ve alıntılarını, Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm yazarlarını, Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitap Haber
Kitap Haber
Tuba Yavuz
Tuba Yavuz
Uğur Cumaoğlu
Uğur Cumaoğlu
Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm
Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm
Uğur Cumaoğlu
Uğur Cumaoğlu
Tuba Yavuz’un, Yeni Kitap Söyleşisi: Uğur Cumaoğlu ile gerçekleşti. Röportajı linke tıklayarak web sitemizden okuyabilirsiniz. kitaphaber.com.tr/yeni-kitap-soyl...
136 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Uğur Cumaoğlu, “Dataizm” ismini verdiği bu eserinde, aslında yeni çağın insanının inanma gereksinimi karşısındaki en büyük tehditten bahsetmiş. Enformasyon Devrimi ve dijitalleşme çılgınlığının getirisi dataizm, bir din kisvesinde ortaya çıkmakta ve kendini alternatifsiz görmektedir. Bu tekno-dinin en büyük değeri veri akışıdır. Bu değer bağlamında mottosunu oluşturmuş, “veri güçtür” düsturunu benimsemiştir. Dataizm, kendini bir din olarak öne sürerken ahlak prensipleri de yaratmaya çalışmıştır. İnsana sınırsız veri paylaşımı özgürlüğü tanıyan dataizm, onun mahremiyetini çökertmekle ahlâk sistemini şekillendirir. Ancak her an gözetim altında tutulan insana, denetlenme korkusu yaşamaması için yalnız kalmadığı düşüncesini telkin etmektedir. Böylece insan, bir daha yalnız kalmayacağı düşüncesinin morfiniyle gözetim korkusu karşısında uyuşturulmaktadır. Uğur Cumaoğlu, bazı film ve belgesellerden dijital dünyanın gelecek kurgusu hakkında güzel yorumlarda bulunmuş. Bu çılgınlığın ileride bizi nerelere götüreceği konusundaki öngörüleri de sıralamış. Bence bu eser, üslubuyla okuyucuya kolaylık sağlıyor ve anlama yönünden okuyucunun dilinde ekşi tat bırakmıyor...
Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini Dataizm
Dijital Çağın Yeni Tekno-Dini DataizmUğur Cumaoğlu · Ahenk Kitap · 202314 okunma
Reklam
Gerçek; görünür olmak ve diğer kullanıcıların onayını almak isteyen ya da etkileşim hazzını önceleyen kullanıcıların zihninde bir kurguya dönüşünce, yapay zekâ ve algoritmaların durmadan sürdürdüğü manipülasyon da sürekli olmaktadır.
Sayfa 93 - Ahenk KitapKitabı okudu
Eski gözetim korkusu “hiçbir zaman yalnız değilim” biçiminde dile getirilirken, bugün yerini gözetim biçimi olan “bir daha asla yalnız kalmama” gibi bir umuda dönüşmüş ve “ifşa olma” endişesi “fark edilme” hazzıyla yer değiştirmiştir.
Sayfa 71 - Ahenk KitapKitabı okudu