Din Eğitimi

İbrahim Turan
Elinizdeki bu eser, din eğitimi ve öğretimi alanına mütevazı bir katkı sağlama düşüncesiyle neşvünema bulmuş; alanda yüksek din öğrenimi görenler ile akademik çalışma yürütenlerin yanı sıra konuya entelektüel ilgi duyan geniş bir okuyucu kitlesinin de istifade edebileceği şekilde tasarlanmıştır. Çalışmada önce din eğitimi ve öğretiminin kavramsal çerçevesi ele alınmış; peşi sıra din eğitiminin psikolojik, sosyal, kültürel, politik ve hukuki temelleri üzerinde durulmuştur. Daha sonra başlangıçtan günümüze İslam toplumlarında eğitim ve din eğitiminin geçirdiği süreç, ana hatlarıyla incelenmiş; ardından örgün ve yaygın din eğitimi ve öğretimi kurumları türlerine göre değerlendirilmiştir. Bunu takiben ahlak ve değerler eğitimi ile ailede din eğitimi konusuna değinilmiş; son olarak da çocukluk, gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde din eğitimi ve öğretimi gibi konular ele alınarak okuyucuya kapsamlı ve geniş bir yelpazede akademik nitelikli bilgi sunulmaya gayret edilmiştir.
Türler:
Kitabın Konusu:
271 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

271 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Din Eğitimi
Bayramali Nazıroğlu ve İbrahim Turan’ın editörlüğünü üstlendiği Din Eğitimi kitabı, din eğitimi kavramlarının tanımları, farklı yaklaşımlar ve temelleri ile Türkiye'deki din eğitiminin tarihsel sürecini ele alan akademik bir çalışmadır. Akademik bir üsluba sahip olmakla birlikte, sade ve anlaşılır bir anlatımla kaleme alınmıştır. Bu bağlamda, sadece din eğitimi alanında çalışan akademisyenler için değil, aynı zamanda bu alana ilgi duyan öğrenciler için de önemli bir kaynak niteliğindedir ve alana önemli katkılar sunan değerli bir eserdir.
Bayramali Nazıroğlu
Bayramali Nazıroğlu
İbrahim Turan
İbrahim Turan
Din Eğitimi
Din Eğitimiİbrahim Turan · BİLAY (BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAYINLARI) · 20215 okunma

Yazar Hakkında

İbrahim Turan
İbrahim TuranYazar · 2 kitap
1977 yılında Çarşamba’da doğdu. 1998 yılında Çarşamba Lisesi’nden, 2002 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alanında Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi aldı. 2006 yılında OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında “Dini İçerikli Televizyon Programlarının Yetişkinler Üzerine Etkisi” konulu teziyle Tezli Yüksek Lisansını tamamladı. 2007 yılında aynı üniversitede doktora eğitimine başladı. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında alanıyla ilgili araştırma yapmak üzere İngiltere’de (University of Glasgow) bulundu. 2011 yılında “Avrupa Birliği Din Eğitimi Politikaları ve Türkiye’ye Etkileri” konulu teziyle doktorasını tamamladı. Aynı yıl OMÜ İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atanan yazar, din eğitimi tarihi ve politikaları, din eğitiminin hukuki temelleri ve karşılaştırmalı din eğitimi alanlarında akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Yazarın, alanıyla ilgili yayınlanmış ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.