Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dinle Yankee

C. Wright Mills

Dinle Yankee Hakkında

Dinle Yankee konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8.2/10
7 Kişi
27
Okunma
6
Beğeni
1.274
Görüntülenme

Hakkında

Küba gerçeğine değişik bir ışık tutan bu kitap üç bölümden meydana gelmiştir. Birinci bölüm, Amerikalı bilimadamı Wright Mills'in,1960 yılında Küba'da yaptığı inceleme ve temaslardan sonra bir Küba devrimcisinin ağzından bir Amerikalıya mektuplar şeklinde yazdığı kitaptır.  'Dinle Yankee' adını taşıyan bu bölüm Küba'nın ve Latin Amerika ülkelerinin durumunu, Küba Devrimi'nin nedenlerini ve amaçlarını ortaya koymaktadır. İkinci bölümde, Fidel Castro'nun, Moncada Kışlası Baskını'ndan sonra mahkemede yaptığı 'Tarih Beni Beraat Ettirecektir' başlıklı ünlü savunması yer almaktadır. Üçüncü bölüm ise ünlü sosyalist bilimadamı Leo Huberman'ın ölümünden birkaç ay önce Küba'da yaptığı incelemelere dayanarak yazdığı ve Küba Devrimi'nin dokuz yılda hangi noktaya geldiğini ortaya koyan bir bilanço mahiyetinde olup kitabı bütünlemektedir.
Çevirmen:
İnci Özgüden
İnci Özgüden
Çevirmen:
Doğan Özgüden
Doğan Özgüden
Tasarımcı:
Mahir Ulaş Yeşil
Mahir Ulaş Yeşil
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 21 dk.Sayfa Sayısı: 365Basım Tarihi: 21 Mart 2008İlk Yayın Tarihi: 1969Yayınevi: Yar YayınlarıOrijinal Adı: Listen Yankee
ISBN: 9789757530756Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 49.0
Erkek% 51.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

C. Wright Mills
C. Wright MillsYazar · 9 kitap
ABD'de Texas'da doğdu. Babası siğorta komisyonculuğu yapıyordu. Annesi ise ev hanımıydı.Mills Texas ve Wisconsin Üniversitesinde eğitim ğördü. Daha sonra Maryland ve Columbia Üniversitesinde ders verdi. reformist ve karşılaştırmalı (mukayeseli) - tarihsel (1950'lerden sonra dışlanan) bir bakış açısına sahip, ABD'li muhalif sosyologtur. Çatışmacı bakışla, toplumsal düzen bağlantısını başarıyla kurabilmiştir. Oy kullanmamıştır. Pozitivizme karşı çıkarak, sosyolojiye daha hümanist bakmıştır. Marx ve Weber’den çok etkilenmiş olup; “Yabancılaşma” kavramını Marx’tan almıştır; düşünceleri ve bakış açısı, Coser ve Dahrendorf’un çatışmacı bakış açılarına da oldukça uygun düşmektedir. “Güç” ve “İktidar” en önemli kavramlarındandır; ancak final formu olarak zora dayalı güçten çok, “Karar verme ve güç yapısı (power structure)” ile ilgilidir. En önemli eserleri: The Power Elite (İktidar Seçkinleri), Listen, Yankee: The Revolution In Cuba (Dinle Yankee: Ve Castro’nun Tarihi Savunması), The Sociological Imagination (Toplumbilimsel Düşün), The Marxists (Marksistler)dir.