Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bir İçe Yöneliş Rehberi

Dışarıda Hiçbir Şey Var

Shirley Maclaine

Dışarıda Hiçbir Şey Var Gönderileri

Dışarıda Hiçbir Şey Var kitaplarını, Dışarıda Hiçbir Şey Var sözleri ve alıntılarını, Dışarıda Hiçbir Şey Var yazarlarını, Dışarıda Hiçbir Şey Var yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nasıl oluyor da biz insanlar, bize hiçbir şey bildirilmediği halde, büyük bilinmeyenin gerçeklerini görebiliyor, hissede­biliyor ve düşleyebiliyorduk? Bunları hatırlıyor muyduk? Onun içine ayrılamaz bir bi­çimde örülmüş müydük? Yoksa, aynı "zihin maddesi"nden mi yapılmıştık?
Einstein'in yaşamının son günlerinde vardığı şu sonuca da yürekten katılıyorum: "Gerçek bilim, gerçek bilgi, deneyimdir."
Reklam
"Kulübe hoş geldiniz" dedim, "Siz de bunlara alışacaksınız.Ve bugün size deli diyenler de bir gün bunlara alışacaklar ... "
Bilimin Tanrı'yı ve yaratılışı açıklama çabasında belki de yanıt, bilinci bir arada tutan bir çeşit zamk gibi dans eder gö­rünen atom-altı ışık parçacıklarında yatıyordu. Bu atom-altı ışık parçacıkları gerçekten de Tanrı enerjisinin parçacıkları mıydı? Kavramsal olarak bu, bu kadar basit olabilir miydi? Ve biz insanlar bunu anlamanın getireceği sorumluluğu üst­lenmek istemediğimiz için mi bu denli basit bir açıklamayı kabul edilemez buluyorduk?
Sayfa 232
Bizler Ölümsüz ruh ve ölümlü beden içindeki Tanrı özünden ibaret bileşik varlıklarız.
Dünyamızın kendi yoğunluklarında hızlanan enerjileriyle birlikte, ne düşündüğümüze dikkat etmemiz giderek daha zorunlu bir hale gelmektedir. Her birimiz tüm yaşadıklarımızı yaratmaktan sorumlu olduğumuzdan, düşüncelerimizi gözlemek ve onların farkına varmak bizim için yaşamsal önem taşımaktadır.
Sayfa 200
Reklam
... çağdaş kuantum fizikçilerinin vardıkları so­nuçlarla kadim mistiklerin inançları, evrendeki gerçekliğin doğası konusunda aynı görüş noktasına geliyor görünüyor.
Kalp - hisler, duygular - zihnin idra­kinin değil, İlahi bilincin yeridir.
Sayfa 176
Reklam
Doğu'nun düşünce sistemi yanıt için içe yönelme eğilimin­dedir. O sağ-beyinlidir: Sezgisel, açıktır ve karmaşaya düş­meden aykırı kavramlara sahip olmaya muktedirdir. Batı'­ nın geleneksel düşünce sistemi ise daha sol-beyinlidir: Line­er, mantıklı ve rasyoneldir. Yeni Çağ düşünme biçimi, rasyonelin lineer düşünme biçi­minin sezgiselin derinliğini ve boyutunu içermesi için geçmi­şi sıkıştırarak bu ikisini dengeleme girişimidir.
Sayfa 96
Ve biz farkın­da olduğumuz şeylerin toplamıyız, neyin farkındaysak oyuz. Bilinçli farkındalığımızı genişlettikçe daha gelişkin ve açık varlıklar oluruz. Dar kafalı olmak, bilinci sınırlamak demek­tir. Bilinci sınırlamak ise Tanrı Kaynağı'nın daima genişle­yen ve ifade eden kıvılcımı olarak kendi potansiyelimizi sı­nırlamak demektir.
Sayfa 86
Korku içimizdeki Tanrı'ya ulaşmamızı engeller.
Sayfa 72
... zihin ancak boşaldığı zaman "Tanrı his­siyle" dolabilir.
Sayfa 71
Tüm yolculara gelsin... ;)
Hayatta yaptığım bunca şeyden sonra şu sonuca vardım: Yaptığım en önemli yolculuk kendi içime yaptığım yolculuk­tur. Ya da, Yeats'in dediği gibi, "Bu en önemli yolculuk değil, yapılabilecek tek yolculuktur."
Sayfa 47
66 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.