Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İstanbul, Filistin, Mısır

Doğu'ya Seyahat

Ida Laura Pfeiffer

Doğu'ya Seyahat Gönderileri

Doğu'ya Seyahat kitaplarını, Doğu'ya Seyahat sözleri ve alıntılarını, Doğu'ya Seyahat yazarlarını, Doğu'ya Seyahat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Avusturyalı kaşifin gözünden 19.yy Osmanlı'sında yaşayan Türkler
Türklerin iyi huyluluğu ve nezaketini bir çok Frenk örnek almalı. Ve Türklerdeki bu kutelik ,Avrupalılara göre iki kat daha fazla övgüye değer. Zira Frenkler benim cinsiyetime saygı duymadıkları gibi ,onlara göre biz zavallı varlıkların ruhları bile inkar edilmeli.
Sayfa 67 - KetebeKitabı okuyor
Reklam
347 syf.
7/10 puan verdi
·
22 günde okudu
Doğu' ya Seyahat Yıllar 1842'yi gösterdiği zaman kaşif ve seyyah olan Ida Pfeıffer, tüm zorluklara ve engellemelere rağmen Doğu'ya seyahat için yola çıkar. Gezip gördüğü şehirleri not eden Ida, edebi kaygılardan uzak bir şekilde ele aldığı bu seyahat günlüğünü yazar. En büyük hayali Kutsal Topraklar olan Ida, binbir türlü zorluğa rağmen, "Kadın Başına" seyahatini tamamlar ve gezip gördüklerini bizimle paylaşır ve ortaya tarihi bir günlük çıkar. İstanbullu bir arkadaşını ziyaret etmek için yola çıkan Ida Pfeiffer; Viyanadan yola çıkarak dünyayı turlamaya niyet eder. Istanbul'dan Beyrut'a olan seyahatini ele olan Ida, seyahatinde bütün gezip gördüğü anıları günlüğüne yazar. Bu zorlu ve bir o kadar da yorucu seyahatini cesurca sonuna kadar tamamlar Ida.. Hem de kadın başına..
Doğu'ya Seyahat
Doğu'ya SeyahatIda Laura Pfeiffer · Ketebe Yayınları · 202321 okunma
347 syf.
·
Puan vermedi
·
45 günde okudu
1842 yılında çok cesur bir kadının, Ida'nın zamanın şartlarının tüm zorluklarına göğüs gererek yaptığı geniş kapsamlı bir seyahatin ayrıntılarını okuduğumuz Doğu'ya Seyahat, edebi bir kaygı gütmeyen sade bir gezi günlüğü. Yaşadığı dönemde kadınların deniz aşırı seyahate çıkması yasak olmasına rağmen pek çok toplumsal ve bürokratik engeli aşarak hayalinin peşine düşen Ida, bu hayali gerçekleştirdiği sırada 45 yaşında. Yaptığı yolculuklarda hiçbir aksaklığa boyun eğmeyişi, kararlı mizacı, yaşını kendine engel olarak görmeyişi, bütün zorlukları aşarak onca yeri o dönemde "kadın başına" keşfetmesiyle insana ümit aşılayan, seyahat şartlarının oldukça kolaylaştığı şu günlerde bize de keşfetmek için ilham veriyor. Özellikle Müslümanlar ve Türkler hakkındaki tespitleriyse oldukça adil ve tarafsız. Hatta kendi halkının bazı özelliklerine karşı oldukça acımasız. Bununla birlikte ülkemizde günümüzde de hâlâ görülen kuralsızlıkların, dağınıklığın, düzensizliğin o dönemlerde de fazlasıyla var olduğunu görmek can sıkıcı tabii . Okuyucuyu İstanbul'dan Beyrut'a, Mısır'dan Floransa'ya götüren bu eseri gezi yazılarını sevenler zevkle okuyacaktır.
Doğu'ya Seyahat
Doğu'ya SeyahatIda Laura Pfeiffer · Ketebe Yayınları · 202321 okunma
İnsan evinin değerini, baba toprağından çok uzakta, yalnız ve tek başına ancak yabancıların yardımına muhtaçken anlıyor.
Sayfa 282Kitabı okudu
...Şark'taki bir halk festivalini, yüksek eğitimli ülkelerimizdeki bir halk festivaline tercih ederim. Birincisi bana çok keyif verdi, çünkü insanlar bir bütün olarak çok hoş davranıyorlar. Burada olduğu gibi tezahürat yapıyorlar, itişip ka- kışıyorlar ama hiç sarhoş görmüyorsunuz ve çok ender ciddi kavgalar yaşanıyor. Aynı şekilde, en kaba adam bile karşı cinse karşı en ufak bir ahlaksızlığa izin vermiyor. Herhangi bir kızı tereddüt etmeden bu festivale götürürdüm, ancak bunu Viyana'da Brigitten Kilisesi Günü denilen yerde yapmaktan muhtemelen çekinirdim.
Sayfa 265Kitabı okudu
Reklam
Evet, Tanrı'nın mabedi her yerdedir. Eserleri, her yerde en inançsız ruhun bile karşı koyamayacağı bir şeyi ilan eder; Tanrı'nın varlığını!
Sayfa 188Kitabı okudu
1842'de Kudüs'te Türklerin Hıristiyanlara Yönelik Tutumları
Fakat Türkler, dinleri ve gelenekleri konusunda ne kadar katılarsa, kendileri gibi dindar ve sofu olan Hıristiyanlara da o kadar saygılılar. Hıristiyanlar, kendileri için kutsal olan tüm yerlerde yoldan geçen Türkler tarafından en ufak bir alay ya da hakarete uğramadan, gönül rahatlığıyla ibadet edebiliyor. Hatta Türkler Hıristiyanlara saygı duyuyor, çünkü onlar da İsa'yı büyük bir peygamber ve kutsal Meryem'i de onun değerli annesi olarak onurlandırıyor, ona hürmet ediyorlar.
Sayfa 133Kitabı okudu
Çok şey konuşuldu ama çok az şey anlaşıldı.
Sayfa 121Kitabı okudu
31 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.