2022
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
9786254200199

2023 96. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2023 05:21
Selammm Canımlar Bu kitap için direkt olarak diyebileceğim tek şey filmi olsa da izlesek keşke olurdu. Bu nasıl kurgu, kafa yapısı, düşünce tarzı arkadaş. Koskoca 700 sayfalık kitap tek bir anında bile sıkmaz mı insanı? Bir gram sıkılmadan okudum. Kitabın içerisinde her şey var; resim, müzik, politika, var oluş sancıları, benlikler ve insani her bir duygu.. Kitabın kapağını araladığınız zaman sizi bambaşka bir alem karşılıyor ama garip olan şu ki çok aykırı bir dünya yok belki günümüzde yaşanan pek çok olayın daha ileri boyutları gözler önüne seriliyor okuyucunun. Her bir sayfa da düşünme yetinizi ve aslında günümüzde de kitapta yaşanan olayların uç noktalarını okuyoruz diyebiliriz. Konusuna gelirsek; Bir bar da cinayete kurban giden dev teknoloji şirketlerinin sahibi bir ailenin kızı olan Asya.. ( rapora göre kazadır ölümü) Bu soruşturmanın başını çeken ve asla vazgeçmeyeceğini belirten Elif komiser.. Yeni bir dünya düzeni isteyen, en önemlisi adalet bekleyen keman virtüözü Fulya.. Yeteneğini, ve sevdiklerini hırsları uğruna harcayan Doğa... ( kitapta en gıcık olduğum karakter ) Bir cinayetin peşinden, mevcut hükümetin uyguladığı ambargolara, siyasete, sanata bakış açılarını okuyoruz sayfa sayfa. Örnek olarak bahsedilen tablolar, müzikler bana resmen görsel hafızamda bir şölen yaşattı. Soluksuz okuyacağınız bir kurgu sunmuş yazar. Asya cinayetinin, katilini son sayfalara kadar bulamıyorsunuz. Ve kitaptaki tüm bireylerin bir ortak kesişim noktası var. Asla kitapta bir kopukluk yok olaylar birbirini çekiyor. Size zihninizde seyirlik bir zevk sunuyor. Katil kimdir? Kitapta ki hükümet kararlarında ne boyuta ulaşacaktır? Herkes için gerçek bir özgürlük algısı baş gösterecek mi? Bir sürü soru ile okuyup hepsine cevap bulduğunuz bir kitap. En güzeli de son sayfalarda
2023 76. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 05:13
"Düzeni bozmak sahiden de kolay iş değildir. Ancak düzeni yıkmak... Bir insan olarak, yıkmak konusundaki başarılarımız takdire şayan. Öyle değil mi?" . . "Hepimizin yaşamı, döngünün ta kendisi. Her birimizin amacı ise var olmak. Daireyi tamamlamak. Neden mi? Yaşadığın için. Başka çaren olmadığı için. Öyleyse kim bu döngüyü en iyi şekilde tamamlamak istemez ki? Birlikte..." . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım çok severek okuduğum bir eserden bahsetmek istiyorum bugün sizlere... Birbirine görünmez iplerle bağlı hayatlar, ölümler, ihanetler, hırslar, bozuk dünya düzeni, iç savaş, aşk, heyecan, nefret... Hapsi ve daha fazlası döngü içerisinde, bir döngünün parçası olarak var olmakta... Sizler de #döngü için hazırsanız başlıyoruz . . Her şey, karanlık bir gecede, masum bir kadın cinayeti ile başladı. Komiser Elif ve ekibi soruşturmayı devraldı... Ancak, bozuk düzen, bu cinayetin peşinin bırakılmasını istiyordu... Diğer taraftan Doğa, başladığı üniversitenin heyecanı içerisindeyi. Ve tabi ilk aşkı Özel'in de... Kafası ise çok karışıktı... Peki, kafasının karışık olması, ihanet için bir sebep olabilir miydi? . . Gelelim Fulya'ya... Tedirgin, gergin ve sürekli bir yerlere geç kalıyor. Ve bu geç kaldığı, orkestra olunca, kendini bir anda kapının önünde buluyor. En sevdiği şeyden mahrum, ama çıktığı yolda kararlı... Başkaldırı için, fazla ürkek, fazla naif ama kararlı... Adım adım yaklaşan tehlike birbirinin hayatına dokunan bu insanların çevresinde döngüsünü tamamlamak üzere!... Ülke tam bir kaosta.. İç savaş kızıştı... İktidar, siber saldırıları önleyemezse işler daha da karışacak... Ve biliyor musunuz? Pek çok hayat da mahvolacak!... . . Kisacası hayatta her şey değişip dönüşüyor , bu doğru. Ancak döngü değişmiyor. Yaşıyoruz, ama öleceğiz. Öleceğiz, bu yüzden
2023 207. kitabı
#döngü Döngü Herkese Merhabalar ️ Sizlere şu cümle ile başlamak istiyorum "Gözüm kapalı tavsiye ediyorum okuyun." Aslında bu cümle bile ne kadar sevdiğimi özetlemiş olsa gerek. Kitabımız dolu ve içerisinde aradığınız her şey olan ve bunu çok güzel şekilde konuya adapte etmiş bir kurguya sahip. Aşk, sanat,siyaset ,polisiye,güncel olaylar ince dokundurmalar ile sarmalanmış bir bu kadar sayfa daha olsa seve seve okuyacağım türden. Yazarın yazdığı dört bir koldan sarmaladığı ve son sayfaya kadar tekrara düşmeden üstelik üstüne katarak ve aynı zamanda merak seviyesini de en üst seviyede tutarak yazmasına hayran kaldım. Okuyun efendim okuyun diyerek yorumuma geçiyorum. Fazlada detay vermek istemiyorum çünkü okudukça sizde heyecanlanın ve parçaları birlestirin istiyorum. Doğa sanat okumak için başkente gelmiş bir öğrencidir. Burada önce İrem ve Cem ile daha sonra yavaş yavaş kapıldığı Özel ile tanışır. Hayali ise tablolarından oluşan bir sergi açabilmektir. Zaman ona kazandırdığı kadar kaybettirecek yaptığı hataları ise onarma fırsatı vermeyecekti ama o henüz bunu bilmiyordu. Fulya iyi bir keman virtüözü olmak için çok çalışıyordu. Ama onun daha fazla özgürlüğe sahip bir alana ihtiyacı vardı. Duygularını istediği gibi yaşayacak ve herkesin yaşamasını istediği bir dünya. Katıldığı bir grup ile hayatı değişir. Bu grubun ona vadettigi hayat hayal ettiği hayat olunca koşulsuz dahil oldu. Ama o hayata ulaşayım derken izlediği yolların çok yanlış olduğunu anlaması için ise yaşaması gerekiyordu. Elif başarılı bir komiserdir. Yardımcısı Kaya ile son görevleri ünlü iş adamının ölü bulunan kızının katilini bulmaktır. Elif bir yandan hisleri ve de özel duyguları ile baş etmeye çalışırken diğer yandan mesleği ile olan ilişkisini korumak zorundadır. Ama onun da yaşayacaklarının onu
2025 38. kitabı
Merhabalar 🩵🩵 Gözümü kapatıp tavsiye edebileceğim nadir kitaplardan biriyle karşı karşıyayız. Öyle bir kitap ki; sayfalarını çevirdikçe yalnızca bir kurgu değil, bir hayat silsilesi, bir zamanlar belki yaşadığımız, belki de içten içe yaşamak istediğimiz olaylar zinciriyle yüzleşiyoruz. Doğa... Başkente yalnızca okumaya gelmişti. Sanat tutkusu kalbini besliyor, hayalinde bir sergi vardı kendi tablolarından oluşan bir dünya. Ama ne zaman ki İrem'le taniştı, ne zaman ki gemide gözlerini uzaklara dikip düşündü, işte o zaman kader yavaş yavaş devreye girmeye başladı. Ve sonra Öze..Özel'in gelişiyle Doğa'nın hayatı bir romanın ilk sayfası gibi açıldı. Kazandığı her şeyin içinde bir kayıp gizliydi, ama o bunu henüz bilmiyordu. Fulya.. Kemanıyla dünyayı susturacak kadar güçlüydü ama yaşamak istedikleri nota kağıtlarına sığmıyordu. Bir grubun ona vadettiği özgürlük' kulağında bir melodi gibi çaldı ve o da koşulsuz dahil oldu. Ancak her notanin, her melodinin bir bedeli vardi. Hayal ettiği hayatı kurmak için çıktığı bu yolda neyi ne uğruna kaybedeceğini anlaması zaman aldi. Ama bu roman öyle bir roman ki; anlamak için yaşamak gerek. Ve Elif. Üniformalı bir gerçek. Soğukkanlı bir komiser, ama içinde bastırdığı fırtınalarla dolu. Yardımcısı Kaya ile çıktığı bir cinayet soruşturması onu bambaşka bir gerçeğe taşıyor. Ölen bir iş adamı kızı, saklanan sirlar, perde arkasındaki ilişkile..£lif bir yandan kalbiyle başa çıkmaya çalışırken, bir yandan mesleğiyle olan bağını korumak zorunda kalıyor. Ama ne yazık ki bazı aşklar, insanı en sevdiği şeyden uzaklaştırabiliyor. Bu üç karakterin yolları nasıl kesişiyor dersiniz? Bir tablo, bir ezgi, bir cinayet... Belki de bir devrim, bir yasak, bir fisilt.. Romanda öyle bağlantılar var ki, bir karakterin attığı bir adım diğerinin kaderine