Üçü Öldü

9786054482016
Sıralamalar

2023 59. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2023 06:52
Beklentim pek yoktu ama buna rağmen hayal kırıklığına uğramayı başardım.... Esas adını bilmediğimiz Dört (neden bu çocuğun bir adı yok?!?) sömürgeci bir ırkın yok ettiği gezegeninden kaçmayı başarmış bir avuç insandan(?! [Uzaylıdan]) biridir. Ayrıca gezegenin geleceği olacak 9 çocuktan dördüncü.. Evet, ismi buradan geliyor... Peki neden sayılar önemli? Çünkü bir koruma yapmışlar ve bu çocukları sırasına göre öldürmezsen ölmüyor... Evet, çok mantıklı... Her ne kadar fantastik gibi hissettirse de, bilim-kurgu olan bu hikayede o kadar çok mantık hatası vardı ki... En çok takıldığım kısımlardan biri şuydu; İlk olarak yeni okulunda gördüğü köpeği, daha sonra evinin kapısında bulması sonucu sahiplenmesinin ardından çocuğun bakıcısı (uzaylı öğretmeni) bunu arabayla okula getiriken köpek te onlarla birlikte arabayla geliyor. Çocuğu okula bıraktıktan sonra köpek bakıcıyla birlikte eve geri dönüyor ama çocuk daha sonra köpekle okulda karşılaşınca "Burayı nasıl buldu? Arabayla gelirken yolu mu ezberledi acaba?" diyor.... aferdersin ama mal mısın?!? Bu hayvan zaten okulda karşına çıkmadı mı ilk?!?! Ondan sonra evini bulmadı mı?!? Bence yazar ne yazdığını unutup yazmaya devam etmiş... Hadi buna "Fikrini değiştirdi ama o sahneyi silmeyi unuttu" diye bir bahane buluruz -ki bu yine de büyük bir hata olduğu gerçeğini değiştirmiyor- peki bu Dört denen mal, kendi hala hayattayken "Altı numarayı öldürdüler mi acaba?" paniğine nasıl kapılıyor?! La hani sadece sıryla ölebilirdiniz? Hani hikayenin konusunu bunun üstüne kurulu ya... Kitabın, hatta senin adın buradan geliyor ya hani!!! Tamam sakinim... Kitap iğrenç değildi lalkin hikayenin mantıksız olması dışında, karakterlerin vasatlığı, sonrasında gelen gerçek dışı tepkileri, gidişatın barizliği, olacakları kolaylıkla tahmin edebilmem
·428 syf.·
2021 13. kitabı
Filmin çıktığı ilk yıl izleyip bayılmıştım ve kaç kez tekrardan izlemiştim, kitap okumaya başladığımda ve bu filmin bir kitap olduğunu oğrendiğim de film güzelse kitapta güzeldir diyip aldım ama ben kitabı sevmedim bilmiyorum belki olayları bildiğim için yada Kitap akıcı değildi, çünkü baya elimde süründü , kitap daha detaylı anlatıyor hikayeyi orasında bir sıkıntı yok ama Kitapta John 15 yaşında yazıyor o yüzden çoğu hareketlerini ergence buldum sarahın her saniye john u öpmesi falan , o yüzden kitabı tavsiye etmiyorum filmi izleyin sadece.
2017 25. kitabı
Seriyi çok beğendim. Özgün bir kitap. Seriyi aldım ve okumaya başladım. Herşey çok mükemmel. Karakterler aşık olunasi, merak uyandırıyor çok sürükleyici. Dokuzun Yükselişi'ni okuyorum. Kitabın ortalarındayım. Içimde bir his bu kitabın askıda kalacağı. Bitirdim. Oturdum 5 dakika üzüldüm. Bu serinin devamı nasıl olmaz?? Can yakıyor :(
2024 81. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2024 17:57
İncelemem tüm seri icin, çünkü uzun bir seriye sürekli inceleme yazmak yoruyor. Bu seri güzel bir seri, karakterleriyle, olaylarıyla ve gezegenleriyle. Ilk kitabi çok beğenmedim ama ikinci, üçüncü ve dördüncü kitaplar iyi. Olaylar ilk basta değişik ve heycanlandirici, sonrasinda eskiyor. Bu serinin dışında yazar yine bircok Novella yazmış, her bir karakter detaylı işlenmiş. Karakter çokluğuyla olaylar sürükleyici oldu. Kitap ne kadar aksiyon dolu olsada gizem azdi, yazım dili de bayağı basit. Kitap daha derin olabilirdi. Ayrıca konun içine çok güzel düşünceler aktarılabilirdi ama bu seridekiler basit kaçtı. Yinede eğlenceli bir kitap.
I Am Number FourPittacus Lore · 2010140 okunma