Siber Yaz Tatili

Ahmet Melih Karauğuz
Ocak 2020
Cezve Çocuk Yayınları

2021 9. kitabı
Siber zorbalık özelinde genel itibariyle sanal dünyayı anlatan bir kurgu kitap. Yazarın ilk kitabı olmakla birlikte kitabın bitiş bölümünden devam kitabı geleceğini anlıyoruz. Ortaokul ve üzeri çocukların okuyabilecekleri sürükleyici, yer yer polisiye etkili güzel bir kitap. Karakter isimleri özenle düşünülmüş, sosyal medya ve youtuber isimlerinin türevleri güzel üretilmişti. Beni tatmin etmeyen tek nokta çizimleriydi. Hikaye güzel olmasına rağmen çizimler eski kalmıştı.
Çocuk Kitapları
2020 15. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 23:05
Harika! Teknolojinin içine büyüyen çocuklar için hem eğlenceli hem öğretici bir eser olmuş. Teknolojinin artmasıyla ortaya çıkan, gün geçtikçe bir çığ gibi büyüyen ve önlenemeyen siber zorbalık da onların anlayacağı ve empati yapabileceği tarzda işlenmiş. Çizgi film tadında!
2020 225. kitabı
Çocuklar için temiz yayınlar bulmanın samanlıkta iğne aramaya benzer hale geldiği şu zamanda tertemiz bir kitap. Hem onların dilinden konuşuyor hem de çoğu insanın internette maruz kaldığı siber zorbalık kavramı hakkında da okuyucuyu bilgilendiriyor. Kapak tasarımı, çizimleri ve durağan olmayan puntolarıyla kesinlikle çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek özel bir kitap.
2024 2. kitabı
İçinde siber zorbalığın geçtiği heyecan ve merak uyandıracak güzel bir kitap. Karakterlerin duyguları iyi aktarılmış ,çocukların diline yabancı değil .Ortaokul öğrencilerime tavsiye edebilirim. Ayrıca benim gibi sanal oyun dünyasına yabancı biriyseniz çocukların oyuna bağlanma dinamiklerine dair ipuçları bulabileceğiniz bir yer.
Dört Sonsuz EvrenAhmet Melih Karauğuz · Cezve Çocuk Yayınları · 202066 okunma
Bir o kadar sanal ama bir o kadar gerçek...
2024 54. kitabı
Günümüzün önemli sorunlarından olan çağda yaşıyoruz: Teknoloji Çağı.Kitaphaneden hızlı alıp çıkmıştım lakin kitabı çok beğendim.Dört arkadaşın ve sonlara doğru gelen bir çatlak profesörün macerası.İlk 52 sayfasını daha sonra tamamını okudum.Kitap sürükleyici.Empati duygumuzu geliştirir ve internet hakkında bilgiler öğreniriz.10 yaş ve üstüne öneriyorum
Alıntı

Ahmet Melih KarauğuzYazar · 11 kitap
1994 Konya doğumlu. İlk orta ve yüksek öğrenimini Konya’da tamamladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde kamu yönetimi üzerine yüksek lisans yapmıştır. İlk öyküsü 2012 yılında İnsancıl dergisinde yayımlandı. Arkadaşlarıyla Müebbet Edebiyat dergisini çıkardı. Mahalle Mektebi dergisinin altıncı döneminde Düşünce Editörlüğü görevini yürüttü. Öykü ve yazıları İnsancıl, Müebbet, Çıra, Şehir, Mahalle Mektebi, Hece ve Post Öykü dergilerinde yayımlandı. Dijital kültür dergisi Dualist’te ve Manolya Yayıncılık’ta editörlük yapmaktadır.