Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber

Diyarbekirli Mehmed Said Paşa

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber Sözleri ve Alıntıları

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber sözleri ve alıntılarını, Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber kitap alıntılarını, Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tarih sayfalarında yazılanlara göre, ilk önce ortaya çıkan memleket Nemrud ülkesidir. Tevrat'ta zikredilen Bâbil, Eked (Akad), Erek, Kelne şehirleri Nemrud'un şehirlerindendir. Bahse konu Nemrud, Nemrud b. Kûş b. Hâm b. Nuh olup kendisinden sonra gelenlerin her biri Nemrud lakabıyla anılmıştır.
Sayfa 196 - Bâbil Ülkesi TarihiKitabı okudu
Hâbil'in maktuliyetinden beş sene sonra -ki Tevat hükmünce Hz. Âdem'in yaşı 130'a ulaşmıştı- Şît b. Âdem aleyhisselâm doğdu. Hz. Âdem vefat ettiğinde Şît'i vasî tayin edip kendileri de cennete vâsıl oldu. Ömürleri Tevrat'a göre 930 senedir. Vefatlarında neslinin fertleri 40.000 kişiye ulaşmıştı.
Sayfa 89 - Hz. Âdem ve HavvaKitabı okudu
Reklam
Hüsrev hayatında her türlü servet ve nimete sahip olmuş ve şairlerin aşkta darbımesel kabul ettikleri Ferhat'ın âşık olduğu Şirin'le evlenmekle Kasr-ı Şirin'i onun adına yaptırmıştır. Fahr-i Âlem Efendimiz, döneminde yaşamış olan melikleri İslâm dinine davet ettikleri sırada Hüsrev'e de mektup gönderdiklerinde Hüsrev, Hz. Peygamber'in mektubunu yırtmış, durum Hz. Peygamber'e haber verildiğinde, “Ey Allahım! Onu paramparça et” buyuruldu. Gerek Hüsrev, gerek haleflerinin etkinliklerini ve bağımsızlıklarını gösteren evraklar paramparça olmuş, az zaman içinde de devletleri yıkılmıştır.
Sayfa 291 - Sasaniler DevletiKitabı okudu
Asur, Sâm b. Nuh aleyhisselâmın oğlu olup tûfandan sonra insan neslinin ayrışmasında bir topluluğa reis olduğu halde Nemrud ile beraber Şen'ar topraklarına ve dillerin ayrışması olayından sonra adıyla şöhret bulmuş olan kıtaya göç ederek milâttan önce 2640 ve hicretten önce 3262 tarihlerinde Ninova şehrinin inşasına başladı.
Sayfa 210 - Asurya Ülkesi Coğrafyasıyla ArkeolojisiKitabı okudu
Tarihçilerin yazdıklarına göre Bâbil şehrinin sokaklarındaki düzen çok muntazamdı ve bir kapıdan diğer kapıya kadar uzayan bir sokak aynı doğrultuda uzardı. Şehir sokaklarla 625 kareye bölünmüş ve her bir karenin uygun yerlerinde bahçeler yayılmıştı. Bahçelerde meyve ağaçlarının, sebzelerin birçok çeşitleri vardı.
Sayfa 187 - Bâbil Ülkesi Coğrafyasıyla ArkeolojisiKitabı okudu
Yunanca Tevrat'ta geçtiğine göre Hz. Âdem'in dünyaya indirilişi ile Hz. Nuh tufanı arası 2242 senedir.
Sayfa 97 - Nuh TufanıKitabı okudu
Reklam
Meryem as, Hz. İsa'yı alıp amcasının oğlu Yusuf (Habib en-Neccâr) ile birlikte Mısır'a gitti. On iki sene orada kaldıktan sonra Kudüs'e bağlı olan Nâsıra köyüne gitti ve İsa aleyhisselâm otuz yaşına gelinceye kadar orada kaldılar.
Sayfa 158 - Zekeriyya, Yahya ve İsa aleyhisselâmlarKitabı okudu
Havva'dan yirmi batında kırk evlat dünyaya geldi. Her batındaki ikizin biri erkek, diğeri kız çocuğu idi. Nesilde belli bir çokluğa ulaşıncaya kadar bir batında doğan erkeğin başka batında doğan kız ile evlenmesi meşru idi.
Sayfa 88 - Kâbil ve HâbilKitabı okudu
Hz. Şuayb aleyhisselâm doğuştan âmâ idi.
Sayfa 126 - Hz. Şuayb aleyhisselâmKitabı okudu
Hz. İdris aleyhisselâm'ın Tevrat'ta ismi Ahnûh'tur.
Sayfa 90 - Hz. İdris aleyhisselâmKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.