Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber

Diyarbekirli Mehmed Said Paşa

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber Gönderileri

Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber kitaplarını, Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber sözleri ve alıntılarını, Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber yazarlarını, Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zerdüşt'ten önce Mecûsiler'in mâbedleri yoktu.Dağlar,tepeler üzerlerinde ve ağaçlar aralarında güneşe ve ateşe taparlardı.İnançlarında Tanrı'nın bulunduğu yer güneş ve ateş, sıcaklık ve ışık bakımından güneşe benzediği için bulutlu ve yağmurlu zamanlarda âlemin durumunun ibadetlerine engel olmaması için Zerdüşt'ün emri üzerine mâbedler bina ve icat ederler ve bu mâbedlerde hiçbir zaman söndürülmemek ve sönmemek üzere ateşler yakarlardı.
Sayfa 297 - MostarKitabı okudu
Bâbil halkının kabul ettikleri mâbudlar Şâmis(şems),Sîn(Kamer),Edâr(Zühal),Merduh(Müşteri),Nercil(Merih),Estâr(Zühre),Nebû(Utârid) olup Zühal yıldızını ateş tanrısı, Müşteri'yi Kadı-i azam (büyük kadı),Merih'i ilahü'l-hurûb(savaş tanrısı),Zühre'yi Melike-i intisâr(öç alma melikesi) ve ilâhe-i tevlîd (doğum tanrısı),Utârid'i hikmet-i sâmiye ( büyük hikmet)kabul ederlerdi.
Sayfa 206 - MostarKitabı okudu
Reklam
4 tane tarih kitabı sipariş ettim .
Dünya Tarihinde Türkler
Dünya Tarihinde Türkler
(bu benim tarafsız olduğumun en büyük kanıtı. Keza yanımda Türk tarihi de var. Türk tarihini bazı Türklerden daha ıyi billyjrum) Gülşen -i hulefa , Bağdat tarihi. Burada yok lan
Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber
Dünya Tarihi – Mir’atü’l-İber
Dünya Tarihi Mir’atü’l-İber
Dünya Tarihi Mir’atü’l-İber
bu kitap iki cilt aldım.
Hüsrev hayatında her türlü servet ve nimete sahip olmuş ve şairlerin aşkta darbımesel kabul ettikleri Ferhat'ın âşık olduğu Şirin'le evlenmekle Kasr-ı Şirin'i onun adına yaptırmıştır. Fahr-i Âlem Efendimiz, döneminde yaşamış olan melikleri İslâm dinine davet ettikleri sırada Hüsrev'e de mektup gönderdiklerinde Hüsrev, Hz. Peygamber'in mektubunu yırtmış, durum Hz. Peygamber'e haber verildiğinde, “Ey Allahım! Onu paramparça et” buyuruldu. Gerek Hüsrev, gerek haleflerinin etkinliklerini ve bağımsızlıklarını gösteren evraklar paramparça olmuş, az zaman içinde de devletleri yıkılmıştır.
Sayfa 291 - Sasaniler DevletiKitabı okudu
Asur, Sâm b. Nuh aleyhisselâmın oğlu olup tûfandan sonra insan neslinin ayrışmasında bir topluluğa reis olduğu halde Nemrud ile beraber Şen'ar topraklarına ve dillerin ayrışması olayından sonra adıyla şöhret bulmuş olan kıtaya göç ederek milâttan önce 2640 ve hicretten önce 3262 tarihlerinde Ninova şehrinin inşasına başladı.
Sayfa 210 - Asurya Ülkesi Coğrafyasıyla ArkeolojisiKitabı okudu
Tarih sayfalarında yazılanlara göre, ilk önce ortaya çıkan memleket Nemrud ülkesidir. Tevrat'ta zikredilen Bâbil, Eked (Akad), Erek, Kelne şehirleri Nemrud'un şehirlerindendir. Bahse konu Nemrud, Nemrud b. Kûş b. Hâm b. Nuh olup kendisinden sonra gelenlerin her biri Nemrud lakabıyla anılmıştır.
Sayfa 196 - Bâbil Ülkesi TarihiKitabı okudu
Reklam
Tarihçilerin yazdıklarına göre Bâbil şehrinin sokaklarındaki düzen çok muntazamdı ve bir kapıdan diğer kapıya kadar uzayan bir sokak aynı doğrultuda uzardı. Şehir sokaklarla 625 kareye bölünmüş ve her bir karenin uygun yerlerinde bahçeler yayılmıştı. Bahçelerde meyve ağaçlarının, sebzelerin birçok çeşitleri vardı.
Sayfa 187 - Bâbil Ülkesi Coğrafyasıyla ArkeolojisiKitabı okudu
Tûfandan sonra Nuh aleyhisselâmın oğulları yer yüzüne dağıldıklarında Hâm b. Nuh neslinden Kuşek oğlu Nemrud, Sâm b. Nuh çocuklarından Asur ile birlikte yanlarında bulunan kalabalıkla Mâbeynünnehir'de bulunan Sincar taraflarına giderek orada yerleşmiş oldukları halde tebelbül-i elsine (dillerin karışması) olayından sonra Asur, yakınlarıyla birlikde Nemrud'dan ayrılıp Kürt bölgesi bölgesinde bulunan Maklub dağı ile Küçük Zap nehri arasındaki bölgeye çekilmiş idi.
Sayfa 180 - Cezîre ve Kürt Bölgesi DağlarıKitabı okudu
... Arap kavimlerinden ... Adnanoğulları'nın Mezopotamya kıtasının üst taraflarını vatan olarak kabul ettiklerinden ... Rebîa'dan Bekir ve Vâil'e nisbetle Diyarbekir diye meşhur olmuştur.
Sayfa 174 - Mezopotamya ve Bağlı BölgelerKitabı okudu
Meryem as, Hz. İsa'yı alıp amcasının oğlu Yusuf (Habib en-Neccâr) ile birlikte Mısır'a gitti. On iki sene orada kaldıktan sonra Kudüs'e bağlı olan Nâsıra köyüne gitti ve İsa aleyhisselâm otuz yaşına gelinceye kadar orada kaldılar.
Sayfa 158 - Zekeriyya, Yahya ve İsa aleyhisselâmlarKitabı okudu
17 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.