Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar

Kolektif

Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar Gönderileri

Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar kitaplarını, Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar sözleri ve alıntılarını, Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar yazarlarını, Dünya Tarihini Değiştiren Büyük Sanatçılar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hz. Ömer
takvimin kullanılmasına ilk defa Hz. Ömer döneminde başlanmıştır. Hicret esas alınarak oluşturulan takvimle devlet işlerinde kolaylık sağ lanmıştır. Ayrıca o dönemde devletin farklı bölgelerinde farklı para birimler kullanılmaktaydı. Bu yüzden Hz. Ömer Hicri 17'de para bastırarak piyasaya sürdü.
Hz. Ömer
Hz. Ömer devlet savunmasına da büyük önem vererek, İslam devletinin dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı güvenliğini sağlamak için ordugah şehirler oluşturmuştur. İran ve Hindistan taraflarından gelebilecek deniz seferlerine karşı Basra ordugah şehrini kurdurmuştur. Bu şehrin yeri bizzat Hz. Ömer tarafından tesbit edilmiştir. Şehri kurmak için Utbe b. Gazvan sekiz yüz adamıyla o zaman boş ve ıssız olan Haribe bölgesinde Basra şehrini inşa etmiştir.
Reklam
Hz. Ömer
Hz. Ömer eğitime her zaman çok değer vermiştir. Feth ülkelerde okullar açmış, buralara eğitmenler tayin etmiştir. Kur'an-ı Kerim'i okumak ve uygulamak için gerekli eğitimin verilmesini sağlamıştır. İslam'ı tebliğ çalışmalarının yürütülmesi için sahabelerden ve diğer alimlerden faydalanmıştır.
Hz. Ömer adalete çok önem verirdi. Mevki, rütbe, soyluluk gibi hiçbir ayırım gözetmeden hakların sahiplerine verilmesini sağlardı. Bu konuda onun yanında bir köle ile efendisi arasında bir fark yoktu.
Hz. Ömer
Hz. Ömer, Hicri 21 yılında başlayan ve sürekli takviye edilen seferlerle Azerbaycan ve Ermenistan da dahil olmak üzere, Horasan'a kadar bütün İran topraklarını İslam devletinin sınırları içine kattı. Diğer taraftan sahabelerden Amr b. el-As, Mısır" feth etmeyi başarmış, Müslümanları Mısırdan geri püskürtmek için İskenderiye'de hazırlıklara girişen Bizanslıların üzerine yürüyerek burayı ele geçirmişti. Böylece Suriye'den sonra, Mısır da Bizans'ın hakimiyetinden çıkmış oldu.
Hz. Ömer
Hz. Ömer Kudüs'te kilise ziyareti sırasında namaz vakti geldiğinde, Başrahip kendisinin kilisede namazını kalmasını teklif ettiğinde nezaketle bu teklifi reddetti. Eğer kabul ederse gelecekteki Müslümanlann bu olayı anıtlaştırmak için buraya cami inşa etmek isteyebileceklerini düşünüyordu. Daha sonra bu Kutsal Mezar kilisenin karşısına Hz. Ömer cami inşa edildi. Ardından Hz. Ömer kısa bir müddet Kudüs'te kaldıktan sonra Medine'ye geri döndü.
Reklam
Hz. Ömer
Civardaki şehir ve kasabalar feth edildikten sonra, Kudüs kuşatıldı. Şehirdeki Hristiyanlar bir süre direndilerse de sonunda barış istemek durumunda kaldılar ve şehri bizzat Hz. Ömer'e reslim etmek istediklerini açıkladılar. Bunun üzerine Hz. Ömer Kudüs'e beyaz bir devenin üzerinde girdi, yanında ise kentin Yunan yöneticisi Başrahip Sophronius vardı. Hz. Ömer Peygamberimiz'in Miraç'a çıktığı noktayı görmek istedi. Oraya geldiğinde eğilerek dua etmeye başladı.
Hz. Ömer
Peygamberimiz'in vefatının hemen ardından ortaya çıkan karışıklığın düzene konmasında büyük sorumluluk yüklenmiştir. Daha sonra Hz. Ebu Bekir'in halife seçilmesiyle en büyük yardımcısı Hz. Ömer olmuştur.
Hz. Ömer
Hz. Ömer ileri görüşlüydü ve aldığı kararlar çok isabetliydi. Bunun yanında iyi ve cesur bir askerdi. Bedir, Uhud, Hendek, Hayber savaşlarında komutan olarak görev yapmıştır.
Hz. Ömer
Bununla birlikte Hz. Ömer, Peygamberimiz'in önemli kararlar alacağı zaman görüşlerine önem verdiği ve istişare yaptığı kişiler arasındaydı. Medine döneminde İslam'ın yükselişi için çok çalışmıştır.
198 öğeden 131 ile 140 arasındakiler gösteriliyor.