3 Aralık 2025
Düşbaz Kitaplar

2026 59. kitabı
Bu kitabı imzalatıp alalı aylar oluyor. Bir arkadaşın kitabını okumak tanımadığınız birinin kitabını okumaktan daha zormuş. İlk okumaya başladığımda öykülerdeki kadınların seslerini duyamadığımı fark ettim. Çünkü hepsini Burcu’nun şefkatli, yumuşacık sesiyle okuyordum. Bıraktım kitabı yerine. O günlerde garip bir suçluluk çöktü üzerime. “Arkadaşının kitabını rafta bekletiyorsun” diyen bir ses… Yine aldım elime, sonra yine bıraktım. Yakınlık borcuyla hızla tüketmem gereken bir şey gibi görmek çirkin göründü gözüme. Ve işte bugün, Burcu’dan bağımsız bir metin olarak da duyabildim bu kızı. İyi ki beklemişim zamanının gelmesini. Kadın hikâyeleri… Daha çok kadın hikâyesi… Daha da çok kadın hikâyesi. Kendi sesini duyamayan, ışığı sönen kadınlar. Anneliğin yükü altında ezilirken “Ben ne istiyordum?” diye sormayı unutan kadınlar. “Öfkenin tek kişinin tekelinde olduğu evlerde” nefes alamayan kadınlar. Toplumsal yaftaların gölgesinde kendisi olmak için bir nefeslik alan bile bulamayan kadınlar. Hepsi nasıl da tanıdık. Ama Burcu tanıdığımız kadınların yapamadığı şeyleri yapabilsinler diye umutlu pencereler açmış kızlarına. Gidebilmeyi başarmış bu kadınlar; kendi sesini dinlemeyi, “kim ne der” diyen zorbayı susturmayı öğrenmiş. Ve saçlarını şiirlerle, uzak ama ışıklı yollarla süslemişler. Bir ilk öykü kitabından beklenmeyecek kadar incelikli öyküler bunlar. Küçük gözlemlerden büyük duygular yaratabilen, evle dünya arasındaki ilişkiyi politik ama yumuşak bir tonda kuran nefis öyküler. Okuru çok olsun.
Dünya-yuvaBurcu Özer Katmer · Düşbaz Kitaplar · 20254 okunma
dünya-yuva
·128 syf.·
2026 3. kitabı
Kitap sekiz öyküden oluşuyor. Farklı hayatlar yaşayan kadınların odağında olduğu hikayeler çok gerçek ve bir o kadar da samimi. Kadın kahramanı olan öykü bulmak zor, hele böyle cesur kadın hikayeleri.Yazar bu kitabında daha özgür, daha akıcı bir dil kullanmış. Kısa film tadındaki bu öykülerin her biri ben de ayrı bir pencere açtı,umarım size de yeni ufuklar açar.
Dünya-yuvaBurcu Özer Katmer · Düşbaz Kitaplar · 20254 okunma

Burcu Özer KatmerYazar · 1 kitap
1983'de, İstanbul'da doğdum. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldum. 8 yıllık iş yaşamım boyunca, DHL Express ve Turkcell İletişim A.Ş.'de çeşitli görevlerde bulundum. KOBİ lerden, büyük ölçekli global firmalara kadar birçok firmanın müşteri yöneticiliğini üstlendim. Bu sayede müşteri ilişkileri yönetimi, satış, iş geliştirme ve pazarlama alanında kendimi geliştirme imkanı buldum. Her iki kurum bünyesinde birçok farklı konuda eğitim aldım. En son olarak Turkcell'de Key Account Manager (Stratejik Müşteriler Müşteri Yöneticisi) görevini üstlendim. Profesyonel iş yaşamım boyunca çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev aldım. Halen TEGV, LÖSEV ve ZİÇEV gönüllüsüyüm. İş yaşamında kazandığım tecrübeleri, kişisel gelişim bilgi ve deneyimleriyle birleştirerek profesyonel koç olmak için , Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) onaylı House Of Human Life Coaching programına katıldım, ve başarıyla mezun oldum. Yaşam Koçluğu eğitimi sonrasında, Nefes Okulu'nda Sertifikalı Nefes Koçluğu ve Holoterapi (Bilinçaltı) Eğitmenliği programlarına katıldım ve başarı ile tamamladım. Halen Yaşam Koçluğu, Nefes Koçluğu, Reiki, Kuantum ve NLP alanlarında çalışmalarıma devam ediyorum.