Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyada ve Türkiye'de Laiklik

Toktamış Ateş

Dünyada ve Türkiye'de Laiklik Hakkında

Dünyada ve Türkiye'de Laiklik konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7.5/10
3 Kişi
21
Okunma
1
Beğeni
1.074
Görüntülenme

Hakkında

Laik Türkiye Cumhuriyeti in bireyleri olarak hâlâ laiklik nedir, ne değildir tartışması içindeyiz. Laiklik; laikliğe karşı kişi ve kurumlarca çarpıtılıyor, bilinçli olarak bir kavram kargaşası yaratılıyor. Toktamış Ateş, Dünyada ve Türkiye'de Laiklik adlı bu yapıtında, Atatürk'e ve laik cumhuriyetimize yöneltilen saldırıların; akla, mantığa ve bilime dayalı hiçbir açıklaması olmadığını gözler önüne seriyor. Atatürk'e, laikliğe ve cumhuriyete ilişkin en sistemli saldırı, dinsizlik ya da Tanrıtanımazlık suçlamalarıdır. Oysa Türkiye'de dini inançlarının gereğini yerine getirenler değil; oruç tutmayan, namaz kılmayanlar baskı görmektedir. Üstelik laiklik, hoşgörüyle, din ve vicdan özgürlüğüyle bilinçli olarak karıştırılmakta, laik olduğunu söyleyenler dinsizlikle suçlanmaktadır. Bu yapıtta, öncelikle bu konudaki kavram kargaşası çözümlenmekte; Laiklik nedir, ne değildir açık seçik ortaya konulmaktadır. Özellikle günümüzde laik Türkiye Cumhuriyeti in yurttaşları olarak, laikliğe ilişkin suçlama ve bilgisizlikleri; ancak böylesi doyurucu, bilime, akla, mantığa dayalı yapıtlarla karşılayabiliriz. Dünyada ve Türkiye'de Laiklik her yaş için kaynaktır.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 32 dk.Sayfa Sayısı: 160Basım Tarihi: Nisan 2007İlk Yayın Tarihi: 1994Yayınevi: Nesa Yayın Grubu
ISBN: 9789758609703Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 36.4
Erkek% 63.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Toktamış Ateş
Toktamış AteşYazar · 34 kitap
Toktamış Ateş (d. 1944, İstanbul - ö. 19 Ocak 2013, İstanbul), Türk iktisat profesörü, yazar. Türk müsteşrik (doğubilimci, şarkiyatçı) Ahmet Ateş'in oğlu olan Toktamış Ateş, 1944 yılında doğmuştur. Orta ögrenimini Sankt Georg Lisesi Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı.1969'da "Kurtuluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla Doktora, 1974'de "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra, değişik kurumlarda ders verdi. Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesiydi. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır. Son olarak Bugün gazetesinin yazarları arasında yer alan Ateş, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi. Toktamış Ateş, 19 Ocak 2013 tarihinde tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etmiş; cenazesi Fatih camii'nden kaldırılarak Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilmiştir.