Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İnsan Aklının Kısa Bir Tarihi

Dünyayı Nasıl Değiştirdik?

Stefan Klein

Dünyayı Nasıl Değiştirdik? Gönderileri

Dünyayı Nasıl Değiştirdik? kitaplarını, Dünyayı Nasıl Değiştirdik? sözleri ve alıntılarını, Dünyayı Nasıl Değiştirdik? yazarlarını, Dünyayı Nasıl Değiştirdik? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yaratıcı düşünceye sahip insanlar dünyayı, hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmeyen ve her şeyi denemeye istekli bir çocuğun gözünden görürler.
Sayfa 229 - SayKitabı okudu
Yaratıcılık bir yetenek değil, bir yaşam duruşudur. Varlığımızı ona borçluyuz.
Sayfa 229 - SayKitabı okudu
Reklam
"Deha, istenildiğinde tekrar kavuşulan çocukluktan başka bir şey değildir. " Charles Baudlaire
Sayfa 219 - SayKitabı okudu
Beyin 500 milyon yıldan uzun bir zamandır, bir organizmanın hayatta kalmasına ve üremesine hizmet etmek için evrimleşmiştir. İnsan zihniyle makine arasındaki en temel fark, bilgisayarların sorunları çözmek için, beyninse hayatta kalmak için tasarlanmasıdır.
Sayfa 215 - SayKitabı okudu
Dönüştürücü yaratıcılık bilinen hedefleri bırakır,yenilerini bulur. Kuralları çiğner, sonra da kendi kurallarını yazar. Böylece insanlar en etkili fikirlerini üretirler.
Sayfa 215 - SayKitabı okudu
Bilgisayarlar ancak bizden bağımsız fikirler üretmeyi başardıkları zaman, önemsiz, ıvır zıvır şeylerle insan aklını tehdit edecektir.
Sayfa 214 - SayKitabı okudu
Reklam
Sosyal medya çöplük, çöplük öldürür
Arşimet vaktini küvette derin düşüncelere dalarak değil de Twitter'da vaktini geçirmiş olsaydı, şehirde "Eureka" diye bağırarak koşmasına yol açan herhangi bir keşifte bulunabilir miydi acaba?
Sayfa 140 - SayKitabı okudu
Beynimizin kapasitesi sınırlıdır. Bu nedenle, yaratıcılığın bütün aşamaları tek bir ortak ön koşula tabidir ; o da dış dünyadan elini eteğini çekmektir. Zaten yaratıcı sürece hazırlanma problemle yoğun bir şekilde haşır neşir olmayı gerektirir, bu esnada durmadan yeni uyaranlar olursa, gerekli konsantrasyon sağlanamaz.
Sayfa 139 - SayKitabı okudu
Gerçek değil, hayatta kalma evrimin geçer akçesidir.
Sayfa 106 - SayKitabı okudu
Yaratıcılık
Bugün artık şunu biliyoruz ki, yaratıcılık için özel beyin fonksiyonları diye bir şey yoktur. Yaratıcılık temel algı mekanizmalarından yararlanır. Ne zaman görsek, duysak, koklasak, tatsak ve hissetsek düşünür ve yaratırız.
Sayfa 100 - SayKitabı okudu
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.